Ga naar inhoud

Scharleo

Leden
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over Scharleo

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  niro

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Ik krijg een beetje het gevoel of in aan het lijntje wordt gehouden door mijn dealer (havik Den Helder). Ik ben nu al vanaf juli bezig met deze klacht. Vanaf het moment dat ze de klacht hebben verholpen dmv het afdichten van de EGR klep komen ze er niet meer op terug. Ben nu al een paar keer terug geweest om te vragen hoe of wat?, en dan wimpelen ze het af, zo van ( heeft u er nog last van? Nee...! Dan stellen we het nog even uit tot we eerst een andere hebben gedaan!). Ik moet iedere keer zelf langs om de boel wakker te schudden. Ben er een beetje klaar mee, jammer Kia, weet niet of ik zo gauw weer een Kia zal kopen. Ik ga vandaag maar weer eens langs.
 2. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Inderdaad het voelt als KFR, licht schokken en inhouden bij constante snelheid. (50/80) daarboven voel je het minder. Het zou gaan om de eerste serie van de Niro, maar tot hoe ver dat loopt weet ik niet. Mijne is van juni 2017 en begon het te voelen toen ik rond de 20000km had gereden.
 3. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Ja, toch een nieuwe kop! Ze plegen nu een milieu delict he! Die egr klep moet wel werken om de milieu eisen te halen. Maar dit was nodig om er achter te komen of het inderdaad aan de kop lag.
 4. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Bij mijn Niro hebben ze inmiddels de EGR klep afgeblind en heb sinds dien (al drie weken) geen last meer van het schokken. Volgens mijn dealer zou mijn auto niet in de reeks vallen van de productie met de cylinderkop die niet goed zou zijn. Zeer waarschijnlijk komt er dus bij mijn auto wel een nieuwe kop op. Wanneer kon hij nog niet zeggen omdat hij het eerst moet voorleggen aan kia zelf. Wordt vervolgt!
 5. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Wederom terug geweest voor het schokken. Na dat de monteur is gaan rijden met meet apparatuur hebben ze vastgesteld dat er miss fire’s op twee cilinders. Dit is door gestuurd naar Kia. Gister te horen gekregen dat ze de egr klep gaan afblinden en dan test rijden. Als het goed is kunnen ze dan constateren of dat dan de cilinderkop er af of niet. Ben benieuwd.
 6. Scharleo

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Ik heb het zelfde probleem met mijn Niro, stotteren op C.controle 80/90 . Al enkele malen voor terug geweest, maar tot nu toe geen verbetering. As vrijdag gaat hij weer terug en gaan ze weer iets proberen. Het is een bekend probleem en ze zoeken naar een oplossing. Bij mij hebben ze software voor motor manegment en batterij manegment vervangen. Dit loste niets op. Ik hoop niet dat het bij mijn ook de kop is!
 7. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Ben gelijk na het weekend weer teruggegaan omdat het probleem er nog steeds is. De monteur heeft toe gegeven dat er inderdaad een probleem is en dat ze dit proberen op te lossen. Woensdag kreeg ik een telefoontje van mijn dealer voor een nieuwe afspraak. Ze gaan nu stap 2 proberen? As vrijdag gaat hij dus weer terug. Ben benieuwd.......? Wordt vervolgt
 8. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Na de update’s van het motor management en batterij management heeft het nog geen verbetering gebracht, sterker....het lijkt erger te zijn geworden. Dus maar weer terug naar m’n dealer. Ze hebben wel toe gegeven dat het probleem er is en dat ze naarstig op zoek zijn naar een oplossing. Dat was deze zeker niet. Wordt vervolgt
 9. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Ik ben deze week nog even terug geweest naar mijn dealer, en wat blijkt.... er is een update en een terugroep actie om iets te vervangen? A.S vrijdag gaat hij er voor heen, hoop dat de problemen er dan niet meer zijn. Ik hou jullie op de hoogte.
 10. Scharleo

  Wie herkent dit probleem?

  Ook ik heb dit probleem van het stotteren en vreemd schakelen Ben bij de dealer langs geweest. Volgens de monteur kon het niet liggen aan de beurt die ze net hadden gedaan, daar er geen andere software op gezet is. Wel vreemd dat ik het na de beurt pas ben gaan voelen! Ze komen er op terug hebben ze gezegd? Tot die tijd moet ik gaan proberen of het te maken kan hebben met de airco die aan/uit zou gaan tijdens het rijden????raar verhaal! Maar goed, ik ben er achter dat dat geen invloed heeft op het stotteren. Dus maar weer terug naar de dealer en hopen dat ze er nu wel van hebben gehoord! Jammer dat ze je niet serieus nemen heb ik het gevoel. wordt vervolgt.........!
 11. Scharleo

  stotteren/schokken bij 80 km constant

  Ik heb laatst mijn Niro voor het eerst bij de dealer gebracht voor een 15000km beurt. Sinds die tijd ervaar ik dat als een constante snelheid (80) rij op cruise controle hij lijkt te stotteren / schokken . Het is heel ligt te voelen en lijkt met een koude motor erger te zijn. ( het is net of er een bougie overslaat ) Ook is er een update gedaan aan de autmaatbak die je nu veel meer voelt als je bij een stoplicht aan komt en hij gaat terugschakelen. Dit was voor de update zeker niet zo. Zijn er meer Niro rijders die dit ervaren of ben ik de enige? Voor de rest ben ik een hele tevreden Kia Niro rijder.
 12. Scharleo

  Nieuwe banden slechts 6mm profiel?

  Ik heb het idee dat alle merken de nieuwe auto's afleveren met minder profiel dan dat je krijgt als je nieuwe banden koopt bij de regulieren handel. We hebben het nog eens na gemeten en kom op 6.5mm bij alle banden!
 13. Scharleo

  Nieuwe banden slechts 6mm profiel?

  Heb net bij een collega gekeken met een nieuwe 3008. Deze heeft ook 6.5 mm profiel, toen nog even bij de bandenhandel langs gereden en daar hebben de zelfde banden 9mm profiel! Blijkbaar doen ze allemaal het zelfde.....! Toch voel ik het als "de boel belazeren" of vindt iedereen dit maar normaal? Ik vindt dit bijna net zo erg als "sjoemel software"
 14. Scharleo

  flitspalen laden via usb

  Nog even wachten dus tot Kia deze app ook voor de iphone uit brengt. Heeft iemand al een idee wanneer? Meneer Kia......!
 15. Scharleo

  Nieuwe banden slechts 6mm profiel?

  Hallo, Ik heb net mijn nieuwe Niro en het viel me op dat ik wel erg weinig profiel op de banden had. Dus ben ik eens gaan meten, en tot mijn verbazing hebben mijn banden slechts "6mm"profiel diepte. Normaal hebben nieuwe banden volgens mij altijd 10mm profiel diepte. Op die manier ben ik wel heel snel aan nieuwe banden toe. Zo kunnen ze snel wat aan je verdienen!!
×