Jump to content

Wybrand

Leden
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Wybrand

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro
 1. Deze vakantie met de Niro met 4 volwassenen en een vouwwagen naar Oostenrijk, Polen en Tsjechië geweest. In totaal 3600 km gereden. Mijn verbruikscijfers (berekend bij het tanken) waren tussen de 1 op 17,7 en 1 op 20,5. De meeste tankbeurten in de 1 op 19. Meestal op cruise control op 95 gereden. Als ik stukken harder had gereden (net in de 100) zakte het verbruik snel. Ook zonder aanhanger maakt het veel uit of je 120 of 130 rijdt. Vlak of bergachtig maakte eigenlijk niets uit, de snelheid dus wel. Vorig jaar naar Toscane in Italië eveneens zelfde soort verbruikcijfers. Voor de rest een fijne reisauto.Helemaal met vouwwagen, Zoveel power over om even snel in te halen. Het viel mij wel op dat ik in die twee weken vakantie maar 1 Niro gespot heb. In Nederland kom ik er normaal genoeg tegen.
 2. Ik dacht dat ik alles inmiddels wel had gelezen, maar je hebt gelijk. Het is al eerder vermeld. Alleen is de laatste post hiervan januari 2018. Ik zal de vele reacties daarop even lezen en daar binnenkort mijn verhaal ook op zetten. Het vreemde bij mijn verhaal is dat het wel goed was, maar na een update veranderd is en ook alleen met veel gewicht. Niet als je alleen of met z'n tweeën rijdt. De meeste mensen zal het dus niet opvallen.
 3. Ik heb helaas ook zo'n GDW sjoemeltrekhaak. In eerste instantie wist men niets bij de dealer. Nadat ik melde dat het bij Kia Nederland bekend zou zijn hebben ze gebeld. De nummers moesten ze even doorgeven en dan zou ik er wat van horen. Helaas werd ik niet meer teruggebeld. Voor een ander mankement (storing koelsysteem sensor) weer naar Kia dealer gebeld. Werd door andere vestiging teruggebeld om dit te verhelpen. Daar ook direct gemeld omtrent de trekhaak. Hier wisten ze er wel genoeg van af en direct werd zo'n aanpas setje besteld. Alleen waren ze wel vergeten om het er op te zetten tijdens het verhelpen van eerdergenoemde storing. Moest dus weer een keer extra heen. De aanpas set is iets beter, maar niet perfect. Ik heb op al mijn auto's een trekhaak gehad, maar nog niet eerder één met zoveel beweging. Gelukkig heb ik niet vaak een fietsendrager erop en rijd ik dan maar kortere afstanden. Heb geen zin om hiervoor constant te moeten zeuren om iets anders. Weet bij de volgende auto wel waar ik op letten moet. Bij de dealer zeiden ze dat alleen mensen die klachten over de GDW trekhaak hebben een aanpas setje gemonteerd krijgen, dus als je later een 2e hands Niro koopt heb je de kans om nog steeds die eerste serie, niet verbeterde, trekhaak er op aan te treffen. Mensen die niet door hebben dat het beter zou moeten zijn (ik denk de meeste mensen) blijven dus met zulke trekhaken rijden. Vandaar ook mijn omschrijving sjoemeltrekhaak.
 4. Mijn Kia Niro van 08-2017 heeft sinds de software-update (vanuit Kia) van 07-2018 (bij onderhoudsbeurt) het volgende probleem: Als de auto vol beladen is (3 personen met bagage of meer) gaat de CC bij het instellen op een snelheid spontaan 2 km/h sneller lopen. Na ongeveer 1 km gereden te hebben zakt de snelheid 2 km/h. Als ik zelf het al terug heb gezet binnen deze kilometer zakt het alsnog, waardoor je langzamer rijdt dan je wilt. Als je met de + en - de snelheid verhoogt of verlaagt. gebeurt dit ook. Vooral bij het verlagen van bv. 130 naar 120 schrik je er van, want bij het loslaten van de - (min) gaat de motor ineens aanzetten om 2 km/h harder te rijden, waardoor je dus op voorgangers inloopt, wat je dus juist niet wilt. Als je bv de cc op 100 zet en dus verder niets doet, gaat het naar 102. Haal je de CC met de "O" er af en reset het weer met de + gaat hij naar de oorspronkelijke te snelle snelheid met nog 2 km/h extra, dus 104. Met de auto niet vol beladen heb ik dit probleem dus niet. Voor de update van 07-2018 was dit nog niet zo. Toen werkte alles naar behoren. Ik had het al bij de dealer gemeld na de zomervakantie. Toen kom men niets vinden, geen afwijking constateren. Ik dacht dat het door de warmte kwam, wat toen net weer over was. Alleen later ben ik er pas achter gekomen dat het met het gewicht heeft te maken. In de zomer veel met 4 mensen erin en afgelopen weken ook veel langere afstanden met 4 mensen erin. Daar tussendoor veel met 1 of 2 mensen gereden, waardoor het mij nu pas is opgevallen dat het om gewicht gaat. Vooral bij wat drukker verkeer ben je dan druk bezig om de CC constant af te regelen, wat normaal juist prettig werkte. Ik heb al weer een afspraak met de dealer gemaakt.Zij kijken binnenkort of er een nieuwe update is om het te verhelpen. Blijkbaar kwam zo'n klacht wel eens voor bij andere types auto's, wat soms met een update verholpen kan worden of soms dus niet. Heeft iemand anders ook soortgelijke klachten (kon op dit forum bij de Niro tot nu toe niets hierover vinden) en wat is er aan gedaan. Dat zou het een stuk makkelijker maken om dit probleem op te lossen.
×
×
 • Create New...