Ga naar inhoud

Markoes

Leden
  • Aantal Items

    7
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Algemeen

  • Auto
    Sportage

Markoes's Prestaties

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter
  • One Month Later
  • Dedicated Bijzonder
  • Week One Done
  • First Post

Recente Badges

3

Reputatie

  1. Hier exact hetzelfde. Ziet er niet uit. De kunststof inzet van de vulopening lijkt prima. Als de ik klep geforceerd indruk past het perfect tegen de nokjes van de inzet, zodanig dat de klep keurig past in de carrosserie. De bevestiging van de klep op het scharnierdeel wijkt wel iets, maar niet zoveel dat hierdoor de slechte passing volledig wordt verklaard. Kromtrekken of iets dergelijks zou inderdaad een oorzaak kunnen zijn. Heb dit al aangegeven bij de dealer. Als ie over een maand voor de 1e beurt gaat, dan kijk ik wat ze eraan gaan doen. Maar het is niet acceptabel. Meer hierover o.a. alhier: https://www.kiaownersclub.co.uk/threads/fuel-ev-access-doors-warped-or-misaligned.70004/
  2. Markoes

    Benzine meter

    Uit ervaring weet ik dat de boordcomputer jokt. Snelheid afwijking t.o.v GPS is 4-5 km te hoog op de boordcomputer. Gereden afstand daardoor ook en dus klopt het verbruik ook niet. Wordt te positief voorgeschoteld. Aantal liters verbruik t.o.v. daadwerkelijk getankte liters geeft meer inzicht in de exacte verbruikcijfers en de afwijking van de boordgegevens. Samen met de capaciteit van de tank en het aangesneden onderwerp van de topic starter kun je dan wellicht beter pinpointen waar het exacte probleem zit van de betreffende benzine meter.
  3. Markoes

    Benzine meter

    Hier een HEV van 5/23 en ook geen problemen. Heb via instellingen ingesteld dat de meter automatisch reset bij een tankbeurt. Wat ik wel een beetje mis is hoeveel liter in totaal heb verbruikt sinds de laatste tankbeurt. Of kijk ik ergens overheen en is die info er wel?
  4. Helaas zit de welkomsfunctie van de verlichting in de deurgrepen gekoppeld aan de het automatisch in/uitklappen van de spiegels. Zou dat graag losgekoppeld willen zien omdat ik bij winterse omstandigheden (nattigheid en vorst) de motoren van de spiegels niet wil overbelasten bij vastvriezen. Wil dan de verlichtingsfunctie behouden en de spiegels gewoon uitgeklapt laten. Maar dat kan dus niet. Ook al met de dealer overlegd. Antwoord van de dealer: "als de motoren van de spiegels kapot gaan, heb je gewoon 7 jaar garantie".
  5. Dank Wim-A, Auto-hold geactiveerd => Automatisch elektrische handrem wordt automatisch geactiveerd bij uitzetten auto. Dit kun je voorkomen (bv bij vorst) door de grote P-knop achter het stuur ingedrukt te houden terwijl je de auto uitzet. Auto-hold niet geactiveerd => Elektrische handrem eventueel zelf activeren met de grote P-knop achter het stuur.
  6. Bij het uitzetten van de auto wordt automatisch de parkeerrem aangetrokken. Ik heb ontdekt dat ik dat kan voorkomen door de P-knop ingedrukt te houden terwijl ik de start/stop knop indruk om de auto uit te zetten. Wel uiteraard de P-stand geactiveerd voordat ik de auto uitzet. Maar volgens mij is er een connectie met de Autohold functie. Als deze aanstaat wordt bij het uitzetten van de auto de parkeerrem automatisch aangetrokken. Als de Autohold uit staat en ik activeer de P-stand dan wordt de parkeerrem niet geactiveerd als ik de auto uitzet. Ik kon daar niets over teruglezen in de handleiding of in YouTube filmpjes. Klopt bovenstaande?
  7. Geprobeerd maar deur gaat gewoon open ondanks de P op de 10e positie in het chassisnummer. Hoe lang moet je wachten voordat er gestopt wordt met zenden?
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...