Ga naar inhoud

ceedje

Leden
 • Aantal items

  27
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

ceedje won de laatste dag op 19 november 2018

ceedje had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

5 Neutraal

Over ceedje

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Niro

Recente bezoekers van dit profiel

249 profielweergaven
 1. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Net bericht gehad van de dealer. In overleg met KIA Nederland is besloten de koppeling te vervangen. Duur reparatie ongeveer 3 dagen. De koppeling is reeds besteld.
 2. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Hallo NiroDriver, Hier ben ik weer. Goed dat je verhaal hebt gehaald bij KIA Nederland. Ik wist natuurlijk wel dat mijn dealer daar het probleem had aangemeld. Dat KIA Nederland de koppeling wil vervangen wist ik nog niet. Goed om te horen dat ze er serieus werk van maken. Altijd vervelend dat de storing niet continue aanwezig is. Dat was bij mij ook zo en dan alleen tijdens de opwarmperiode. Fijn dat de chef monteur aanbood zelf bij mij thuis de auto in koude toestand te komen testen. Gelukkig kon hij zelf het trillen/schokken meerdere keren horen en voelen. Ik kan niet anders zeggen dan dat de dealer VDNS uit Helmond de zaak voortvarend heeft opgepakt. Erg klantgericht tot nu toe. Ik hoop dat ze het probleem hiermee snel oplossen. De Kia Niro is de fijnste auto die ik tot nu toe gereden heb. Als dit probleem is opgelost kan ik hem iedereen van harte aanbevelen.
 3. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Gisteren is de monteur van de KIA dealer naar mijn huis gekomen. Zodat hij de auto in koude toestand (ongeveer 5 graden) kon onderzoeken. Er is meetapparatuur aangesloten om het gedrag van de auto tijdens het rijden te volgen. Samen dus een testrit gemaakt. Na ongeveer 1 km tijdens het versnellen van 50 naar 60 km/u was het vibreren erg duidelijk hoor- en voelbaar. Gedurende de rit kwam dit regelmatig terug. Het was koud maar niet vochtig. De Watertemperatuur was op dat moment rond de 60 graden. Er zijn tijdens de gehele rit geen ontstekingsfouten gedetecteerd. Vervolgens heeft de monteur nog wel het rijgeheugen gereset, maar had geen effect. Hij dacht dat het vermoedelijk een hardware probleem van de koppeling was. De meetgegevens worden doorgestuurd naar KIA Nederland. Daar wordt bepaald welke vervolg acties er worden ondernomen. Ik ben erg blij dat de monteur het geluid nu zelf heeft kunnen horen. Vandaag nog zelf een rit gemaakt bij een temperatuur van ongeveer 14 graden en geen enkele keer het probleem opgetreden. Het wachten is op KIA Nederland
 4. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Fijn dat er meer mensen zijn die ook in deze richting denken. Vandaag weer een aantal malen de trilling gevoeld. Eerst bij het naderen van een kleine rotonde waar ik snelheid moest minderen en bij het verlaten weer moest versnellen, maar het gas geven niet werd vertaald in beweging. Mijn gevoel zegt dat de motor te weinig toeren maakte. De auto heeft duidelijk moeite om in de volgende versnelling te komen. Wel voel je op dat moment een behoorlijke trilling alsof je over een geribbelde weg rijdt. Het was koud en nat winterweer (ca. 3 graden). Had tot dan toe ongeveer 5 km gereden en de motor was nog niet op temperatuur, maar rond de 60 graden. Dat had ik ook weer toen ik een helling moest nemen en net daarvoor mijn snelheid moest verlagen. Ik heb deze problemen nog niet ondervonden bij het elektrisch rijden. In de sportmode wel weer. Jammer toch van deze geweldige auto die verder uitstekend rijdt als hij eenmaal op temperatuur is. Dit probleem kreeg ik pas na 10 maanden en 9000 km. Ik heb het vermoeden dat dit probleem is ontstaan bij een software update. Daar wordt je als klant niet in gekend. Mogelijk is er een update geweest die invloed heeft gehad op de schakelmomenten en de bijbehorende toerentallen. De afstelling is te zuinig naar mijn idee. Over de afgelopen 12 maanden heb gemiddeld 1 op 23 km gehaald. Ik ben wel een rustige bestuurder die zoveel mogelijk elektrisch probeert te rijden. Op eerder genoemde Duitse Kia Niro site https://www.niro-forum.de zie "Ruckeln / firmware update Niro" staan veel klachten en reacties.
 5. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Bedankt jullie voor de tip om eens vaker in de sportmode te rijden. Deed dat eigenlijk nooit.
 6. ceedje

  Dreunen Kia Niro

 7. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Hier een update Mijn KIA Niro is nu ongeveer 1 jaar oud. Heb nu ongeveer 11000 km gereden. De afgelopen 2 maanden is zoals eerder aangegeven er een probleem ontstaan. Ik heb sterk het vermoeden dat dit te maken heeft met de koudere periode van het jaar. De eerste 9 maanden (9000 km gereden) was dit probleem er niet. Mijn ervaring: De auto trilt bij het versnellen van 50 tot 60 km/u. Dit gebeurt tijdens de opwarmperiode. Wanneer de motor op temperatuur is ervaar ik geen problemen meer (de meter geeft dan 90 graden aan) Mij valt op dat dat er tijdens de opwarmperiode de auto soms al na ongeveer 6 kilometer de Electro motor wordt ingeschakeld. De warmtemeter geeft dan aan dat de motor nog lang niet op temperatuur is amper 2 streepjes. Sterker nog de temperatuur zakt zelfs weer omdat de verbrandingsmotor uit is. Op dat moment gas geven voor een viaduct of het verlaten van een rotonde veroorzaakt direct trillen. Gas geven wordt niet omgezet in beweging. Het trillen heb ik nog nooit ervaren als ik EV rijd. Het heeft er dus alle schijn van dat dit probleem veroorzaakt wordt door de benzinemotor. Ik tank al een tijdje weer Euro 95 (had eerder 2x E10 getakt) Heeft niet geholpen. Ik heb verschillende bandenspanningen geprobeerd 2.5, 2.6 en 2.7. Heeft niet geholpen. De dealer heeft de motor opnieuw in de rubbers gecentreerd. Heeft niet geholpen. De monteur gaat binnenkort met mij een proefrit maken om het probleem zelf te ervaren. Die afspraak staat. Nu las ik het volgende artikel van een bedrijf dat gespecialiseerd is in automatische versnellingsbakken. Dit heeft me aan het denken gezet. Trillen bij ondertoeren: In veel DCT automaten zitten software versies waarbij je vanaf ongeveer 58 km/u, 1.200 rpm, al in de 7e versnelling zit. Wanneer je dan licht accelereert dan gaat de motor en de bak door ondertoeren trillen. Dit probleem kunnen wij verhelpen door de toerentallen aan te passen waardoor deze hoger worden gezet.  Ik heb steeds het gevoel gehad dat als gevolg van een te laag toerental de volgende versnelling moeilijk gehaald kon worden en dit een behoorlijke trilling veroorzaakt. Soms zo erg dat het lijkt als je over een wildrooster rijdt. Of veel ribbels in de weg. Het zou een verklaring kunnen zijn, maar waarom; - Alleen in de wintermaanden - Alleen als de motor nog niet op temperratuur is (krijgt een warme motor een hoger toerenral?) Zou dit probleem te maken kunnen hebben met een tussentijdse software update? Omdat het probleem er de eerste 9 maanden niet was. Ik ben een zuinige rijder. Over de afgelopen maanden heb ik een gemiddeld verbruik gehaald van 1 op 22 km/l. Nu in de winter haal ik nog 1 op 20 km/l Veel CC en uitrollen enz. enz. Graag jullie mening.
 8. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Update: een van vreemd geluid (trillen of lage brom) bij versnellen van ca. 50 naar 60 km/h. - Heb de bandenspanning zoals eerder gemeld gebracht op 2,5 - Heb twee keer getankt met Euro 95 in plaats van E10 Heb nu ruim 14 dagen gereden (1000 km) en het probleem is er nog steeds. Wanneer doet zich het probleem zich voor? Mij is opgevallen dat het probleem zich alleen heeft voorgedaan bij een koude motor. Het gebeurt altijd binnen een afstand van 7 km. Blijkbaar is de motor daarna voldoende op temperatuur en komt het probleem niet meer voor. De afgelopen periode was de buitentemperatuur ongeveer 4 graden. Gaat de buitentemperatuur verder naar beneden dan sluit ik niet uit dat het probleem ook na een afgelegde weg van 7 km kan optreden. Het gebeurt vaak als ik een rotonde verlaat en weer moet versnellen. Dat heb ik eveneens als ik een viaduct op rijd en dus meer gas moet geven om de snelheid vast te houden. Kortom ik heb het probleem alleen aan het begin van de rit. Met een warme motor heb ik het tot nu toe niet gehad. In december heb ik dit probleem voor het eerst ervaren. Voor die tijd geen enkel probleem en toch 9000 km gereden. Is dit herkenbaar? De dealer kende dit probleem niet. Half januari krijgt de auto een smeerbeurt (10.000 km) en zou een monteur de computer uitlezen om te kijken of er foutmeldingen zijn. Op onderstaande link vind je een Duits forum met nog enkele andere Kia Niro bezitters die hetzelfde probleem hebben. https://www.niro-forum.de/index.php?thread/1424-beim-beschleunigen-manchmal-ein-starkes-vibrieren-rubbeln/ Wordt vervolgd.
 9. ceedje

  Vreemd geluid tijdens rijden

  Ik tank ook altijd in Duitsland. De laatste 2 keer E10. In die periode is het probleem wel ontstaan. Toch maar een poging doen. Dan kan ik die wegstrepen. Het rare is dat het probleem pas na 9000 km is ontstaan.
 10. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Nog een aanvulling. Ik heb nu ca. 9000 km op de teller. Ben een zuinige rijder met een gemiddeld verbruik over 11 maanden van 1 op 23. Blijft raar dat ik dit probleem pas na 11 maanden krijg.
 11. ceedje

  Vreemd geluid tijdens rijden

  Hallo Slowfox. Heb net gereageerd op 'Dreunen Kia Niro' op dit forum wat een vergelijkbaar probleem is. groeten, Ceedje
 12. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Ik rijd een Kia Niro HEV Dynamic van januari 2018. Ben daar tot nu toe zeer tevreden over. Echter de laatse weken heb ook ik last van voorgenoemde probleem. Eerst viel het bijna niet op maar nu komt het regelmatig voor. Het is enkele keren gebeurd toen ik bij een snelheid van 50 tot 60 km/u wilde versnellen. Dan hoorde ik een geluid wat deed denken aan het rijden op een geribbelde weg. Meestal reed ik electrisch en door het versnellen ging hij over op de verbrandingsmotor. Ik vind het een irritant geluid. Ben blij dat ik niet de enige ben. Heb eens nagedacht wat er de afgelopen tijd aan de auto is veranderd en dan kom ik op het volgende. 1. De terugroepactie van KIA, 2. Ik ben overgeggaan op E10 brandstof (voorheen Euro95), 3. Bandenspanning verhoogt van 2.2 naar 2.7 (Vredestein all season banden) Ergens op een forum heb ik gelezen dat iemand met een KIA Niro deze problemen kreeg toen hij was overgestapt op E10 brandstof. Na het opnieuw tanken van Euro 95 waren de problemen weg. Dat ga ik natuurlijk ook proberen. Veel KIA rijders hebben de bandenspanning staan op 2.5 en dat staat ook op het plaatje in de voorportier van de auto. Bij aflevering had de dealer de bandenspanning op 2.7 gezet vandaar. Dat ga ik ook eens proberen. Of de werkzaamheden van de terugroepactie nog een rol kunnen spelen weet ik niet dat zal ik in januari 2019 (onderhoudsbeurt) vragen aan de moneur. Op meer sites kom ik dit probleem tegen. Hier nog enkele voorbeelden: Vreemd geluid tijdens rijden https://www.kiaclub.nl/topic/21187-vreemd-geluid-tijdens-rijden/ Geplaatst: 15 mei 2017 Na aanschaf van een niro augustus 2016 zeer tevreden. Maar sinds enkele weken (heb het gevoel na de SW update) merk ik soms een vreemd geluid. Ik krijg er niet precies de vinger op gelegd wanneer het precies optreed. Het lijkt het meest voor te komen als de auto stil (koud) heeft gestaan en berg op moet rijden. De ene keer keer denk ik dat het hoorbaar is als verbranding en elektro motor draaien. De andere keer als alleen de verbrandingsmotor loopt. het geluid en gevoel is vergelijkbaar alsof je over een wildrooster rijdt. Zo een wat gemaakt is van stalen buizen. Het is dan hoorbaar/voelbaar voor ca 1-2 seconden , gaat weg en komt in een vaste cyclus terug. Zijn er nog mensen die dit ondervinden? Duits KIA forum: https://www.niro-forum.de/index.php?thread/1424-beim-beschleunigen-manchmal-ein-starkes-vibrieren-rubbeln/ 1. Moin, 5 december 2018 seit ich im Forum bin macht mein Niro seltsame Dinge Ich habe jetzt ca. 10500 km auf der Uhr. Beim Beschleunigen aus etwas 20-50km/h vibriert der Antriebsstrang ziemlich heftig. Fühlt sich an als wenn die Kupplung rubbelt.... Wenn ich dann leicht vom Gas gehe und wieder langsam beschleunige ist alles ok. Provoziere ich das danach nochmal passiert nichts. War schon kurz nach dem losfahren nach ca. 3-4 Min. aber auch schon nach 20 km Landstraße wenn ich zum Beispiel einen Bahnübergang überqueren muss und dann beschleunige. 2. 5. December 2018 Hallo aus Dänemark Das kenne ich auch. Bei Beschleunigung aus etwa 50 bis 60 km/h vibriert mein Niro hev als fährt es über kleine Unebenheiten. Keine Ahnung was es ist. |Kia Niro HEV 2018 - Metal Stream - 7" Navi - 16" original Alu - SCC - Dänemark|
 13. ceedje

  Remprobleem Niro

  Hallo HansG, Bedankt voor je heldere uitleg. Ik heb ook dat mijn remmen piepen of knarsen als ik het rempedaal zachtjes intrap of loslaat als de auto tot stilstand komt of net gaat rijden. Daar val ik niet over dat hoort bij de automaat. Nee het lijkt dat het remmen soms niet vloeiend gaat. Alsof hij afwisselend niet goed pakt (schokkerig remmen bij stoplicht). Het voelt als een vuile of vochtige remschijf. Het komt soms voor bij koude motor en nat weer. Door jouw verhaal krijg ik steeds meer het gevoel dat het een mechanisch probleem is. Het vreemde is dat ik het probleem nu niet heb. Het komt maar zelden voor en dat maakt het ook lastig voor de monteur om de oorzaak op te sporen.
 14. ceedje

  Remprobleem Niro

  Hallo HansG en Gjcvro, Bedankt voor jullie reacties. De uitleg van HansG klinkt heel overtuigend. Duidelijk is dat het alleen optreedt bij een koude motor en in mijn beleving als het wat vochtig weer is. Het is mijn eerste Hybride auto en moet toegeven dat het remmen nu heel anders aanvoelt dan bij mijn vorige auto's. Raar dat ik daar hier zo weinig over lees, want dat moet toch meer mensen zijn opgevallen. De laatste keer ging het remmen echt met hakkelen. Het voelde een beetje alsof de ABS aan het werk was. Ik zal dit verder ook nog bespreken met mijn dealer. Mogelijk kan er aan de instelling nog wat gedaan worden. Kan niet anders zeggen dat ik deze Niro een geweldige auto vind waar ik dagelijks enorm van geniet.
 15. ceedje

  Remprobleem Niro

  Hallo Casper, Bedankt voor je snelle reactie. Lijkt mij ook een vochtprobleem. Zal het probleem zeker aan de dealer voorleggen. Januari 2019 krijgt de auto een beurt. Verder remt de auto uitstekend. We houden het in de gaten.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.