Jump to content

Erwan Geerdink

Leden
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Auto
  Kia Ceed sw 2020 Dynamic plus line

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Erwan Geerdink's Achievements

 1. Het gaat om het principe dat ik een auto koop van 21K en dan niet verwacht dat de auto elke keer dat ik hem uitzet gaat piepen. Als ik een dure tv koop en de eerste 2 minuten komen er dode pixels in beeld die dus na 2 minuten weer weggaan, dan ga ik terug met de tv. Ik ga dan niet denken maakt niet uit, trekt wel weer weg. Dit is verschil van persoon, de ene zegt waar maak je je druk om. De vlekken op het beeldscherm trekken toch weer weg. De ander ruilt de tv. Ik vindt het gepiep ergerlijk, een ander niet. Dat mag, maar ga daar hier geen discussie over voeren.
 2. Idd Bart Kia Nederland stuurt me terug naar de dealer. Heb bij 2 andere dealers geïnformeerd en het probleem is bij allen bekend. Toch jammer dat er dan niets aan gedaan word door Kia. Zal er mee moeten leren leven of de auto weg doen en overstappen naar een ander merk. Bedankt voor de reacties, ben weer stuk wijzer geworden
 3. Dank voor je reactie Vincentr. Ik heb het nog nooit gehad, ook niet bij andere merken, oa hyundai i30. Bij mij duurt het in ieder geval langer want ik kan de motor uitzetten, uitstappen, de kap open doen en dan piept het nog steeds. Het vervelende is dat als je het geluid eenmaal hoort je eraan begint te ergeren en je het niet meer kunt negeren. Ik heb het probleem net bij kia Nederland neergelegt en ben benieuwd wat het antwoord gaat worden. De dealer kan toch niets doen.
 4. Andere mensen horen dit ook, de monteur van de kia dealer hoorde het ook en die vertelde dat het de gasklep was en dat er niets aan te doen is. Hebben ze allemaal was het antwoord. Ik vind de motor juist niet zo stil. Ik heb de dealer ook gevraagd om de uitlaat na te kijken. Heb het gevoel dat er een lekke pakking oid tussen zit en als ik wegrijdt, dus optrek, vindt ik hem niet erg stil. Ik heb al geprobeerd een filmpje te maken maar de microfoon van het mobieltje pakt het geluid niet op. Ik heb wel een foto van het onderdeel waar het aan zou liggen. De bovengenoemde klachten heb ik niet. Ben wel blij dat iemand anders dit ook irritant zou vinden. Voel me een beetje een zeur.
 5. Ik heb hier al eerder een topic over gepost. Bij het uitschakelen van de auto blijft er een tijdje een hoge piep hoorbaar. Volgens de dealer is dit de gasklep die zijn stand zoekt. Dit schijnt bij alle ceed zo te zijn bij dit model vanaf moment van uitkomen. Ik heb een ceed sw uit eind 2020 met 29000 km op de teller. Ik vind dit erg vreemd en heb dit bij geen andere auto gehad. Zijn er mede ceed-rijders die hetzelfde probleem hebben? Is een super irritant geluid en voor zo'n jonge auto verwacht ik toch beter.
 6. Het blijkt, volgens de dealer, de gasklep te zijn die zijn stand zoekt. Erg irritant dat geluid, volgens de dealer hebben ze dat allemaal. Vindt ik toch wel slecht van kia, niet verwacht. Misschien toch maar weer inruilen voor een ander merk...
 7. Het is een 1.0. Ik heb bij de dealer 3 accessoires besteld. Draadloos opladen, afneembare trekhaak en een sierlijst op de kofferbak. Ik ben hier 3 x voor naar de dealer geweest. 1x keer draadloos opladen ingebouwd en de trekhaak. De sierlijst was verkeerd geleverd/besteld. Thuisgekomen bleek er een vaste trekhaak gemonteerd te zijn. Weer terug om een, zoals bestelde, afneembare trekhaak te laten monteren. Vervolgens er weer naar toe voor de sierlijst. Daarna nog voor een kleine beurt en vandaag voor het piepen. Enkele reis 3 kwartier rijden... Nu weet ik niet of ze dit zeggen om er vanaf te zijn of dat het echt zo is. Vandaar de vraag of dit vaker voorkomt. Ik heb heel wat auto's gehad maar dit heb ik nog niet eerder gehad. Hij is ook nog maar 1,5 jaar oud.
 8. Vandaag bij de dealer geweest. De hoge piep komt onder de motorkap vandaan. Schijnbaar, volgens de monteur, is er een onderdeel dat na het afzetten van de motor zichzelf reinigt. Dat geluid hoor je en het piepen stopt vanzelf. Was niets aan te doen volgens de monteur..... Zijn er ceed rijders die, als ze de motorkap open hebben en de auto uitzetten, dezelfde irritante piep horen? Kan me niet voorstellen dat dit normaal is. Alvast bedankt voor jullie reacties en eventuele tips om dit toch opgelost te krijgen. Tis een ceed sw dynamic plus line van augustus 2020.
 9. Alles is dicht. Alles is op slot. Ik zie ook geen eventuele lampjes branden. Ik zou echt niet weten waarom de piep blijft. Er zijn geen sleutels in de auto. Ik sta naast de auto en hoor het piepsignaal. Echt geen flauw idee.
 10. Ben in bezit van ceed 3 sw uit 2020. Ik stop de auto. Zet hem op de parkeerrem. Stap uit. Doe de auto met smartkey op slot. Er blijft dan iets piepen, en gaat na een minuutje uit. Alles is uit, verlichting is uit, alles vergrendeling en toch dat piepje. Weet ook niet waar het vandaan komt. Iemand een idee wat er eventueel nog aanstaat of hoe ik het signaal uit kan zetten? Alvast bedankt voor jullie reacties
 11. Helemaal helder dankjewel voor de uitleg
 12. Dank je wel voor je reactie. Spotify op het beeldscherm krijgen gaat alleen via een usb verbinding met je mobiel, toch? Android aanzetten en met kabeltje verbinding maken met telefoon.
 13. Erwan Geerdink

  Wifi

  Ik ben nieuw op dit forum. Rijdt een Ceed sw dynamic plus line en heb een vraag. Er zit een 10 inch multimedia systeem in. Als ik in de handleiding kijk zou er wifi op moeten zitten. Ik kan deze alleen nergens vinden. Er zit kia live op, uvo zit erop, dit werkt allemaal. Hoe kan ik verbinding maken via mijn hotspot op de telefoon met mijn netwerk. Een ander vraagje is of ik draadloos spotify kan afspelen op mijn systeem. Alvast dank voor jullie reacties
×
×
 • Create New...