Ga naar inhoud

bobcom

Leden
  • Aantal Items

    3
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

bobcom's Prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recente Badges

0

Reputatie

  1. Bedankt voor reacties. Probleem van de 4WD-lampjes zou wel eens samen kunnen hangen met teveel haast - starten, schakelen, weg - hee, lampjes. Ik geef de auto (mede op advies van Angelique) nu na het starten even de tijd om na te denken wat hij wil gaan doen en sindsdien geen lampjes meer gezien - behalve als ik ze wilde zien, natuurlijk. Is eigenlijk geen wonder, mijn computer heeft 3 minuten nodig om op adem te komen als hij is gestart. @masimo - lampjes springen onder het rijden niet aan, was alleen bij wegrijden dat ze bleven branden - zie boven. Adviezen voor wat betreft in- en uitschakelen 4WD: bedankt, heb uiteraard eerst het users manual gelezen (zelfs nog voor het koopcontract). Wat die banden betreft: zoveel modder en sneeuw zullen ze niet zien, en superwinterstrapatsen zal ik ook niet uithalen. Ik weet iig dat ik in D en CH aan de regeltjes voldoe.
  2. Ben nieuw op dit forum en in de wereld van de 4WD-mobielen. Heb pas een Sorento 2.5 CRDi van 2004 gekocht, 118.000 km, jaar garantie, maar de dealer is nog vrij vers - weet er niet alles van. Bovendien is het hier Italie en platteland, dus high-tech staat ook niet hoog genoteerd. Vandaar mijn vragen op dit forum. Ten eerste branden soms alle twee de 4WD-lichtjes bij het wegrijden in normale stand (ik heb de schakelaar met 2WD-4WDHi-4WDLow). Het lijkt erop dat het inschakelen van 4WD dan niet werkt, maar zeker weet ik het niet. Het is tot dusver na een poosje vanzelf overgegaan. Moet ik me a: hier zorgen over maken en b: iets aan laten doen (zo ja, wat?) Verder lees ik (op het forum en op mijn portier) de nodige waarschuwingen over het ontzien van de turbo. Ik rij vaak lange stukken, doorgaans rond de 140 km/u (3200 toeren) - hoe lang moet ik hem dan uit laten lopen, bijv. bij tanken? Tenslotte: er zitten nu 245/65/17 Wrangler banden onder (nieuw) - volgend de dealer "M & S", mud & snow, toegelaten als winterbanden in Duitsland. Klopt dit? Als ik in november door Duitsland heen moet zit ik liever goed. Zie jullie adviezen/opmerkingen graag tegemoet
  3. Hallo, heb mij zojuist aangemeld op dit forum - vanwege een nieuwe oude KIA (Sorento 2004). We wonen in Italie, waar we de auto ook hebben gekocht (CRDi met 118000 km, voor het eerst meer dan 2 aangedreven wielen ter beschikking) en we doen Nl nog regelmatig aan - met de KIA, hopelijk. Ik zal hier best nog wel een paar vragen stellen waar mijn dealer het antwoord niet op heeft - ik krijg wel de indruk dat er in het Noorden (Nl, D) wat meer in de diepte gegaan wordt wat deze auto's betreft. En ik kom hier een hoop wetenswaardigheden tegen - da's ook nooit weg!
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...