Jump to content

Dennis Jansen

Leden
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Auto
  Kia Venga

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dennis Jansen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Bedankt voor de suggestie Gerd, maar al met diverse programma's geprobeerd en werkt helaas niet.
 2. .zip, .rar of .iso bestand: dat zou niet moeten uitmaken, omdat het alleen archiefbestanden zijn. Het gaat blijkbaar om het bestand "upgrade_WEU.map" dat na het uitpakken zichtbaar is. Het gedownloade bestand is in de meeste gevallen een .rar bestand.
 3. Mijn systeem loopt blijkbaar vast omdat de hoeveelheid data in de nieuwste update te groot is geworden in de loop van de tijd. De update van 2020 zal alleen maar nog meer data bevatten dan die van 2019. Te groot voor oudere modellen auto's uit 2011/2012. Dat maakte ik in ieder geval op uit je eerdere reactie ergens hierboven. Vandaar op jouw advies het eruit halen van landen Op de USB stick staat zijn dezelfde bestanden als het uitgepakte .rar archiefbestand. Dat staat ook zo beschreven in de KIA dealer handleiding (zie bijlage hieronder), waarin ook naar dit .rar archiefbestand wordt verwezen: - download het archiefbestand (Kia_Gen1x_2020.rar of de 2019 versie) - pak het uit naar een geformateerde USB stick - en installeer het vervolgens Op mijn USB stick staan de bestanden uit de afbeelding hieronder. Waarvan jij eerder noemde dat je exact dezelfde bestanden hebt. Maar het gaat blijkbaar om de inhoud van het "upgrade_WEU.map" bestand, wat je eerder beschreef. Dat bestand is niet te openen en daar zou de data van diverse landen in zitten. Kun jij dit losse bestand wel openen "upgrade_WEU.map"? En zo ja, kun je dan eens een screenshot toevoegen met de inhoud daarvan? Bovenstaande afbeelding lijkt te suggereren dat dit .map bestand ook met Winrar geopend kan worden. Maar dat is omdat Windows deze bestandsextensie heeft gekoppeld aan Winrar toen ik het hiermee probeerde te openen (wat niet gelukt is). 2018_MapCare_Manual.docx
 4. Omdat huidige updates blijkbaar zo groot zijn geworden qua hoeveelheid data, dat deze op navigatiesystemen van oudere auto's niet meer werken. Het verwijderen van landen waar je niet komt en POI's verkleint de hoeveelheid data aanzienlijk, waardoor het vervolgens wel werkt. Dit n.a.v. de eerdere tip van @Herr Flick n.a.v. mijn oorspronkelijke vraag als start van dit gesprek.
 5. En n.a.v. meerdere keren testen met meerdere versies, kan Winzip, 7-ZIP of WinISO dit ook niet. Hoop dat Herr Flick ons kan helpen. Zijn oplossing om bepaalde landen en POI's "eruit" te halen, waarna nieuwe updates ook op oudere modellen auto's zou werken, klinkt veelbelovend.
 6. Dat leek mij ook al. Maar @Herr Flick kan deze bestanden blijkbaar inlezen en aanpassen. Hoop dat hij ons laat zien hoe hij dit doet.
 7. Het is in dit geval een bestand van zo'n 3,54 GB. Er zal dus ongetwijfeld veel data in zitten, maar kan het alleen niet zien en bewerken.
 8. Hmm, vreemd. Kun je eens een screenshot plaatsen van de inhoud van het uitgepakte .map bestand? Je pakt dit .map bestand dus uit met Winrar?
 9. Heb het .rar Gen1x bestand van 2019 gedownload, maar krijg daar dezelfde melding als ik na uitpakken het .map bestand wil openen. Download is compleet, geverifieerd en andere gebruikers melden ook geen fouten. Van welke versie kun jij wel een .map bestand openen/inzien?
 10. Had dit op een ander forum ergens gevonden, zie dat de bestanden nu niet meer beschikbaar zijn. Via een torrent site kan ik nog wel een 2019 versie binnenhalen.
 11. Hmm, oke.... Welke bestanden zitten er in dit .map bestand die zichtbaar zijn na het uitpakken? Ik ga ze dan nogmaals eens downloaden. Ga het ook proberen met de 2019 versie, dan merk ik vast snel genoeg waar het aan ligt. Bedankt voor zover, ik stuur straks een update.
 12. Krijg de melding "Archief heeft onbekend formaat", zie afbeelding. Bedoel je het programma "WinISO"? Daarmee lukt het ook niet.
 13. Bedankt voor je reactie. Het bestand "upgrade_WEU.map" kan ik echter niet uitpakken. De afbeelding suggereert dat bestanden met de extensie .map nu gekoppeld zijn / geopend worden met het programma "Winrar". Maar dat is omdat ik het bestand eerdere hiermee heb proberen te openen, wat niet gelukt is. Door per ongeluk een vinkje niet uit te zetten, zijn .map bestanden nu geassocieerd met Winrar. Welk programma heb ik nodig om de inhoud van een .map bestand te openen en bewerken? Het lukte ook niet met 7-ZIP.
 14. Deze bestanden zie ik na het uitpakken @Herr Flick
×
×
 • Create New...