Jump to content

André van den Elsen

Leden
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Netherlands

Community Reputation

4 Neutraal

About André van den Elsen

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Toyota CHR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heb vorige week 27 nov. 2020 een nieuwe navigatie update gekregen voor mijn e-niro. Het scherm wat ik niet meer kan vinden is waar ik een nieuw adres kan invoeren met de velden:

  Land:

  Plaats:

  straat en huisnummer

  Kan iemand mij daar mee helpen?

 2. Ik kreeg te horen dat mijn bestelde e-Niro eind maart geleverd gaat worden.

 3. Klopt, ik ben ook door mijn dealer benaderd voor de uitvoering voor 3 fase laden.
 4. Ja drie fase is gelukt, kan dadelijk met eigen lader 11 KWh gaan laden. Volgens mij kun je alleen nog maar 3 fase bestellen.
 5. Op 3 jan 2020 doorgekregen van mijn Kia dealer dat mijn nieuw bestelde Executive 64 KWh Kia E-Niro eind maart 2020 geleverd gaat worden. Dat is dan toch nog 2 maanden eerder dan de 12 maanden die waren opgegeven.
 6. Duidelijk, ben nog maar een leek op dit gebied.
 7. Dat is niet zo’n geweldig rendement, zal mij benieuwen hoe dat rendement bij andere laders is?
 8. Dat bedoel ik, hoop doet leven en met 7,4 Kw laden is ook niet slecht.
 9. Dat bedoel ik, hoop doet leven en met 7,4 Kw laden is ook niet slecht.
 10. Klopt, de groepenkast zit in de kelder op de zelfde vloer als de parkeergarage.
 11. Natuurlijk betaal ik mee aan de liftkosten, maar ja die lift zat al. Dus betaal ik daar aan mee met de service kosten of ik wel of geen elektrische auto rij. Nu ben ik de enige van de bewoners die elektrisch gaat rijden dus heb ik het voordeel dat ik “gratis” gebruik kan maken van de al aanwezige hoofdzekering van 3 x 35A. Het aanleggen van het slimme laadsysteem van meterkast naar de auto (plusminus 30 mtr.) moet ik natuurlijk wel zelf bekostigen.
 12. Ik woon in een klein appartementen complex waar op de algemene stroom 3 x 35 A de buitenverlichting en een lift zit aangesloten. Mijn (slimme) laadinstallatie zorgt ervoor dat als de lift stroom vraagt deze altijd voorrang heeft op het laadproces. Hierdoor heb ik voor 99% van de tijd vol vermogen om te laden. Het zijn maar 7 appartementen en de lift wordt weinig gebruikt. In de algemene meterkast heb ik een verbruiksmeter laten plaatsen en de verbruikte stroom betaal ik dan aan het VvE.
 13. Sorry, foutje van mij. Mijn hoofdzekering is geen 3 x 25 A maar 3 x 35 A. Vandaar op 3 fasen 22KW en op 1 fase 7,4 KW.
 14. Heb mijn nieuwe Kia E-Niro MY20 begin juni 2019 besteld, ik mag toch wel hopen dat ik deze geleverd krijg met een 3-fase laadsysteem. Heb inmiddels een 3-fase laadapparaat laten installeren. De hoofdzekering is 3 x 25 A dus goed voor 22 kW laadvermogen (3-fase), maar als de MY20 geleverd wordt met 1 fase dan kan ik maar 7,4 kW laden.
×
×
 • Create New...