Jump to content

Mr.KIA

Leden
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Auto
  Kia Ceed 1.4 T-GDI DCT DynamicPlusLine

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mr.KIA's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • One Month Later
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Toch nog even een update. De problemen verergeren dusdanig erg dat de auto niet meer betrouwbaar is. Kia Nederland geeft echter aan dat ze het probleem niet kunnen vinden en de auto dus gewoon in orde zou moeten zijn.
 2. Ik heb een erg fijne dealer die de auto meteen heeft teruggenomen en met Kia Nederland naar de oplossing zoekt. Tot die tijd heb ik een leenauto. Helaas heeft de auto in anderhalf jaar tijd in totaal een kleine 2 maanden bij de dealer gestaan door alle problemen.
 3. Inmiddels een paar maanden verder en de auto is meerdere keren met automaatproblemen terug naar de dealer geweest. De automaatbak raakt oververhit bij files en kan dan niet meer verder en valt tijdens het rijden de complete gasrespons weg. Nu is er ook een nieuwe storing bijgekomen. Het FCA systeem geeft ineens aan dat de radar geblokkeerd is en schakelt tijdens het rijden de auto uit wat ook een prettig gevoel is terwijl je op de snelweg rijd. Al met al een vreselijke probleemauto.
 4. Dit was voordat de auto bij de dealer is geweest. Inmiddels rijd hij voor nu weer normaal maar ben benieuwd of nu alles is opgelost. Ik had/heb geen ledverlichting geplaatst of iets aan de auto aangepast behalve andere velgen.
 5. Om een idee te geven over de problemen:
 6. Dag allen, Mijn Ceed heeft een aantal problemen waar de dealer zich geen raad mee weet en ik ben heel benieuwd of jullie hier ook last van hebben. Ik heb een Ceed 1.4 DCT DynamicPlusLine. Mijn electronica heeft nog wel eens de gewoonte om op hol te slaan. Laatst begon mijn toerenteller te 'dansen' en het hele instrumentenpaneel begon te flikkeren. Zelfs mijn koplampen gingen in stroboscoopmodus. Tijdens het stilstaan begon mijn automaat te ratelen (en de auto heeft nog geen 30.000 gereden). Natuurlijk als je de auto bij de garage brengt werkt die weer normaal. Nadat ze wat geprobeerd hadden en ik de auto weer terug kreeg kwam het probleem ook weer terug. Nu begon de auto zelfs uit zichzelf af en toe in de noodrem te schieten zonder reden en in een flauwe bocht met lage snelheid greep de ESP zonder reden in. Inmiddels staat de auto al een tijdje bij de dealer en hopen ze het met een reparatie voor de automaat (waarvan ze eerst dachten dat ik dat als noodrem aanvoelde omdat het schokte. De automaat bleek ook kapot te zijn maar dat was ongerelateerd aan de noodremming) en de vervanging van het instrumentenpaneel / junctionbox (?) opgelost te hebben. Zijn er meer mensen bekend met dit probleem of vergelijkbare klachten?
×
×
 • Create New...