Ga naar inhoud

Onbruikbaarheid KIA Connect app


Jimmy Venema

Aanbevolen Berichten

Net een mail gestuurd met verschillende problemen met de KIA Connect app. Misschien moeten meer mensen hierover een mail sturen want deze app is echt bedroevend.

Hij is langzaam, en onbetrouwbaar. Als je status opvraag gaf hij bij mij de melding dat de auto niet bereikbaar was, kon wel gewoon locatie naar de auto sturen, ging niet vlot maar ja werkte wel en kwam in auto aan, gelijk daartna weer status opgevraagd, maar die kon de auto weer niet bereiken. Gek he, erg inconsequent.

Wilde sync met agenda, kreeg de melding dat apple ID en pasword combinatie niet goed was, die dus in notitie gezet en in copy paste buffer daaruit genomen en vanuit zelfde buffer dat in KIA Connect app gezet maar ook ingevoerd op de iCloud website, dus identieke gegevens werden gebruikt uit de buffer. 

De KIA Connect app kwam weer met de melding dat e ingevoerde gegevens niet juist waren, terwijl ik wel met de IDENTIEKE gegervns kon inloggen op de apple site en daar ook in de agenda kon kijken.

En de traagheid, als het al werkt duurt iets al snel een minuut op zo, bij Tesla stond ik naast de auto, drukte op laadklep openen en binnen een seconde ging de laadklep open, zo horen dit soort dingen te werken.

Ook elementaire GUI design regels doen ze niet aan. Een van de eerste regels is, als een actie niet mogelijk is in een contect, dan moet die disabled zijn en moet dit ook zichtbaar zijn door dit b.v. uit te grijzen. De app weet van de status dat er geen laadkabel aangesloten is TOCH kan je commando laden naar de auto sturen, na een minuutje wachten kan je twee antwoorden krijgen, of dat je auto niet bereikbaar is, soort van standaard afschuif antwoord, of dat het laden niet mogelijk is vanwege de huidige status, maar he dat was al bekend.De informatie dat de kabel niet aangesloten was, was al bekend.

Dus kortom wat een puinzooi hebben ze hiervan gemaakt, in deze tijd moet dit toch echt een stuk beter, dit is totaal geen vergelijk met b.v. Tesla. T.o.v. van Tesla zit er al een stuk minder functionaliteit in en ziet het er al allemaal wat simpeler uit en dan nog werkt deze kleine subset niet fatsoenlijk.

Dus mensen ga klagen, dit is echt niet oke.

Recents - 8 of 11.jpeg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites


Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...