Jump to content

BsCremers

Leden
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

BsCremers last won the day on December 18 2017

BsCremers had the most liked content!

Algemeen

 • Auto
  Kia picanto 2006

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BsCremers's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

 1. deze week is in de wasstraat de antennevoet van mijn kia afgebroken. nu dacht ik meschien is het handig om een DAB radio erbij in te bouen als ik toch al bezig ben. ik heb geen zin om antennes op de ramen van mijn auto te gaan plakken dus wik zou graag het antennevoetje vervangen voor een die comatible is met een dab+ radio, ziet er gelijk ook netter uit. ik kan best gemakkijk bij die antenne komen maar mijn vraag is moet ik dan ook alle kabels die er bij zitten gaan vervangen of kan ik de bestaande kabels gewoon blijven gebruiken. Heeft iemand daar ervaring mee en zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden.
 2. Ik he dit probleem ook gehad alles doet het maar niet starten. Het lampje boven de benzine meter met ern autotje gaat niet branden. Kan iedereen in 5 min oplossen. Achter het stuur zitten 2 kappen boven en beneddn die de apperatuur beschermen. 3 schroeven los malen kun je de kappen er af halen. Dan zie je vanuit het contact een kabel naar binnen lopen met 1 stekker 10 tot 15 cm van het contact af. Spuit daar wat conract spray in en even 5 keer los en vast maken. Als het goed is start je auto weer iedere keer. Bij mijn auto gebeurt dit steeds in het voor en najaar met het wisselen van themperatuur van warm naar koud en andersom. Even 5 min klungelen en heb weer een half jaar geen problemen meer
 3. hallo iedereen daar ben ik weer. heb naardat ze mijn deur rechts achter gesloopt hebben een nieuwe deur gekocht hij zag er goed uit. maar toen ik eenmaal thuis was zag ik een plekje van 1mm bij de sierstrip zitten wat is gaan roesten en een blaasje van net zo groot erlangs. (zie foto) dat moet gerepareerd worden anders is volgensd jaar dit deurtje ook niet meer mooi. hoe kan ik dit het beste repareren zonder dat ik de deur hoef te spuiten maar dat het toch niet zo opvalt. want als ik internet lees word het gelijk een plek van minimaal 6 cm groot.
 4. hoi zoals al vaker genoemd een picanto uit 2006. deze heeft fabriek cv met afstandsbediening (zie foto). omdat het knopje van de cv aan de zijkant van de afstandsbediening zit kom ik vaak bij me auto terug na een tijdje en blijkt hij weer open geklikt te zijn, doordat de knop op een ongemakkelijke plek zit om open te klikken. in mijn zak druk ik zo gemakkelijk die knop in. wie heeft daar ook last van, of gehad, en heb je daar een oplossing voor gevonden om het probleem op te lossen. of is er een ander design sleutel verkrijgbaar. ik hoor graag hoe anderen daar een oplossing voor gevonden hebben, of daar ook naar zoeken.
 5. heb dat probleem ook een beetje, vooral het aangrijpingspunt is dan moeilijk te beheersen. (verzie uit 2006) ik heb er een beetje mee leren rijden. maar als je een oplossing vind wil ik hem ook weten dan pas ik hem ook toe.....
 6. hoi heb voor mijn picanttotje een nieuwe schakelpook knop gekregen omdat de knop echt smerig was. we kwamen er pas achter tijdens het installeren (losdraaien oude knop) achter at de de nieuwe knop niet past. nu zie ik bij sommige nieuwe koopknoppen van die schroefdraad zitten om ze passend te maken. heeft iemand een idee waar ik z'n moer kan krijgen voor een paar cent, zodat ik die mooie nieuwe knop toch kan gebruiken ik had al een gewone moer van 10 mm geprobeerd maar dan moet ik de schroefdraad van de pook aan de auto gaan mollen. iemand een idee waar ik een passende moer kan vinden???
 7. ik had dit probleem ook. bij mij bleek het slecht contact op de connector te zijn. met het vast en losmaken van de connector was het bij mij verholpen.... als je om het stuur de kappen los maakt (3 schroeven). en de hendel van de stuurhoogte los maakt kun je de kappen verwijderen. als je dan het stuur op de laagste stand hebt staan kun je bij de connector van die ring die om het sleutelgat zit. trek die er uit en stop hem er weer in +/- 5 tot 10 keer. daarna weer de kappen terug monteren op de plekken waar e ze net ervoor hebt verwijderd. als het slechte connectie was moet hij nu weer gewoon werken. bij mijn picanto werkte het verbluffend goed en bespaarde mij het 120 euro reparatie kosten. ik hoop dat het jullie ook gaat lukken.
 8. het is gelukt....!!! ik had inderdaad even een paar ritjes gemaakt met het lampje aan. na dat ik ongeveer zon 10 km gereden en de auto weer opnieuw startte ging het lampje uit. heel hartelijk bedankt voor de tips. nu heb ik door het zelf te repareren weer een hoop geld kunnen besparen.
 9. met de sneeuw van de afgelopen week dacht ik dat me auto door het koude weer niet helemaal lekker reed. tot ik vanmorgen het lampje motormagemend zag knipperen toen ik de straat uit reed. toen ik de motorkap open maakten bleek 1 van de 4 bougiekabels doormidden te zijn en vonkte tegen het motorblok!!!!!! niet goed dus dus de auto weer geparkeerd en nieuwe kabels gehaald bij de specialist en 1 voor 1 vervangen zodat alle kabels op de zelfde plek zitten. na alle luchtfilters en buizen op hun plek terug te hebben geplaatst starte ik de auto en hij loopt weer als een zonnetje. in alle blijheid dat ik mijn auto gerepareerd had en weer kan rijden blijft er vervolgens het motormanagement lampje (CHECK) branden. ik weet dat dit brand als er een probleem is geweest in het emissieregelsysteem wat ik het boekje stond, maar dat is opgelost. hoe kan ik het systeem weer resetten dat ik weer kan rijden zonder dat het systeem dat continu aangeeft????? ik hoor het graag!!!!
 10. oke heb het probleem gevonden. toen ik de antenne er uit had gehaalf om te kijken of ik een erienummer kon vinden of iets. heb ik hem nadat ik niks meer heb kunnen vinden weer terug geplaatst. en nu doet hij weet wat hij moet doen. toch bedakt vooor de reactie.
 11. en hoe kom ik aan een nieuwe antennering heb al op vanalles gezocht maar alleen maar twijfelachtige 2de hands matriaal
 12. hallo iedereen. ik heb sins een halfjaar een kia picanto uit 2006. ik heb sins dien graag in deze auto gereden. alleen heb ik het veel voorkomende probleem dat de startonderbreker soms hapert. ik had op het forum gelezen dat dit niet zo erg is en dat je met een paar keer proberen het probleem kunt oplossen. maar nu is het probleem bij mij zo erg dat hij mij soms een half uur laat staan zonder de startonderbreker uit te schakelen. nu is mijn vraag aan jullie. kan ik de startonderbreker in zijn geheel uitschakelen dat ik dat gedoe niet meer hoef te hebben? zo niet, kan ik dit probleem zelf oplossen door het contactslot te vervangen. of kun je ook alleen de ring vervangen? moet ik naar de dealer om die ring opnieuw te laten inlezen. als ik dit zelf kan oplossen door onderdelen te vervangen? waar kan ik het nieuwe onderdeel kopen? en op welke naam kan het het onderdeel via internet vinden? een hele hoop vragen maar ik stel ze maar gewoon in 1 keer. dan dat ik daarvoor in de plaats maar steeds loop de rommelen met de startonderbreker.
×
×
 • Create New...