Jump to content

duidelijk zichtbare oneffenheden in achterportieren


venga 1

Recommended Posts

sinds vorige winter zijn in onze Kia Venga heel goed zichtbare oneffenheden in de achterportieren ontstaan.Ik dacht eerst dat het parkeerschade was, maar zowel aan linker als rechter achterportieren zaten deze op exact dezelfde plaats, beide zijden 2 x.

Hiermede naar mijn dealer, die in eerste instantie ook met parkeerschade kwam; meteen ter plekke bekeken met plaatwerkspecialist: oorzaak zeer waarschijnlijk niet goed aangebrachte verstevigingen in de portieren.Claim door onze dealer met zonemanager van Kia Nederland levert niets op, ook niet na diverse kontakten van onze "platinum"dealer.Oorzaak zijn weersinvloeden, en dit vindt Kia blijkbaar normaal en acceptabel.Na vorstperiode blijven de oneffenheden zichtbaar.

Eind 2012 komt "nieuwe" zonemanager er op verzoek nog een keer naar kijken, toevallig staat er op enkele meters afstand nog een identieke (donkergrijs metallic) Venga, die hetzelfde euvel heeft. Van beide auto's worden foto's genomen, maar geen enkele uitspraak gedaan.Men moet het eerst intern bespreken.Geen enkele spontane reactie vanuit de dealer of Kia (evenals de eerste keer).Na zelf kontakt opgenomen te hebben krijg ik te horen dat er niets aan opgelost gaat worden omdat het gaat om een PRODUKTEIGENSCHAP.

Dit is wel een heel erg goedkope manier van problemen oplossen.De " garantielat" ligt naar mijn idee bij Kia niet hoog, al willen ze ons dat wel doen geloven.

Mijn oplossing: auto ingeruild en NOOIT meer een Kia.

Wie kent nog meer dit probleem, en is het opgelost?

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...