Ga naar inhoud

Mijn1steKIA

Leden
  • Aantal Items

    3
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mijn1steKIA

  1. Ik woon in een uitgebreide 60 km/uur zone maar de navigatie van de KIA geeft bijna overal aan dat er 80 km/uur gereden mag worden. Hoe en aan wie kan ik doorgeven dat er bij ons toch echt niet harder gereden mag worden dan 60 km/uur? Ik heb overigens ook al eens in een geleende Toyota (nieuwe Corolla) gemerkt dat die ook 80 km/uur aangeeft. Vreemd dat het zo hardnekkig voorkomt, maar op het smalle landweggetje voor ons huis langs is het toch hinderlijk.
  2. Als je een andere auto koopt zijn er altijd wat puntjes die je na de koop verbazen of die je zeker niet verwacht had. Zo ook bij de fraaie Niro die ik begin september heb gekocht. Afgelopen zondag waren wij met ingeschakelde (standaard- ) navigatie op pad naar een voor ons onbekend stukje Nederland. Bij het verlaten van de snelweg werden wij verrast door een afgesloten weg waar de navigatie ons doorheen wilde loodsen. In mij vorige auto, een Prius, drukte ik dan op de stem knop en zei: "omleiding X kilometer" (X = aantal kilometers), waarbij de navigatie dan snel een omleidingsroute berekende. Nu echter kreeg ik een boodschap op het display dat er geen apparaat was aangesloten die stemcommando's kon uitvoeren ... kennelijk moet je daarvoor Google Auto activeren en daar heb ik het niet zo op voorzien. Na een enige zoeken hebben wij onze bestemming toch gevonden. Mijn vraag aan de leden van de Kiaclub: hoe stel je een omleiding in in de navigatie van de Kia?? Kan daar in de handleiding niets over terugvinden.
  3. Hallo allemaal, ik ben Rob en ik wil mij hier even voorstellen aan een ieder. Ik ben sinds begin september de bezitter van een Niro ExecutiveLine uit 2018 die ik bij de Kia dealer in Doetinchem zag staan. Was na de proefrit meteen verkocht. De Niro was precies wat ik zocht: komende uit een Prius model 3 wilde ik opnieuw gaan hybride rijden, maar dan met een hogere instap en met de mogelijkheid om één en ander te trekken achter de auto (dat kan niet in een Prius, het trekgewicht is 0 kg). Naar mijn mening is de Niro een heerlijke auto om in te rijden. Volop functies, redelijk zuinig en ruim van binnen, om maar een paar zaken te noemen. In de afgelopen weken ca. 1800 km op de klok erbij gezet. Zo, en nu ga ik op zoek naar het navigatieforum want op die navigatie heb ik wel een paar dingetjes aan te merken.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...