Jump to content
 • Sign Up

Scharleo

Leden
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Scharleo

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  niro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Na twee maanden wachten op een belletje van mijn dealer (Havic Den Helder) was ik het zat en ben naar een andere dealer gegaan in Schagen (Ten Boekel en Bakker). Hier werd mijn probleem gehoord en actie ondernomen. bij de eerste afspraak hebben ze eerst de cilinderkop bekeken of deze in de range viel waar er een fout in zou zitten. Daarna hebben de software van de auto gewist en alles opnieuw er op gezet. Dit had geen effect op het stotteren zonder de aangepaste EGR klep. (Gat van 10mm ipv 20mm) Vervolgens hebben ze de restrictie er weer ingezet zodat het stotteren weer weg was. Hier moest ik even mee gaan rijden en zou worden terug gebeld...! En ik word keurig na twee weken door de monteur zelf terug gebeld met de vraag of ik nog iets gemerkt zou hebben. Nu moet ik 12 Febr terug komen om de EGR klep weer terug te brengen naar 20mm en dan gaan ze toch weer verder zoeken . Zo hoort het toch! Ik ben nog niet van mijn probleem af maar heb wel het gevoel dat ze het willen oplossen. Ik hou jullie op de hoogte van het verdere verloop!
 2. Ik krijg een beetje het gevoel of in aan het lijntje wordt gehouden door mijn dealer (havik Den Helder). Ik ben nu al vanaf juli bezig met deze klacht. Vanaf het moment dat ze de klacht hebben verholpen dmv het afdichten van de EGR klep komen ze er niet meer op terug. Ben nu al een paar keer terug geweest om te vragen hoe of wat?, en dan wimpelen ze het af, zo van ( heeft u er nog last van? Nee...! Dan stellen we het nog even uit tot we eerst een andere hebben gedaan!). Ik moet iedere keer zelf langs om de boel wakker te schudden. Ben er een beetje klaar mee, jammer Kia, weet niet of ik zo gauw weer een Kia zal kopen. Ik ga vandaag maar weer eens langs.
 3. Inderdaad het voelt als KFR, licht schokken en inhouden bij constante snelheid. (50/80) daarboven voel je het minder. Het zou gaan om de eerste serie van de Niro, maar tot hoe ver dat loopt weet ik niet. Mijne is van juni 2017 en begon het te voelen toen ik rond de 20000km had gereden.
 4. Ja, toch een nieuwe kop! Ze plegen nu een milieu delict he! Die egr klep moet wel werken om de milieu eisen te halen. Maar dit was nodig om er achter te komen of het inderdaad aan de kop lag.
 5. Bij mijn Niro hebben ze inmiddels de EGR klep afgeblind en heb sinds dien (al drie weken) geen last meer van het schokken. Volgens mijn dealer zou mijn auto niet in de reeks vallen van de productie met de cylinderkop die niet goed zou zijn. Zeer waarschijnlijk komt er dus bij mijn auto wel een nieuwe kop op. Wanneer kon hij nog niet zeggen omdat hij het eerst moet voorleggen aan kia zelf. Wordt vervolgt!
 6. Wederom terug geweest voor het schokken. Na dat de monteur is gaan rijden met meet apparatuur hebben ze vastgesteld dat er miss fire’s op twee cilinders. Dit is door gestuurd naar Kia. Gister te horen gekregen dat ze de egr klep gaan afblinden en dan test rijden. Als het goed is kunnen ze dan constateren of dat dan de cilinderkop er af of niet. Ben benieuwd.
 7. Ik heb het zelfde probleem met mijn Niro, stotteren op C.controle 80/90 . Al enkele malen voor terug geweest, maar tot nu toe geen verbetering. As vrijdag gaat hij weer terug en gaan ze weer iets proberen. Het is een bekend probleem en ze zoeken naar een oplossing. Bij mij hebben ze software voor motor manegment en batterij manegment vervangen. Dit loste niets op. Ik hoop niet dat het bij mijn ook de kop is!
 8. Ben gelijk na het weekend weer teruggegaan omdat het probleem er nog steeds is. De monteur heeft toe gegeven dat er inderdaad een probleem is en dat ze dit proberen op te lossen. Woensdag kreeg ik een telefoontje van mijn dealer voor een nieuwe afspraak. Ze gaan nu stap 2 proberen? As vrijdag gaat hij dus weer terug. Ben benieuwd.......? Wordt vervolgt
 9. Na de update’s van het motor management en batterij management heeft het nog geen verbetering gebracht, sterker....het lijkt erger te zijn geworden. Dus maar weer terug naar m’n dealer. Ze hebben wel toe gegeven dat het probleem er is en dat ze naarstig op zoek zijn naar een oplossing. Dat was deze zeker niet. Wordt vervolgt
 10. Ik ben deze week nog even terug geweest naar mijn dealer, en wat blijkt.... er is een update en een terugroep actie om iets te vervangen? A.S vrijdag gaat hij er voor heen, hoop dat de problemen er dan niet meer zijn. Ik hou jullie op de hoogte.
 11. Ook ik heb dit probleem van het stotteren en vreemd schakelen Ben bij de dealer langs geweest. Volgens de monteur kon het niet liggen aan de beurt die ze net hadden gedaan, daar er geen andere software op gezet is. Wel vreemd dat ik het na de beurt pas ben gaan voelen! Ze komen er op terug hebben ze gezegd? Tot die tijd moet ik gaan proberen of het te maken kan hebben met de airco die aan/uit zou gaan tijdens het rijden????raar verhaal! Maar goed, ik ben er achter dat dat geen invloed heeft op het stotteren. Dus maar weer terug naar de dealer en hopen dat ze er nu wel van hebben gehoord! Jammer dat ze je niet serieus nemen heb ik het gevoel. wordt vervolgt.........!
 12. Ik heb laatst mijn Niro voor het eerst bij de dealer gebracht voor een 15000km beurt. Sinds die tijd ervaar ik dat als een constante snelheid (80) rij op cruise controle hij lijkt te stotteren / schokken . Het is heel ligt te voelen en lijkt met een koude motor erger te zijn. ( het is net of er een bougie overslaat ) Ook is er een update gedaan aan de autmaatbak die je nu veel meer voelt als je bij een stoplicht aan komt en hij gaat terugschakelen. Dit was voor de update zeker niet zo. Zijn er meer Niro rijders die dit ervaren of ben ik de enige? Voor de rest ben ik een hele tevreden Kia Niro rijder.
 13. Ik heb het idee dat alle merken de nieuwe auto's afleveren met minder profiel dan dat je krijgt als je nieuwe banden koopt bij de regulieren handel. We hebben het nog eens na gemeten en kom op 6.5mm bij alle banden!
 14. Heb net bij een collega gekeken met een nieuwe 3008. Deze heeft ook 6.5 mm profiel, toen nog even bij de bandenhandel langs gereden en daar hebben de zelfde banden 9mm profiel! Blijkbaar doen ze allemaal het zelfde.....! Toch voel ik het als "de boel belazeren" of vindt iedereen dit maar normaal? Ik vindt dit bijna net zo erg als "sjoemel software"
×
×
 • Create New...