Ga naar inhoud

HellRaver

Leden
  • Aantal Items

    173
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door HellRaver

  1. Tja dat krijg je als je geen momentsleutel gebruikt...

    Dit is natuurlijk geen garantie, maar vrij simpel te verhelpen.

    De Kia dealer kan er zo een nieuwe bout in draaien, ik denk dat ze dit bij elke garage kunnen maar wellicht hebben ze de maat bouten daar niet op voorraad.

    Vroeger waren er nog weleens auto's waarbij de bouten onderdeel waren van de complete plaat zodat je die compleet moest vervangen maar dit is bij Kia niet het geval (naar mijn weten)

  2. Even afgezien of je in dit geval gelijk hebt loont het beslist de moeite eens anders te denken.

    Je kunt producten die vanzelfsprekend zijn in de ene categorie ook gebruiken in andere.

    Ik noem een voorbeeldje.

    In de fotografie gebruiken ze kwastjes om je camera spullen, zoals lenzen, schoon te houden.

    Op het moment dat er een hippe blister omheen hangt met het woord "photo" er op kost zo'n ding 25 euro.

    Een vergelijkbaar kwastje, kan een Hema dames brush-kwast zijn van 3 euro.. (BTW NIET VOOR JE CAMERA SENSOR GEBRUIKEN !!)

    Ik heb er 1 in de auto liggen voor het dashboard in de file, krast ook niet op je display etc.

    En in elke foto tas ligt ook zo'n brush.

    Dusss

    zo gek is het niet om een tuinsproeier te willen gebruiken voor de auto.

    Fabrikant (waarschijnlijk dezelfde) lacht zich kapot en de winkelier ook.

    Dat was em even..

    Je hebt helemaal gelijk... MAAR als mensen met genoeg ervaring hier zeggen dat het niet gaat lukken en je het dan toch probeert noemen ze je bij ons thuis gewoon eigenwijs :P

    Als je een beetje technisch inzicht hebt weet je ook dat het niet gaat werken... maar goed wie zijn wij... een stel sukkels met ingebouwde navigatie ipv Tom Tom ;)

    Daarnaast is het natuurlijk een ander verhaal of je een borsteltje van €25 kan vervangen voor een borsteltje van €2 of een Foamlans van €30 voor een plantenspuit van €10.

    De eerste lijkt nog enigzins op elkaar het tweede totaal niet. Daarnaast kan zo'n borsteltje wel degelijk verkeerd uitpakken.

    Stel dat jij met je make-up borstel je camera beschadigd dan heb je gewoon pech terwijl als je dat met een speciaal borsteltje doet je de fabrikant aansprakelijk kan stellen :)

    Er gaat dus ook tijd in het ontwikkelen zitten, zoals bijvoorbeeld welke soort haren er gebruikt moeten worden, maar dat geheel ter zijde.

    Overigens gebruik ik ook gewoon een make-up borsteltje voor mijn roostertjes in de auto ipv een Meguairs borstel van €30 ;)

  3. Waarom zit iedereen te experimenteren met allerlei oplossingen die niet werken?

    Foam gebruiken zonder te "foamen" heeft absoluut GEEN nut... het heet tenslotte niet voor niets foam. Dan kan je dus net zo goed gewone shampoo gebruiken...

    Je auto nat maken met een plantenspuit is veel te weinig... met een simpele tuinslang, de kraan niet te ver open en je duim op het gat kom je ook al een heel eind.

    Voor de foam kun je beter een foamlans (5 tientjes) gebruiken: http://www.carclean....tlans_kits.aspx

    Geloof me dan krijg je pas FOAM! Een mooie dikke laag die langzaam van je auto zakt.

    Het hele idee is namelijk dat water (nevel) het vuil losweekt, de foam gooit daar nog een schepje bovenop en pakt het vuil als het ware in.

    Doordat het op die manier van de auto afloopt krijg je geen krasjes, daarna afspuiten met de hogedrukreiniger kan dus geen kwaad.

    Dan krijg je dus dit:

  4. Ik word zo ziek van sommige dealers... verwijs hem anders naar dit forum of naar KMNL...

    Of naar de site waar staat wat hij verkoopt:

    http://www.kia.nl/Mo...on/Accessories/

    Onder het tabblad Navigatie kaart update

    of

    http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-KiaEMEA-Site/nl_NL/-/EUR/ViewProductDetail-Start?CatalogCategoryID=geoKCghBsB0AAAEzkYBuRoQ7&ProductUUID=2esKCghBB.MAAAEzpERuRoSG&JumpTo=OfferList&PersistNavigationMenu=YES

    309 is niet de laatste versie want dat is 310, laat je dus niet met een kluitje het riet in sturen!

  5. Rijdende kilometers zijn wat anders dan 50 keer een half uur stil staan per 100 kilometer Hellraver. Stilstaan is 0 kilometer rijden. ISG zorgt ervoor dat er tijdens die 0 kilometer 0 liters worden gebruikt.

    Ga je weer rijden (dus kilometers maken) dan zal er weer verbruik optreden. Nogmaals, het ISG systeem zorgt dus niet voor een lager verbruik PER GEREDEN KILOMETER. ISG heeft geen enkel invloed op de gegevens "verbruik X per 100 kilometer".

    Ik snap wel wat je zegt echter gaat het hier om verbruik, en verbruik bereken je niet over een gereden kilometer aangezien je ook verbruikt bij stilstand. Dit verbruik wordt door ISG tot nagenoeg 0 gereduceerd waardoor je totale verbruik afneemt.

    Het kan wellicht zo zijn dat de boordcomputer z'n berekening per gereden kilometer doet maar dat is dan per definitie fout. Wil je een correcte vergelijking willen doen zul je moeten kijken hoeveel liter je tankt en hoeveel kilometer je hier mee kan rijden.

  6. Als ik de kenteken gegevens opvraag (en ook op de papieren) dan staat er 77kw, en dat is omgerekend 104,6pk. Mag aanemen dat dat klopt?

    Tja, ik weet niet hoe dat bij het RDW zit, of ze dit aan het chassisnummer kunnen zien of uit gaan van hetgeen de dealer doorgeeft.

    Vanaf september 2011 worden auto's namelijk geleverd met de software update en kaart update

    Aangezien die van jou dat niet heeft lijkt hij van voor die tijd te zijn.

    Echter is de 105 pk pas weer daarna geleverd.

    TENZIJ en dan wordt het interessant: die 105pk ook een update is van het motormanagement wat zou betekenen dat alle 90pk versies deze upgrade zouden kunnen doen.

  7. Bassie666, je weet toch wel dat het ISG systeem niets te maken heeft met het brandstofverbruik liters/kilometers. Het ISG zorgt er alleen voor dat er geen brandstof wordt gebruikt bij nul kilometers per uur. Met andere woorden, het ISG heeft Wel een positief effect op het brandstofverbruik op de totale rit, maar niet op de verbruikte liters per kilometer

    http://www.febiac.be...nt.aspx?FID=606

    Ons verbruik schommelt volgens de boordcomputer tussen 7,4 en 8,2 liter per 100 kilometer.

    Lees nog eens terug wat je zegt en dan spreek je jezelf enorm tegen...

    Als je stil staat maak je dan wel geen kilometers maar verbruik je wel brandstof.

    Na bijvoorbeeld 100 km heb je gemiddeld X liters verbruikt.

    Stel dat je tijdens die rit van 100 km 10 minuten stil staat met een draaiende motor telt dit verbruik wel mee in het gemiddelde verbruik voor die 100 kilometer.

  8. Als je je auto in februari 2012 hebt gekocht zou ik er op staan dat de dealer de kaartupdate van 2011 doet op ZIJN kosten.

    Nieuwe auto's worden vanaf september 2011 geleverd met de kaartupdate dus waarschijnlijk heb je er nog 1 uit voorraad.

    Dit hebben ze ook gratis voor mijn Venga uit december 2011 gedaan, echter zul je dit wel met je dealer moeten regelen en niet met KMNL.

    Als de dealer dit niet doet zou ik een andere dealer gaan zoeken... sommige denken er gewoon mee weg te kunnen komen en doen alsof ze er geen verstand van hebben.

    Persoonlijk vind ik een verkoper die niet weet wat hij verkoopt een zeer slechte verkoper. De kaarten zijn tot eind 2011 verkocht voor €119 en zijn nu weer €169

  9. Nee helaas niet, ik heb wel nagevraagd bij de fabrikant waarom dit was:

    Hij geeft aan dat er teveel klachten waren toen ze hebben getest met 1 deel voor de achterruit.

    Zo leverde het vervoer veel problemen op aangezien sommige ruiten gewoon weg te groot zijn om netjes te kunnen versturen of bewaren.

    Het bleek moeilijker om 1 deel te monteren dan 2 delen i.v.m. de pasvorm.

    1 deel is een stuk zwakker waardoor het makkelijker uit vorm of beschadigd raakte.

    Maar goed voor €101,15 is het wel goedkoper dan blinderen ;)

  10. Op zich wel knap dat je bij de Kia dealer in Zevenbergen bent geweest... Die bestaat namelijk niet.

    Dus of je bent bij een niet Kia garage geweest of in Etten-Leur/Hoeven.

    Op zich wel raar dat je moet betalen indien het een officiele Kia dealer is geweest, aan de andere kant snap ik wel dat ze zoiets hebben van: je koopt elders een auto en komt met het gezeik naar ons aangezien je ook gewoon naar je eigen dealer had kunnen rijden of als je niet vertrouwde de Kia pechhulp.

  11. Gemiddeld rijd ik nu 6.7l/100. Over een lange periode. Diverse omstandigheden. Nu met winterbanden wat negatiever uitpakt. Zodra de snelheid wordt opgevoerd stijgt het brandstofverbruik meer dan evenredig. Dus letten op je rechtervoet zou ik zeggen! Overigens zonder ECO.....(isg)

    Tja je hebt letten op je rechtervoet en rijden als een oude lul... :devil:

    Als jij je gewoon aan de snelheid houd op de snelweg dan is het onmogelijk om 6.7l/100 te halen.

    Zoals ik al zei bij 80km/u rijdt hij het zuinigst maar zodra je dus de snelweg op gaat dan schiet je verbruik omhoog

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...