Jump to content

Jerom

Leden
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jerom last won the day on March 15

Jerom had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About Jerom

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Optima GTLine

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om een Erich Jeager 13 polige electrische set voor mijn Kia Optima GTline 2017 te installeren moet ik enkele draden verbinden met de Cobra pdc module. Volgens de handleiding zou deze achter het linker zijpaneel in de bagageruimte moeten zitten.Maar daar is deze nergens te vinden. Mijn Kia is voorbereid op een trekhaak en heeft af fabriek pdc. Iemand een idee waar deze module nu te vinden is?
 2. Een beetje zoeken op Ebay en je vindt splinternieuwe voor een alleszins redelijke prijs (ongeveer 90 euro). Wel eerst even goed kijken of er nu Kia onderdeelnr 95780D4000 of 95780D5000 gemonteerd is.
 3. Ik heb gekozen voor een GDW. Deze is net wat steviger en kan een grotere kogeldruk (100kg) aan dan de concurrentie. Ook is de bevestiging van de kogel eenvoudig. De montage is eenvoudig als je een beetje handig bent en duurde bij mij ongeveer een uur. Ik heb een Erich Jaeger Elektrische set 13-polig die Kia specifiek is (schakelt parkeersensoren uit). Het monteren van deze set kost ongeveer een tot anderhalf uur, omdat je een zijpaneel moet verwijderen achter en wat moet zoeken naar de juiste kabels. Enige materiaal wat je nodig hebt is een goede momentsleutel en doppenset, schroevendraaier, combinatietang en stroommeter. Uiteraard is het handig dat de auto op de brug kan staan op hoog genoeg op een krik om er goed onder te komen voor de trekhaak te monteren.
 4. Ik wil een afneembare trekhaak (laten) monteren onder mijn Kia Optima GTLine. Heeft iemand hier ervaring mee? Welk merk is het beste? Worden dan mistlampen en parkeersensoren van de auto automatisch uitgeschakeld? Ik zit te kijken naar Brink en GDW. Zijn er ook elektrisch wegklapbare varianten voor de Optima? Ik heb ze nog niet kunnen vinden nl.
 5. Ja, deze had ik ook gelezen. Niet erg hoopgevend
 6. Natuurlijk heb ik dat de Kia dealer gevraagd. Die wil meteen de hele camera vervangen en dat kost zo'n 800 á 1000 euro inclusief montage en programmeren volgens hem. Ik twijfel daarover en denk dat het wellicht veel eenvoudiger is op te lossen en vraag het daarom hier.
 7. De front camera van mijn Kia Optima GTLine vertoont een barst, waarschijnlijk door steenslag. Een nieuwe camera kost rond de 600 euro of meer. Nu lijkt het alsof er voor de werkelijke lens een afschroefbaar (dus vervangbaar) doorzichtig plaatje zit. Mijn vraag is dit of dit klopt? Hoeft niet de hele camera vervangen te worden. maar kan volstaan worden met het vervangen van het doorzichtige kapje? En zoja, waar kan dit besteld worden? De camera werkt verder gewoon goed, maar met de barst zichtbaar in beeld.
×
×
 • Create New...