Jump to content
 • Sign Up

ceedje

Leden
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ceedje last won the day on November 19 2018

ceedje had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutraal

About ceedje

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Niro

Recent Profile Visitors

367 profile views
 1. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Hallo Nirodriver. Fijn dat de nieuwe koppeling eindelijk is ingebouwd. Belangrijker nog is dat je tot nu toe geen problemen meer hebt gesignaleerd. Het valt mij ook op dat de auto nog soepeler schakelt dan voorheen. Ook ik heb ervaren dat het benzineverbruik duidelijk omlaag is gegaan. Ik heb nu enkele weken met de nieuwe koppeling gereden ook bij lage temperaturen en heb tot nu toe het trillen niet meer gehad. Het lijkt te zijn opgelost maar voor 100% durf ik dat nog niet te garanderen. Ook mijn dealer VNDS Helmond heeft mij uitstekend geholpen. Deze dealers verdienen een dikke pluim. Natuurlijk ook Kia Nederland bedankt voor jullie inspanningen. Top!
 2. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Geweldig goed nieuws. Fijn dat deze top dealers er samen uit zijn gekomen. Blij dat ik Kia rij.
 3. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Precies!! Succes!! Blijf de zaak met belangstelling volgen.
 4. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  De dealer uit Valkenswaard gaat over een andere klant. Er is contact tussen die dealers i.v.m. genoemde probleem. De monteur heeft daar contact mee omdat hij daar eerder gewerkt heeft. Goed dat de dealers elkaar weten te vinden om ervaringen uit te wisselen. Eerder had ik al gehoord dat er drie klanten in beeld waren die dit probleem aangekaart hebben. Ik snap hier ook niets meer van. Lijkt me goed dat de dealers even met elkaar afstemmen. Nu is er te veel mist in de lucht.
 5. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Hallo NiroDriver, Wat ik heb begrepen is dat men de software niet geinstalleerd kreeg na de inbouw van de nieuwe koppeling. Kia Nederland moest daarvoor een nieuwe software update ontwikkelen. Die nieuwe update heb ik 27 maart gekregen. Men vertelde mij dat de nieuwe koppeling nu opnieuw moest inleren. Vandaag belde de dealer mij op om te vragen wat mijn ervaring was tot nu toe. Mijn ervaring was positief, omdat het probleem niet een keer meer was voorgekomen. Met dit antwoord zou hij het probleem bij KIA Nederland afmelden. Daarnaast zou hij een KIA Dealer uit Valkenswaard op de hoogte brengen van mijn bevindingen. Deze dealer had ook een klant met hetzelfde probleem. Bij VNDS Helmond is Bart intensief betrokken bij oplossen van dit probleem.
 6. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Update: Eindelijk was de automatische koppeling binnen bij mijn garage. Op 18 maart heb ik mijn Niro gebracht. Mijn garage VNDS Helmond heeft gratis een leenauto verstrekt. Op 20 maart kon ik de auto weer ophalen en proef gaan rijden. Er moest nog wel een nieuwe software update gemaakt worden door KIA Nederland. Dat kon nog enkele dagen duren. Heb vervolgens enkele dagen de auto stevig aan de tand gevoeld en kon ik het probleem niet meer reproduceren. Ik heb daarbij enkele dagen kunnen testen bij lagere temperaturen zo rond de 8 graden. Op 27 maart kwam de update en ook die heb ik een aantal dagen intensief getest. De Niro reed nog soepeler en het benzine verbruik ging nog verder naar beneden. Vandaag 1 april ben ik weer vroeg gaan rijden bij een temperatuur van rond de 4 graden. Opnieuw geen problemen meer gehad. Ik heb sterk het vermoeden dat het probleem is opgelost, maar voor 100% durf ik dat niet te garanderen. Dat durf ik pas definitief te zeggen als de Niro een langere koude periode heeft doorstaan. Toch een dikke pluim voor mijn garage KIA VNDS Helmond en KIA Nederland die mijn probleem zeer serieus en klantgericht hebben aangepakt. Top KIA!! Nu weer fijn genieten van deze geweldige auto.
 7. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Hallo NiroDriver, Ja fijn dat er nu schot in de zaak zit en alle partijen hun uiterste best doen om dit probleem op te lossen. Vorige week kwam dit trillen/dreunen nog regelmatig terug laten we hopen dat dit nu tot het verleden behoort. Morgen ga ik in alle vroegte een flinke rit maken met de Niro. Ik weet echter niet wat die software update nog voor invloed heeft. Dus dat moeten we nog even afwachten. Weet jij wanneer jouw Niro gebouwd is? Mijn auto is afgeleverd in januari 2018, maar ik weet niet wanneer hij precies gebouwd is. Zou dat nog een aanknopingspunt zijn waarom niet alle Niro's dit probleem hebben? We houden elkaar op de hoogte.
 8. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Update: Zoals ik hier op dit forum eerder al heb aangegeven hoorde ik bij het versnellen van 50 tot 60 km/u een trillend/dreunend geluid. Het was alsof je over een geribbelde weg reed. Dit alleen in de winter en tijdens de opwarmperiode van de motor. Mijn dealer VNDS Helmond heeft van het beging af mijn probleem zeer serieus genomen. Zo heeft de chef monteur zelf aangeboden de auto bij mij thuis in koude toestand te komen testen. We zijn samen gaan proef rijden en er is meetapparatuur aangesloten. Al zeer snel was het dreunen/trillen hoorbaar. De monteur dacht direct aan de koppeling (DCT). Tijdens de rit is het probleem meerdere keren voorgekomen. De bevindingen en de meetresultaten zijn gestuurd naar KIA Nederland. Vervolgens is er overleg geweest tussen KIA Nederland en de dealer. KIA Nederland heeft besloten de gehele koppeling door de dealer te laten vervangen. Dit om te bekijken of dit echt de grondoorzaak van het probleem is. Het blijft natuurlijk lastig om de oorzaak op te sporen, want de fout is niet altijd te reproduceren. Fijn dat ook KIA Nederland alles uit de kast haalt om dit probleem netjes op te lossen. Duidelijk is dat zowel de dealer als KIA Nederland er is voor de klant en de 7 jaar garantie geen holle kreet is. Op 18 maart heb ik mijn KIA Niro voor de inbouw van de nieuwe koppeling naar de dealer gebracht. Vandaag 20 maart heb ik de auto weer opgehaald met een nieuwe koppeling. De auto krijgt volgende week nog een software-update, waar KIA Nederland nu hard aan werkt. De komende weken ga ik zelf testen of het probleem is opgelost. Dat is niet gemakkelijk omdat bij de huidige hogere temperaturen het probleem zich zelden voordoet. Het zou fijn zijn als het probleem hiermee definitief is opgelost, want de Kia Niro is een geweldig fijne auto. Mijn bevindingen zal ik hier weer melden.
 9. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Hallo Nirodriver, De koppeling is besteld. Er staat een afspraak voo 18 maart. Hopelijk zijn de spullen dan binnen. Het rare blijft dat ik op dit moment geen last heb. Hogere temperaturen is vermoedelijk daar de reden van. We wachten nog even af. Als er wat te melden valt zal ik dat hier zeker schrijven.
 10. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Net bericht gehad van de dealer. In overleg met KIA Nederland is besloten de koppeling te vervangen. Duur reparatie ongeveer 3 dagen. De koppeling is reeds besteld.
 11. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Hallo NiroDriver, Hier ben ik weer. Goed dat je verhaal hebt gehaald bij KIA Nederland. Ik wist natuurlijk wel dat mijn dealer daar het probleem had aangemeld. Dat KIA Nederland de koppeling wil vervangen wist ik nog niet. Goed om te horen dat ze er serieus werk van maken. Altijd vervelend dat de storing niet continue aanwezig is. Dat was bij mij ook zo en dan alleen tijdens de opwarmperiode. Fijn dat de chef monteur aanbood zelf bij mij thuis de auto in koude toestand te komen testen. Gelukkig kon hij zelf het trillen/schokken meerdere keren horen en voelen. Ik kan niet anders zeggen dan dat de dealer VDNS uit Helmond de zaak voortvarend heeft opgepakt. Erg klantgericht tot nu toe. Ik hoop dat ze het probleem hiermee snel oplossen. De Kia Niro is de fijnste auto die ik tot nu toe gereden heb. Als dit probleem is opgelost kan ik hem iedereen van harte aanbevelen.
 12. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Gisteren is de monteur van de KIA dealer naar mijn huis gekomen. Zodat hij de auto in koude toestand (ongeveer 5 graden) kon onderzoeken. Er is meetapparatuur aangesloten om het gedrag van de auto tijdens het rijden te volgen. Samen dus een testrit gemaakt. Na ongeveer 1 km tijdens het versnellen van 50 naar 60 km/u was het vibreren erg duidelijk hoor- en voelbaar. Gedurende de rit kwam dit regelmatig terug. Het was koud maar niet vochtig. De Watertemperatuur was op dat moment rond de 60 graden. Er zijn tijdens de gehele rit geen ontstekingsfouten gedetecteerd. Vervolgens heeft de monteur nog wel het rijgeheugen gereset, maar had geen effect. Hij dacht dat het vermoedelijk een hardware probleem van de koppeling was. De meetgegevens worden doorgestuurd naar KIA Nederland. Daar wordt bepaald welke vervolg acties er worden ondernomen. Ik ben erg blij dat de monteur het geluid nu zelf heeft kunnen horen. Vandaag nog zelf een rit gemaakt bij een temperatuur van ongeveer 14 graden en geen enkele keer het probleem opgetreden. Het wachten is op KIA Nederland
 13. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Fijn dat er meer mensen zijn die ook in deze richting denken. Vandaag weer een aantal malen de trilling gevoeld. Eerst bij het naderen van een kleine rotonde waar ik snelheid moest minderen en bij het verlaten weer moest versnellen, maar het gas geven niet werd vertaald in beweging. Mijn gevoel zegt dat de motor te weinig toeren maakte. De auto heeft duidelijk moeite om in de volgende versnelling te komen. Wel voel je op dat moment een behoorlijke trilling alsof je over een geribbelde weg rijdt. Het was koud en nat winterweer (ca. 3 graden). Had tot dan toe ongeveer 5 km gereden en de motor was nog niet op temperatuur, maar rond de 60 graden. Dat had ik ook weer toen ik een helling moest nemen en net daarvoor mijn snelheid moest verlagen. Ik heb deze problemen nog niet ondervonden bij het elektrisch rijden. In de sportmode wel weer. Jammer toch van deze geweldige auto die verder uitstekend rijdt als hij eenmaal op temperatuur is. Dit probleem kreeg ik pas na 10 maanden en 9000 km. Ik heb het vermoeden dat dit probleem is ontstaan bij een software update. Daar wordt je als klant niet in gekend. Mogelijk is er een update geweest die invloed heeft gehad op de schakelmomenten en de bijbehorende toerentallen. De afstelling is te zuinig naar mijn idee. Over de afgelopen 12 maanden heb gemiddeld 1 op 23 km gehaald. Ik ben wel een rustige bestuurder die zoveel mogelijk elektrisch probeert te rijden. Op eerder genoemde Duitse Kia Niro site https://www.niro-forum.de zie "Ruckeln / firmware update Niro" staan veel klachten en reacties.
 14. ceedje

  Dreunen Kia Niro

  Bedankt jullie voor de tip om eens vaker in de sportmode te rijden. Deed dat eigenlijk nooit.
×
×
 • Create New...