Jump to content

Novo


xtra40

Recommended Posts

kia-novo-schuin615x410.jpg?mw=900

 

 

 

KIA ONTHULT NOVO STUDIEMODEL OP DE SEOUL MOTORSHOW 
2 april 2015
kia-novo-schuin210x140.jpg?h=140&mw=220&

 

Kia Motors heeft vandaag op de Seoul Motor Show 2015 zijn nieuwste studiemodel onthuld: de Kia Novo. De Kia Novo geeft de richting aan van het design van de volgende generatie compacte auto’s van het merk.

 

 

‘Novo’ – verfrissend, verjongend en innoverend
De Kia Novo ontleent zijn naam aan het Latijnse ‘novatus’ (vernieuwd of opgefrist). Het interieur van de Novo zorgt voor een kalmerende omgeving, waarin de bestuurder tot rust kan komen.

De Novo werd ontworpen in Kia’s supermoderne designcentrum van Namyang in Korea, met als basis een speciaal aangepaste versie van het platform van de Cerato (Forte). Hij schittert met een door een coupé geïnspireerd silhouet en het onmiskenbare Kia-design. 
Het gladde, geometrische design van de auto wordt vermengd met een serie scherpe lijnen en vormen van de carrosserie, die ervoor zorgen dat de auto aerodynamisch zeer efficiënt is. Het front van de Novo toont de nieuwste interpretatie van de typische ‘tiger nose’ grille van Kia, die nu iets breder en dieper is. 

Op de bestuurder gericht interieur met minimalistische designvormen
Het minimalistische interieur is vooral op de bestuurder gericht en zorgt voor zo weinig mogelijk afleiding en rust tijdens het rijden. Alle inzittenden profiteren van genoeg ruimte, een resultaat van de lange carrosserie van de auto.

Het langgerekte en brede dashboard is naar de bestuurder toe gebogen en de scherpe lijnen ervan worden verfraaid door het gebruik van leder, stiksels en aluminium accenten. De instrumentenkoepel geeft relevante informatie via een compact driedimensionaal hologram display, terwijl een ‘blind control’ touchpad naast het stuurwiel de bestuurder in staat stelt de auto te bedienen zonder zijn of haar ogen van de weg te halen. Het touchpad heeft ook een vingerafdrukscanner, waardoor instellingen automatisch ingeschakeld kunnen worden. 

1.6 liter T-GDI krachtbron met nieuwe zeventraps DCT
De Novo wordt aangedreven door de nieuwste high-tech aandrijflijn van Kia, een 1.6 liter ‘Kappa’ turbo-benzinemotor met directe injectie (T-GDI). Deze is gekoppeld aan de zeventraps DCT van het merk en drijft de voorwielen aan. Het resultaat bestaat uit sportieve prestaties en een indrukwekkende brandstofbesparing.

De Kia Novo concept is uitgerust met innovatieve adaptieve en holle wielen, met een verzonken middensectie tussen de twee punten die contact maken met de weg. Deze is bedoeld om het rubber te koelen en overvloedig water te kunnen afvoeren, om meer grip te bieden. De unieke 20-inch banden hebben twee kleine banen op de buitenste hoeken, die contact met het wegoppervlak maken. Dat zorgt voor een lagere rolweerstand en minder geluid, terwijl ze tegelijkertijd een hoog gripniveau in de bocht hebben.

De Novo concept geeft een kijkje in de plannen van Kia met betrekking tot de toekomstige line-up van compacte auto’s. Er bestaan momenteel geen plannen om de Kia Novo-concept in productie te nemen.

 

 

kia-novo-concept-exterior-1-615x410.jpg

 

kia-novo-concept_exterior-3-615x410.jpg

 

kia-novo-concept_exterior-6-615x410.jpg

 

kia-novo-concept_interior-1-615x410.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...