Ga naar inhoud

M.arco

Leden
  • Aantal Items

    28
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door M.arco

  1. Nadat het een hele tijd goed is gegaan is het gisteren weer gebeurd, uitvallen en niet meer aan willen. Geen fouten, maar ik vermoed toch zeer sterk de krukassensor. Iemand een idee waar deze zich bevindt bij de 2.0 crdi 4x4?
  2. Exact wat ik gedaan heb, zit ook goed stevig nu
  3. Precies, dat is ook wat ik dacht! Trekt aardig wat amperage, en dan wil het wel warm worden...
  4. Wanneer zoiets bij een diesel gebeurd dan vermoed ik een verstuiver, of brandplaatje (v.d verstuiver). Echter start hij dan slecht bij een warme motor, en is dit niet echt tijdsafhankelijk. Bij een benzinemotor verdenk ik het eerst een koelvloeistof temperatuursensor.. Heb je hem al uitgelezen ?
  5. Aangezien de kachelmotor van de Sportage (2006) het slecht tot helemaal niet deed ben ik op onderzoek uitgegaan. Als snel bleek, tot mijn verbazing, dat de connector die op de kachelweerstand komt geheel verbrand was. Dus mocht iemand een soortgelijk probleem hebben, of uit voorzorg, controleer deze connector eens! Onder het dashboard kastje (bijrijder) bevindt zich de kachelmotor. Links van deze kachelmotor zit een afschermkap, daar achter bevindt zich de connector voor de kachelweerstand. Deze is te vervangen voor een zelfde connector, of eventueel voor standaard steekstekkertjes (wel degelijk doorsolderen!).
  6. Met de temperatuursensor, bedoel je dan de koelvloeistof temperatuur sensor?
  7. M.arco

    Achterlicht

    Hoe bevallen deze tot dus ver? Geen problemen met vocht o.i.d? Ik neem aan dat je ze hebt aangesloten op de standaard achterlichten?
  8. Wij hebben hier(Rotterdam) een bullbar gehaald voor mijn vader's Sportage.. Degelijke constructie en redelijk eenvoudig te monteren!
  9. Heb hem helemaal nagelopen en onderbrak alleen het starten, geen brandstofpomp oid.. of dit door een erkend SCM installateur is gedaan twijfel ik niet aan, nee dus ;). Maar zit er nu prima in... overigens, een hele hoop topics? Ik geef slechts aan een ander topic te willen starten voor een ander mankement/probleem. Lijkt mij persoonlijk overzichtelijker dan alles in één topic aangezien dit los staat van de startonderbreker.. maar ja, wie ben ik
  10. Mn ouders moesten laatst richting Apeldoorn, en ja hoor.. aantal keer uitvallen, en niet willen starten. Deze keer echter met het symbool van een auto met sleuteltje er in, startonderbreker dus! Routemobiel was snel ter plaatse, en had m'n vader gevraagd of ik de beste man aan de lijn kon krijgen. Heb hem verteld dat dit vrijwel zeker de onderbreker was, en hem deze doorlaten verbinden. En Yes, starten! Inmiddels is deze er helemaal tussen uit en heb ik alles netjes teruggeplaatst op een nette manier. Tot dus ver nog geen problemen meer het gehad! Alleen nu verder met het tweede probleem, het uitvallen van de kachelmotor, en het niet opstarten! Er is een klojo met de auto bezig geweest, dus ook dit nog oplossen. Wellicht beter om hier voor even een nieuw topic te starten om het overzichtelijk te houden!
  11. Sodeju! Wel geweldig man, heel interessant en leerzaam!
  12. was ook al wezen neuzen, maar nog niet gevonden. Ideaal pdf bestand trouwens!!
  13. Ben weer een stapje verder, ben bezig het Texalarm er (deels) uit te halen. Wat een wirwar van kabels, misschien dat ik hem er wel helemaal uitsloop. Als ik het goed heb zijn bruin en bruin/wit van de onderbreker. En groen en groen/wit schijnen van de ontsteking/brandstoftpomp te zijn... die moet ik nog vinden.. overigens, vandaag 650km met de auto gereden en niks aan de hand!
  14. Dat durf ik niet te zeggen. Als de auto stil valt, je de auto op slot doet en weer van slot, dan start hij weer.. brandstoffilter zou een eventuele optie zijn. Puntjes waar ik aan denk: startblokkering krukassensor en dus de brandstoffilter
  15. Heb ik naar gezocht, helemaal niks over te vinden helaas. Ik ben zelf niet heel thuis in Kia, maar wil het wel worden haha. Heeft een Sportage uit 2006 normaal standaard CV met afstandsbediening? Of alleen een sleutel met CV....
  16. Ben weer een beetje verder wezen neuzen.. er blijkt een Texalarm 2980 ingebouwd te zijn, met startblokkering. Nu zou ik deze er graag tussen weg hebben, of doorverbinden. Iemand ervaring met een dergelijk systeem??
  17. Nog bedankt CJAvHam! Inmiddels de auto laten uit lezen, geen enkele fout natuurlijk. Hij zei dat het natuurlijk kon zijn dat de krukassensor net eventjes de positie kwijt is geraakt, maar dat dit niet direct een foutmelding hoeft te genereren. Wel zit er een achteraf SCM startonderbreker ingebouwd. Nou ja, ingebouwd.... ingebeund. Of dit het euvel kan zijn weet ik niet, maar zou hem er graag uit halen. Iemand een adresje hier voor? Liefst in omgeving van emmen
  18. Dat zou helemaal top zijn . Het betreft een Kia Sportage 4WD 2.0 CRDI uit 2006 (automaat).
  19. Ok! Het liefste zou ik een scannertje hebben met scherm... leek me wel handig
  20. Heb wat eerder vrij genomen van mijn werk, dus ik ga even wat massapunten proberen op te sporen , schoon te schuren en opnieuw vast zetten... Kan me niet voorstellen dat het een groot probleem is aangezien ik er maar bar weinig over kan vinden (bij een Sportage)
  21. Starten doet hij wel gewoon na het op slot doen en daarna van slot. Echter zit ik meer in m'n maag met het uitvallen.... Zelf heb ik het gevoel dat het een massa probleem oid is. Maar waar zit het gezamenlijke massa punt?
  22. Ziet er prima uit inderdaad. Ik vond zelf de Autel MD802 DS ook wel erg mooi. Even terugkomende op het probleem. Weet je wellicht waar het massa punt zich bevindt van een Sportage?
  23. De auto staat thuis, niet bij een garage.. Mede om het feit dat mijn vader afgelopen mei een zwaar motorongeluk heeft gehad en eigenlijk niet ver kan en mag rijden. En m'n moeder kan niet met 2 auto's tegelijk rijden uiteraard (ik was niet in de buurt). Het niet willen starten na de uitval komt zeer waarschijnlijk van de startonderbreker. Op het moment dat de auto geopend wordt heb je een bepaalde tijd hem te starten (extra veiligheid). Wanneer dit te lang duurt zal de auto niet starten. Nu is het wel zo, dat het uitvallen absoluut niet hoort. Zoals ik al eerder zei valt de aanjager zo nu en dan ook spontaan uit en springt dan weer. Mijn gedachten gaan dus uit naar electronica, alleen is de vraag waar. Zullen het uitvallen en de aanjager verband met elkaar hebben? Overigens, er brand verder GEEN motorlampje! Vanmiddag wil ik met de auto naar de garage om hem uit te laten lezen om te kijken wat daar uit komt... Toch maar eens kijken of ik software kan bemachtigen om het in de toekomst zelf uit te lezen.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...