Jump to content

MarkOptima

Leden
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About MarkOptima

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 08/27/1968

Algemeen

 • Geslacht
  Niet Opgegeven

Recent Profile Visitors

318 profile views
 1. Wij hebben het Infinity sound system in de hybride, met de samsung S4 zeer helder, soms wil hij de bluetooth niet detecteren, dan geef ik hem op de telefoon even een zetje.
 2. We hebben er twee, auto's doen alle bij het zelfde. Bij normaal rij gedrag is het allemaal geen probleem we wachten even de eerste beurt af.
 3. De auto is echt super stil en je hoort idd de banden het meest. Ook wel wat rij wind. Nee automaat schakelt niet door toerental loopt in de 6000, je moet echt van het gas af. Ik heb nu inmiddels 5 automaten gehad, die trokken ook wel flink door in de toeren maar schakelde wel netjes allemaal door, zelfs mijn Mercedes van 32 jaar oud Gisteren even een ritje Heemskerk gehad en dat was weer even genieten, z'n benzine auto is toch een stuk stiller. Mark
 4. De test in de auto week had het ook over de vreemde schok in de aandrijf lijn bij het uit rollen, ik heb het idee dat dit het afslaan van de motor is. Maar zou idd ook het terug schakelen kunnen zijn. Die 1 op 20 heb ik nog niet gehaald. Maar goed de auto heeft er pas 4500 Km op zitten dus nog niet echt in gereden. 6.2 L/100 Km is het beste en dan heb ik echt het gas pedaal geaaid. Zo erg zelfs dat bij het weg rijden de auto's achter mij maar om mij heen rijden. Ik hou zeg maar de eco meter op de helft van het groene deel, echt veel minder lukt niet dan moet je gaan duwen. :-).
 5. Ik zal het morgen even precies bekijken, maar het is dik in het rood. Wat betreft het gas niet knijpen, als je even vol gas geeft en direct los laat is net of je nog even na gelanceerd wordt. Als of de computer het signaal even een seconde later pas gaat verwerken.
 6. Zo even mn eerste topic. De topics die ik neer zet zijn ook met de dealer besproken dan wel door gestuurd naar Kia Nederland. Het volgende : Als je met de Hybrid met het gaspedaal vol weg trekt schakelt de automaat niet meer over. Het toeren tal loop gevaarlijk hoog op en moet als het ware met je voet schakelen. Dwz. gas lossen om de auto te laten schakelen. Daarbij is het ook nog zo dat het gas niet direct geknepen wordt, als je het gaspedaal los laat. Dat doet de auto ook als je even kort flink gas geeft en het pedaal los laat, je schrikt je rot. Iemand de zelfde ervaring.
 7. Hoi, bedankt. We zijn zeker zeer tevreden over de auto. Er zitten wat eigenaardigheden aan en ben benieuwd of andere gebruikers daar ook over vallen.
 8. Hallo allemaal, ik ben Mark en ben sinds 10 augustus 2013 in het bezit van de nieuwe Kia optima Hybrid. We kwamen uit een Ford Mondeo maar vanwege de zware bijtelling zijn we over gestapt of zeg maar terug gestapt naar Kia. Ik zeg we, want mijn broer en ik kopen gelijk de zelfde auto, dit komt ook omdat we samen de zaak zitten. Voor de Ford hebben we de Sorento gehad en zijn jaren lid geweest van de Sorento Club. Vele leuke (OffRoad) ritten gehad, maar helaas na 5 jaar werd deze auto echt te duur. Een EX Custom Diesel kost nog al wat in de wegen belasting. Daarnaast ben ik een l
×
×
 • Create New...