Ga naar inhoud

HansH

Leden
 • Aantal items

  57
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

HansH won de laatste dag op 15 november 2017

HansH had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

33 Excellent

Over HansH

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Niro Executive

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Interessant verhaal, maar wel pijnlijk voor Audi. Toch? https://www.autoblog.nl/nieuws/audi-e-tron-vernederende-kia-in-de-hoek-gezet-115430 Er staat trouwens nog een leuk “weetje” in de tekst. Voor wie geen zin heeft om het hele verhaal te lezen; ” In Nederland zijn er sinds de introductie van de Kia Niro Hybrid meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De Kia Niro Hybrid is daarmee de bestverkochte hybride van Nederland in 2017 en 2018.”
 2. HansH

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Bedankt voor de tip Casper! Vanmiddag er gelijk eentje besteld want ik was dat zoeken en graven in die diepe bak al lang zat! Hans.
 3. HansH

  Auto met keyless entry 

  Nee joh. Ik woon dicht bij Rotjeknor. Dus.
 4. HansH

  Auto met keyless entry 

  Als je wilt weten hoe diefstalgevoelig je NIRO is: https://www.diefstalmeter.nl Het resultaat als ik mijn kenteken (NIRO exec) invoer: ZONDER SCM goedgekeurd systeem:0,05% oftwel 1 op 2.273 MET SCM goedgekeurd systeem: 0,01% oftewel 1 op 14.286 Ik denk dat ik het maar avontuur ZONDER SCM systeem.
 5. HansH

  Kaartupdates voor de Niro

  Eric, als je met “wil je alleen nog even de datum van deze updates er bij vermelden“ de datum bedoelt waarop mijn dealer alles heeft bijgewerkt, dan is het antwoord 23 augustus. De datums 27 en 30 juni 2017 zijn de datums waarop de bestanden MAPMODULE.bin en SDMODULE.bin zijn aangemaakt, dan wel voor het laatst zijn aangepast. Aangezien in die bestanden de versie staat die op het scherm wordt getoond lijkt het me logisch dat die bestanden als laatste voor de vrijgave van een nieuwe versie worden aangepast. Het is tegenwoordig inderdaad heel normaal dat er ieder jaar meerdere updates op kaarten plaats vinden, maar in ons geval bepaalt KIA waar we het mee moeten doen! Kijk de '2018_MapCare_Manual_Kia.pdf' die Wimkia heeft gevonden (nogmaals bedankt Wim!) maar eens door. KIA betrekt “onze” kaarten dus van “Here” en KIA bepaalt dus hoe vaak wij een update krijgen en hoe oud/nieuw de kaarten zijn. Dit jaar moeten we het zo te zien dus doen met zegge en schrijve 1 update... Er is trouwens op het hele kaartje niet 1 bestand uit 2018 te vinden. Alles is van augustus 2017 of ouder. Behalve de 2 gevonden bestanden van 27- en 30 juni 2017 staan er namelijk 3 bestanden op het kaartje die een nieuwere datum hebben en het zit er dik in dat KIA die (uit eigen belang?) zelf heeft toegevoegd. 2 ervan zijn SearchEnv_08.ini en SearchEnv_10.ini (Staan in de map Data\Nation\EUR\STD\Res) en deze hebben allebei betrekking op de zoekmogelijkheid binnen het KIA dealernetwerk en deze bestanden zijn allebei van 23-08-2017. Het 3e bestand staat in de root van het kaartje en heet 'EUR_10.41.701.002.2_checksums.md5' en dit bestand is op 24-08-2017 aangemaakt. Het bevat, zoals de titel al aangeeft, de checksums van alle bestanden op het kaartje. (Er mocht eens iemand zijn die met die bestanden gaat lopen 'rommelen', je weet het tenslotte maar nooit.....) Hans
 6. HansH

  Kaartupdates voor de Niro

  Wat een “find” zeg!
 7. HansH

  Kaartupdates voor de Niro

  Tijdens de controle voor de terugroepactie heeft mijn dealer gelijk alle updates die hij in huis had op de Niro losgelaten. Op het gebied van de navigatie heeft hij niet eens gekeken of ik de nieuwste versie al had, hij heeft de versie die hij had er gewoon overheen “gerost”. Officieel mogen al dat soort updates blijkbaar alleen tijdens een onderhoudsbeurt maar hij is niet zo moeilijk. “De auto is nu toch binnen dus waarom wachten tot de volgende beurt?” My kind of man! Na thuiskomst dus even een foto van het systeeminfo scherm gemaakt en dat ziet er nu zo uit: Maar van wanneer zijn deze versies? Volgens mij is: De software van 6 maart 2018 (DE_HEV.EUR.SOP.005.9.180306 de laatste 6 cijfers dus) De firmware van 10 januari 2018 (DE_HEV.EUR.0.5.250.180110.MICOM) De navigatiesoftware van 27 september 2017 (STD_AVN_MID.EUR.KMC.170927.a803344) De datum van de kaarten was wat moeilijker te achterhalen. Hiervoor heb ik op mijn laptop de vandaag door mijn dealer geupdate SDHC kaart zitten bekijken en daar heb ik uiteindelijk in de map: Data\Nation\EUR\STD\Map de bestanden MAPMODULE.bin en SDMODULE.bin gevonden. MAPMODULE.bin van 27-6-2017 heeft als inhoud "EUR.10.41.46.701 06452" SDMODULE.bin van 30-6-2017 heeft als inhoud "EUR.10.41.46.701.002.2" en laat dat nu, op de (D.D2) na, precies de tekst zijn die op het scherm staat.... Volgens mij is deze versie van de kaarten dus van 27 (of is het 30?) juni 2017. Als jullie denken dat ik het fout heb, dan hoor ik dat uiteraard graag. Hans.
 8. HansH

  Oliepeil stijgt

  Inderdaad goed om te weten. Bedankt voor het terugkoppelen!
 9. HansH

  Recal NIRO

  zul je altijd zien hè valt nu net de brief van KIA op de deurmat.....
 10. HansH

  Oliepeil stijgt

  De eerste 2 dingen die bij mij boven komen drijven zijn benzine of versnellingsbakolie.
 11. HansH

  Recal NIRO

  Die van mij is van maart 2017 en bij de RDW staat de recall vermeld. Tot nu toe nog (steeds) geen brief van KIA ontvangen.
 12. HansH

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Inmiddels is er weer een maand verstreken en nog steeds geen reactie vanuit KIA NL ? Stilletjes hoop ik nog steeds dat KIA dit probleem nu eens echt aan gaat pakken maar die hoop is zo kalmpjes aan al wel bijna helemaal vervlogen....... Zouden jullie als KCG mij (en ik vermoed een heleboel andere NIRO eigenaren) een heel groot plezier willen doen en dit nogmaals bij KIA NL aan willen kaarten ? HG Hans.
 13. HansH

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Beste mannen van de K.C.G. We zijn nu (op 1 dag na) 2 maanden verder en ik ben nu toch wel heel erg benieuwd of er inmiddels iets bij KIA NL is bereikt want dit hele gedoe rondom de trekhaken blijft maar door etteren. HG. Hans
 14. HansH

  modificatie achteruitrijverlichting

  Rechts lijkt inderdaad beter en aangezien lamp 2 niet goed past zou ik sowieso voor lamp 1 gaan.
 15. HansH

  AppleCar Play

  Nieuwtje. Afgelopen zondag (28-01) is versie 2.18.20 van WhatsApp uitgekomen en die ondersteunt nu ook AppleCar Play. Als je die WhattsApp versie op je iPhone hebt staan dan verschijn hij automatisch ook op je dashboard. Meer over het hoe en wat is, onder andere, HIER te lezen.
×