Ga naar inhoud

HansH

Leden
 • Aantal items

  66
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

HansH won de laatste dag op 15 november 2017

HansH had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

33 Excellent

Over HansH

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Niro Executive

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. HansH

  Kaartupdates voor de Niro

  Zie mijn bericht een pagina of 2 terug.....
 2. HansH

  Kaartupdates voor de Niro

  Bedankt Ad7je! Voor de firmware/software update is een 32GB SD kaart trouwens niet echt nodig hoor. Als je toevallig ergens een 16GB kaart hebt liggen, dan vind de NIRO het ook helemaal prima. (proefondervindelijk bewezen) Ik heb dus eerst allebei de SD kaarten aangemaakt (software op een 16GB en de kaarten op de 32GB die in de Niro zit) en daarna achter elkaar de updates uitgevoerd. Ik ehhhh de NIRO kan er weer even tegen.
 3. HansH

  Automatische transmissie

  In "D" is dat volgens mij niet zichtbaar te krijgen, maar als je hem in "S" zet dan krijg je het keurig te zien.
 4. HansH

  Wist jij dat? Niro handigheidjes op een rij.

  Mee eens. Jammer, het had zo mooi kunnen zijn.....
 5. HansH

  Wist jij dat? Niro handigheidjes op een rij.

  Multi Route blijft WEL actief Multi Route blijft NIET actief
 6. HansH

  Wist jij dat? Niro handigheidjes op een rij.

  Ben erg benieuwd of met name de “Multi route mode” zijn waarde blijft houden want die lijkt me best wel handig.
 7. HansH

  Remmen in de bergen

  WATER in je remleiding? Echt WATER, of was de remvloeistof erg verouderd? (kan ik me niet voorstellen want remvloeistof moet om de 2 jaar vervangen worden en de Niro's zijn voor zover ik weet hier nog geen 2 jaar op de markt.....) Hoe hebben ze dat opgelost, weet je dat toevallig? Bedoel je met "de rem ingedrukt zakt steeds verder omlaag" dat je rempedaal steeds verder omlaag zakt als je hem ingedrukt houd?
 8. HansH

  KIA e-Niro

  Heb er ook met veel belangstelling over zitten lezen, maar toen ik voor een nieuwe e-Niro exec het bedrag zag heb ik besloten toch maar even een poosje te wachten. Misschien in 2021 ?
 9. HansH

  Remprobleem Niro

  Bij mijn Niro het zelfde "probleem". Ik kwam er al snel achter wat de oorzaak is (bij mij in ieder geval) De "schokjes" bij het rustig afremmen worden veroorzaakt door het terugschakelen naar een lagere versnelling. Bij koud weer is in het begin de motorolie wat aan de stroperige kant en daardoor werkt de dubbel koppeling nog niet optimaal. Als de motor- en dus de olietemperatuur oploopt wordt het effect van lieverlee minder totdat het uiteindelijk helemaal verdwijnt en alles weer soepeltjes verloopt.
 10. Interessant verhaal, maar wel pijnlijk voor Audi. Toch? https://www.autoblog.nl/nieuws/audi-e-tron-vernederende-kia-in-de-hoek-gezet-115430 Er staat trouwens nog een leuk “weetje” in de tekst. Voor wie geen zin heeft om het hele verhaal te lezen; ” In Nederland zijn er sinds de introductie van de Kia Niro Hybrid meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De Kia Niro Hybrid is daarmee de bestverkochte hybride van Nederland in 2017 en 2018.”
 11. HansH

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Bedankt voor de tip Casper! Vanmiddag er gelijk eentje besteld want ik was dat zoeken en graven in die diepe bak al lang zat! Hans.
 12. HansH

  Auto met keyless entry 

  Nee joh. Ik woon dicht bij Rotjeknor. Dus.
 13. HansH

  Auto met keyless entry 

  Als je wilt weten hoe diefstalgevoelig je NIRO is: https://www.diefstalmeter.nl Het resultaat als ik mijn kenteken (NIRO exec) invoer: ZONDER SCM goedgekeurd systeem:0,05% oftwel 1 op 2.273 MET SCM goedgekeurd systeem: 0,01% oftewel 1 op 14.286 Ik denk dat ik het maar avontuur ZONDER SCM systeem.
 14. HansH

  Kaartupdates voor de Niro

  Eric, als je met “wil je alleen nog even de datum van deze updates er bij vermelden“ de datum bedoelt waarop mijn dealer alles heeft bijgewerkt, dan is het antwoord 23 augustus. De datums 27 en 30 juni 2017 zijn de datums waarop de bestanden MAPMODULE.bin en SDMODULE.bin zijn aangemaakt, dan wel voor het laatst zijn aangepast. Aangezien in die bestanden de versie staat die op het scherm wordt getoond lijkt het me logisch dat die bestanden als laatste voor de vrijgave van een nieuwe versie worden aangepast. Het is tegenwoordig inderdaad heel normaal dat er ieder jaar meerdere updates op kaarten plaats vinden, maar in ons geval bepaalt KIA waar we het mee moeten doen! Kijk de '2018_MapCare_Manual_Kia.pdf' die Wimkia heeft gevonden (nogmaals bedankt Wim!) maar eens door. KIA betrekt “onze” kaarten dus van “Here” en KIA bepaalt dus hoe vaak wij een update krijgen en hoe oud/nieuw de kaarten zijn. Dit jaar moeten we het zo te zien dus doen met zegge en schrijve 1 update... Er is trouwens op het hele kaartje niet 1 bestand uit 2018 te vinden. Alles is van augustus 2017 of ouder. Behalve de 2 gevonden bestanden van 27- en 30 juni 2017 staan er namelijk 3 bestanden op het kaartje die een nieuwere datum hebben en het zit er dik in dat KIA die (uit eigen belang?) zelf heeft toegevoegd. 2 ervan zijn SearchEnv_08.ini en SearchEnv_10.ini (Staan in de map Data\Nation\EUR\STD\Res) en deze hebben allebei betrekking op de zoekmogelijkheid binnen het KIA dealernetwerk en deze bestanden zijn allebei van 23-08-2017. Het 3e bestand staat in de root van het kaartje en heet 'EUR_10.41.701.002.2_checksums.md5' en dit bestand is op 24-08-2017 aangemaakt. Het bevat, zoals de titel al aangeeft, de checksums van alle bestanden op het kaartje. (Er mocht eens iemand zijn die met die bestanden gaat lopen 'rommelen', je weet het tenslotte maar nooit.....) Hans
 15. HansH

  Kaartupdates voor de Niro

  Wat een “find” zeg!
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.