Ga naar inhoud

Erwinkia

Leden
  • Aantal Items

    12
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Algemeen

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    wijk bij duurstede
  • Hobby's
    motorrijden, reizen, feesten
  • Auto
    kia picanto

Erwinkia's Prestaties

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recente Badges

0

Reputatie

  1. ben vandaag even bij kia dealer geweest en ze zeggen dat er een 5w30 full synthetische olie in zou zitten standaard, wel grappig dat ze in de boekjes shell helix adviseren en dan olie van mobil willen verkopen aan je.
  2. mm best interessant om te lezen nou ben ik toch wel benieuwd wat kia voor olie in de auto's stopt full of semi, ga morgen maar even bellen met kia, kia adviseert shell helix maar geeft niet aan full of semi
  3. ik heb net nog even gekeken maar zat geen flesje olie bij jammer genoeg, wordt dus even langs de shell. ik heb een reisje van ruim 4 duizend kilometer voor de deur staan is het wel fijn om het bij me te hebben. nou ik toch wat vragen aan het stellen ben. benzine tanken in bijv frankrijk de e10 benzine? ze zeggen dat het kan maar liever niet? is het dan beter om bijv v power of dat soort alternatieven te tanken?
  4. geen idee wat er nu in zit denk gewoon de standaard olie hij is nog geen 2 maanden jong, zal gewoon voor de semi gaan dus.
  5. oke top laatste vraagje moet je naast viscositeit ook nog letten op semi synthetische of full synthetische olie? sorry ben een leek op dat gebied eerste nieuwe auto altijd ouwe auto's gereden daar kon alles wel in haha
  6. oke bedankt voor de reactie! en dan die helix olie dat kan je bij elke shell halen ?
  7. Hallo misschien een overbodige vraag die vast al eerder gesteld is maar kan er weinig over vinden, wat is nou de originele motor olie voor de kia picanto 1.2 bouwjaar 2013, op het onderhoudsboek staat alleen wij adviseren helix maar welke viscositeit. kan aan mij liggen maar kan het nergens in de auto of in de boekjes vinden. wie kan het mij vertellen??
  8. Ik heb toevallig gister nog wat plekjes ontdekt en dit bleek idd oranje gele vogelpoep te zijn, je veegt het er zo af maar laat dan een hele plek na, (foto bovenaan de pagina bij eerste post) heb de auto nu behandeld met meguairs wax hoop dat die dan wat beter bestand in tegen deze zooi
  9. hij staat niet onder bomen of bij een spoorweg, ook geen bouwplaats in de buurt.
  10. Auto: KIA Picanto (2013) Eigenaar: Erwinkia Toegevoegd Op: 20 juni 2013 - 10:36 Korte Omschrijving: 1.2 liter motor. met super pack, en een Pioneer navigatiesystheem Bekijk Voertuig
  11. Bedankt voor de reactie, vliegroest zei de dealer ook, maar als het op de auto ligt is het meer een soort vogelpoep, je veegt de ophoping er zo af zeg maar. en laat dan die geel bruine plek na, en op een plek trekt die de lak omhoog, dealer had het gele verwijderd maar nu dit er een soort verhoging in de lak, had gehoopt dat die waxoil wel een beetje zou beschermen, nu moet je aan een auto van 2,3 weken oud met polish gaan lopen poetsen. niet heel erg goed voor de lak denk ik?
  12. laatst mijn nieuwe picanto opgehaald. helemaal blij, maar al wel veel problemen met de lak, en dat na 2 weken. er zit soms een bruine troep op mijn lak een soort vogelpoep, het zijn meestal streepjes, je haalt het er makkelijk af met water maar laat dan een geel bruine plek na, en dit krijg je er niet af geprobeerd met poets maar het lukt niet, wel terug geweest naar de dealer die ging met polijstmiddel aan de gang en kreeg het met pijn en moeite weg, dit is toch niet normaal gister mijn auto gewassen en vandaag gelijk weer die strepen, voor een nieuwe auto baal hier echt van. heb hem vandaag nog extra in de meguiars gezet kijken of dit helpt. zijn er nog meer mensen met dit probleem en hoe halen jullie dit weg???
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...