HansH

Leden
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

29 Excellent

Over HansH

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Auto ('s)
  Kia Niro Executiveline, snow white pearle met open dak en afneembare trekhaak
 • Auto ('s)
  Mazda 2 Executive
 1. modificatie achteruitrijverlichting

  Rechts lijkt inderdaad beter en aangezien lamp 2 niet goed past zou ik sowieso voor lamp 1 gaan.
 2. AppleCar Play

  Nieuwtje. Afgelopen zondag (28-01) is versie 2.18.20 van WhatsApp uitgekomen en die ondersteunt nu ook AppleCar Play. Als je die WhattsApp versie op je iPhone hebt staan dan verschijn hij automatisch ook op je dashboard. Meer over het hoe en wat is, onder andere, HIER te lezen.
 3. Verbruik Niro

  Vraagje: Heb je bij deze trip de cruisecontrol veel gebruikt, of regel je meestal zelf je snelheid gewoon “ouderwets” met het rechter voetje?
 4. Niro Electric Concept gepresenteerd.

  Na de aankondiging van de plug-in versie nu dus een concept van de volledig electrische versie. Goed bezig Kia! https://www.autoweek.nl/nieuws/kia-niro-electric-concept-gepresenteerd/ Hier nog een link: https://www.autoblog.nl/nieuws/kia-niro-ev-concept-is-klaar-voor-de-stad-105659#post-105659 Ben benieuwd wanneer Kia met de tegenhanger van de aangekondigde Hyundai Nexo komt. https://www.autoweek.nl/nieuws/waterstofauto-hyundai-heet-nexo/
 5. De NIRO Plug-in komt er aan.

  Kwam dit net tegen: techn. info plus prijzen Mocht de link om de 1 of andere reden niet werken: " De Niro Plug-in Hybrid heeft een 8,9 kWh groot accupakket, een pakket dat 1,56 kWh meer opslagkwaliteit heeft dan het exemplaar in de Hybrid. De elektromotor is 60 pk sterk, een elektromotor die samenwerkt met dezelfde 105 pk en 147 Nm sterke 1.6 als in de Hybrid. De Niro Plug-in Hybrid heeft daarmee een gecombineerd vermogen van 141 pk en 265 Nm. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h is in 10,8 tellen achter de rug, 0,7 seconden eerder dan bij de Hybrid. De topsnelheid ligt op 172 km/h. Op een volle lading komt de auto 55 kilometer ver (volgens de NEDC-cyclus).Kia biedt de Niro Plug-in Hybrid in twee smaken aan: DynamicLine en als Business Line. De prijzen betreffen respectievelijk € 34.595 en € 36.695. " Ik heb alleen wel mijn twijfels over die genoemde 141 pk en 265 Nm want dat zijn volgens mij de cijfers die bij de huidige hybridge horen. Hans.
 6. Veiligheid keyless entry

  Uitzetten kan volgen mij niet. Tenminste: ik heb er in de handleiding niets over kunnen vinden. Wat er wel in de handleiding staat (blz. 4.9 en 4.10) is dat het openen dan wel sluiten van de portieren en het starten van de auto alleen werkt als de zgn smart-key binnen een afstand van maximaal 70 tot 100 cm van de auto is. ”Ze” hebben dus òf je sleutel òf “ze” hebben de code die je sleutel uitzend weten te copieeren òf ze weten op een slimme manier het signaal van je sleutel te versterken. Een andere mogelijkheid zie ik zo 1, 2, 3 niet. Hans.
 7. Montage afneembare trekhaak Niro

  Begin augustus voor de 1e keer contact met mijn dealer gehad over het probleem en gisteren is de modificatie gemonteerd. zoals ik al zei: Geduld is een schone zaak.
 8. Zeer lichte trilling tijdens het rijden

  Klinkt als onbalans in 1 van de achterwielen.
 9. ervaringen met ACC

  Volgens de handleiding kan je de gevoeligheid van de ACC instellen (blz. 6.67). Het gaat daar over “De volgsnelheid om de ingestelde afstand tot de voorligger te behouden” en je hebt dan de keuze uit traag, normaal en snel. Wie heeft daar ervaring mee?
 10. Starten op benzine of elektro?

  Het zou me niet verbazen als het percentage dat de accu is geladen ook een (grote ?) rol speelt. Hetzelfde geldt voor de omgevingstemperatuur. Als die lager is dan de temperatuur waar je de climate control op hebt ingesteld, dan is de warmte van de motor nodig voor de verwarming/ontwaseming.
 11. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik kreeg gistermiddag de mededeling dat de benodigde spullen voor de modificatie nog niet binnen waren en dat ze de afspraak daarom wilden veranderen. Geduld is een schone zaak.....
 12. Montage afneembare trekhaak Niro

  Fijn om te lezen dat de modificatie een hele verbetering is want donderdag gaat mijn Niro naar de garage voor dezelfde modificatie.
 13. herrie 18" banden

  Het zou me niet verbazen dat je (tot nu toe ?) de enige bent. Ik had erg goede ervaring met deze banden onder de voorganger van de Niro dus heb ik bij de koop bedongen dat de Niro op de Dunlops afgeleverd zou worden. (zie hierboven mijn bericht van 11 juli). Nog geen moment spijt van gehad!
 14. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  2e schroefgat???? Ik heb net de foto's uitvergroot maar ik zie geen 2e (extra) schroefgat????
 15. Navigatie met tomtom services en files

  Kijk, dat is info waar je (ik in ieder geval wel) wat aan hebt. Thanks!