Ga naar inhoud

truton1

Leden
  • Aantal Items

    17
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Over truton1

  • Verjaardag 08-02-1948

Algemeen

  • Geslacht
    Man
  • Over jezelf
    auto ingeruild voor een nieuwe toyota yaris
  • Auto
    Kia venga

truton1's Prestaties

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recente Badges

10

Reputatie

  1. nee geen foto, heel klein roestplekje door de dealer bijgewerkt.
  2. Ik heb een roestplekje op de achterklep, zijn er meer forumleden die dit hebben (gehad) en hoe is dit verholpen?
  3. Ik moest euro 183,00 plus btw betalen, foutje van de dealer? Bij reclamatie een nieuwe factuur ontvangen voor euro 183,00
  4. Mijn beurt was euro 183,00 exclusief btw op de rekening. Navraag bij KIA en controle bij een andere dealer bleek dat dit inclusief btw moest zijn! Hierop de dealer aangesproken. Er waren geen extra werkzaamheden verricht, dus de factuur was fout. Een correcte factuur gekregen, maar wat als ik niets gezegd had? Eerste keer de winterbanden er op laten zetten was ook exclusief btw euro 38,00 Terwijl de tweede keer het bedrag wel inclusief btw was. Al met al een zeer vreemde situatie, waarbij je denkt dat er........., we hebben een andere dealer genomen.
  5. truton1

    Venga

    Ook ik vraag me af hoe men aan de energielabel B gekomen is. Wat ik ook doe, op een cumulatief gemiddelde van boven de 12,6 kom ik niet. Zojuist een eerste beurt gehad en het probleem bij de dealer aangekaart, wellicht is de afstelling nu wat secuurder gebeurt en trekt het gemiddelde verbruik naar 1 op 13,5 wat al een hele verbetering zou zijn. Een verbruik van 1 op 17 zie ik voorlopig nog niet zitten. Wij rijden bijna hoofdzakelijk op 80 km wegen, een enkel keer op de snelweg. Ton
  6. Ik heb de standaard velgen met de wieldoppen bij de aanschaf van de Venga mee naar huis genomen en er lichtmetalen velgen op laten zetten. Winterbanden op de oude (nieuwe velgen) wieldop er op en klaar.
  7. truton1

    eco dynamic logo

    Heeft iemand anders ook al de logo ECOdynamic van de Venga gehaald? De logo zit aan de rechterzijde zit niet goed vast geplakt en laat los. Is er een risico bij het wassen in de autostraat dat het logo er afgerukt kan worden?
  8. truton1

    terugschakel indicator

    Ja goede tip, wij hebben ook bij atu een kort antennestaafje gekocht.
  9. truton1

    Levertijd Kia Venga

    Binnen 3 weken had ik de Venga, Steal Gray x-tra (bleekergroep Hengelo)
  10. Kijk maar eens om mijn bericht. (Hoe snel reageert KIA ) Wellicht was ik de eerste die met een opgeblazen motor aan de kant stond, met een kilometerstand van 250 km op de teller. De koelvloeistof slang kan er afschieten en als je geen signaal krijgt dat de koelvloeistof weggelopen is, blaas je de motor op. Dat is met mijn venga gebeurt, gelukkig heb ik een goede en snelle dealer die alles perfect heeft opgelost voor ons. Dit is de Bleekergroep Hengelo.
  11. wat ik inmiddels heb begrepenis dat er meer rijders met een venga problemen hebben met de koelvloeistof slang, er komt inderdaad binnen korte termijn een recall van Venga op dit "probleempje" (voor ons met grote gevolgen ) op te lossen. We hebben van de dealer een nieuwe auto gekregen ! omdat we nog geen 250 km hadden gereden metde Venga. In de "oude " komt een nieuwe motor en zal als demo auto worden ingezet. Motoren staan in backorder (zeker 6 - 8 weken), vandaar de snelle reactie van mijn dealer. Ik kan niet anders zeggen dan dat KIA assist voorde hulp bij pech onderweg en mijn dealer beiden zeer goed werk hebben verricht en alles naar volle tevredenheid hebben opgelost.
  12. Ik denk dat men nu pas begrepen heeft waar zich eventueel een probleem voor kan doen.
  13. Zelf ben ik niet technisch, ik kan dus niet instaan voor de juiste uitleg, maar wat ik begrepen heb is dat de koelvloeistof slang losgeschoten is, koelvloeistof weg en de motor oververhit geraakt is. Gevolgen, motor vastgelopen. De slang kan er bij een koude motor niet verwijderd worden, echter bij een warme motor zou deze los kunnen schieten. Dit is voor zover ik het begrepen heb! Door de dealer perfect met ons opgelost. Wat ik wel begrepen heb zal er een terugkom aktie gestart worden voor de Kia-Venga om dit te controleren bij alle venga's.
  14. de motor had het begeven na 250 km
  15. Ja, er is een reactie gekomen na ruim 1 week. Langer dan verwacht maar toch antwoord gekregen. Dealer (Bleekergroep uit Hengelo ) heeft het probleem perfect opgelost, een pluimpje zeker waard en vanuit KIA Nederland mogen ze van mij welke extra bonuspunten toekennen aan het bedrijf.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...