Jump to content

Dorus32

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Netherlands

Community Reputation

0 Neutraal

About Dorus32

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Sportage 2.0 CVVC 2006

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De veerpootrubber(s) met ingebouwde lagers vervangen: dat lost het probleem op.
 2. Ik heb van voor naar achter gewerkt. Langs A stijl naar boven na het verwijderen van de bekleding. Rand boven het voor- en achterportier losmaken (deurrubber verwijderen) en met stugge draad voorbij de B-stijl gevoerd. Bekleding linksachter in de kofferruimte gedemonteerd zo ver als mogelijk. Is wat lastiger. Daar kun je meteen het achteruitrijsignaal aftakken. Bekleding van de achterklep gedemonteerd. De kabel doorvoeren door de rubber slang naar de achterklep is wel een uitdaging maar is ons uiteindelijk gelukt.
 3. Ik heb dat via de hemel gedaan, aan de linkerkant. Is een behoorlijke klus, maar het is te doen. Bekleding van de achterklep verwijderen, kabel door de linker rubber voeren en dan naar voren.
 4. Sluiten met afstandsbediening: alarm aan. Openen met de afstandsbediening óf de sleutel: alarm uit.
 5. Dorus32

  airco

  Met een pomp gas omzetten naar vloeistof? Dat klopt niet helemaal.... Het is geen pomp maar een compressor. Gasvormig koudemiddel onder lage druk wordt door de werkende compressor omgezet naar gasvormig koudemiddel onder hoge druk. Vervolgens wordt dit door de condensor geleid waardoor het gas omgezet wordt naar vloeibaar koudemiddel: druk blijft gelijk ofwel hoog. De vloeistof wordt verderop in het systeem door het expansieventiel in de verdamper geïnjecteerd waardoor de druk daalt en de vloeistof verdampt (kookt dus). Dit verdampen kost enorm veel energie dat aan de omgeving (= de lucht die uit het dashboard komt) onttrokken wordt. Resultaat: de temperatuur van de lucht daalt flink. Als de druk in het systeem te laag wordt (=te weinig koudemiddel aanwezig) dan schakelt de compressor niet meer in. Daar zorgt de lage drukbeveiliging voor. Draaien zonder koudemiddel maar met olie kan daarom niet. De olie wordt door het koudemiddel meegenomen door het hele systeem.
×
×
 • Create New...