Jump to content

verocom

Leden
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About verocom

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 04/17/1957

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Picanto 1.2 5 deurs rood met Plus Pack en Pioneer Avic-F550BT 12/2013
 1. Inmiddels de vraag over de back-up bij naviextras.com gesteld. Antwoord: een back-up op een ander(nieuw) sd kaartje is niet mogelijk, op mijn vraag wat dan als je sd kaartje gestolen of defect raakt moet ik nog antwoord krijgen. Dus wordt vervolgd. Een ding weet ik wel al, bij een volgende nieuwe auto komt er geen Pioneer meer in. Weer antwoord gekregen van naviextras.com als je het sd kaartje niet meer hebt of als het defect is dan heb je pech en moet je je maar melden bij Pioneer of de verkoper, echt te gek voor woorden. Ik zal binnenkort mijn dealer is vragen hoe ze hier mee om gaan. De backup optie van de toolbox heeft dus weinig nut. Had ik dit bij de koop van de auto geweten dan hadden ze de navigatie mogen houden en had ik de nieuwste TomTom aangeschaft.
 2. Heeft iemand ervaringen met deze navigatie i.c.m. naviextras toolbox. Ik dacht laat ik een back-up maken van het microsd kaartje en deze weer terug zetten op een 2e microsd kaartje(8gb) om in het geval van verlies of beschadiging een back-up te hebben. Wat blijkt na het terug zetten en het plaatsen van het backup kaartje krijg ik een licentie foutmelding van het navigatie systeem, als ik het kaartje bekijk is het ook niet identiek aan het originele kaartje er missen bijvoorbeeld 2 bestandjes in de root, handmatig terug zetten van deze bestandjes blijft echter dezelfde foutmelding geven. De 2e vraag gaat over de map update's op mijn systeem staat Europa 2013Q2 ik heb bij naviextras gevraagd wanneer er nieuwe kaarten komen, het antwoord was dat ze dat niet kunnen vertellen. Overigens zie ik dat de kaarten behoorlijk duur zijn. Weet iemand of er ook alternatieven zijn? Vast bedankt, Ronald
 3. Update: Navigatie werkt inmiddels goed het bleek dat de gps antenne niet goed was. (niet getest dus voor aflevering). Het audio gedeelte is inderdaad niet geweldig maar daar kan ik mee leven, ik heb toch niet zo vaak muziek op staan. Wat me wel opvalt is dat het bluetooth gebeuren ook niet echt geweldig is, automatisch verbinding maken met mijn Sony Xperia L is mij nog niet gelukt, moet steeds de bluetooth verbinding op de telefoon afsluiten en opnieuw starten wil het weer werken.(dus behoorlijk omslachtig en daardoor zo goed als onbruikbaar). Zo zijn er nog wel wat kleine dingetjes die "volgens mij" niet op het systeem aanwezig zijn zoals het instellen van de lichtsterkte van het scherm. In het donker met de kaart op nachtstand lijkt het wel of je een bureaulamp in je auto hebt zo veel licht geeft het scherm. Ook nog gesproken met de verkoper over een eventuele kaartupdate maar dat heeft niets opgeleverd. Dus dat wordt in de buidel tasten als ik straks een nieuwere kaart wil hebben, ik ben tot nu toe nog geen alternatieve tegen gekomen voor de 550BT. Kortom het werkt maar bij de aanschaf van een volgende auto, toch maar weer terug naar een tomtom want dat werkt tenminste probleemloos en is een stuk goedkoper. Verder iedereen bedankt voor de tips, links etc. en Fijne Kerstdagen en een goed 2014 gewenst.
 4. Sinds 2 dagen een Picanto 1.2 5d met plus pack en Pioneer navigatie AVIC-F550BT (dealer actie). Ik lees op het forum dat er nog al wat problemen met dit type zijn, mijn auto gaat a.s. maandag al retour omdat de ontvangst van het GPS ronduit slecht is vaak helemaal geen fix of het duurt langer dan 15 minuten. Wat mij ook opvalt dat de AVIC-F550BT bij Pioneer nergens te vinden is, zelfs niet in het archief. Verder kan iemand mij vertellen wat je van de dealer mag verwachten qua kaart update. Toen ik vandaag de microsd een update gaf met de naviextras toolbox zag ik al meteen de melding "latest map guarantee 2013 Q2" volgens mij is de nieuwste Q3 het lijkt mij toch redelijk als je een nieuwe auto koopt dat dan ook de nieuwste kaart op je nav staat. Bij het fabriekssysteem krijg je nota bene 7 jaar lang updates. Iemand nog goeie tips?
×
×
 • Create New...