Ga naar inhoud

Bloem33

Leden
  • Aantal Items

    14
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bloem33

  1. Er is ons vorige week woensdag ook (telefonisch) een brief toegezegd met twee voorstellen daarin. Deze hebben wij nog niet ontvangen, anderen wel?
  2. Wilcot, moet je afschrijving volgens specifiek voorstel bijbetalen? En hoe zit het met de afleverkosten, dat is vaak ook een flink bedrag, zo rond de 700,-- plus 100 tenaamstelling. Ik neem aan dat je die niet opnieuw hoeft te betalen voor deze nieuwe Rio? Heeft iemand dit vernomen van Kia NL? Overigens ben ik erg blij dat Kia écht haar klanten tegemoet heeft willen komen op de individuele wensen, want dat betekent dat het een professionele organisatie is, waar je dus nu, maar vooral ook voor de toekomst, op kunt vertrouwen (dat laatste was ik eventjes kwijt, maar neem ik dus zeker terug).
  3. Nee Big Wade, indien wordt besloten tot ontbinding dient de verkoper binnen een bepaalde termijn de koopprijs over te maken op mijn bankrekening, waarna ik de auto, ter beschikking zal stellen van de verkoper. Dit uiteraard na overlegging van een vrijwaringsbewijs c.q. op naamstelling dan van verkoper.
  4. antwoord aan big wade: wij hadden op 11 oktober schriftelijk onze dealer in gebreke gesteld en hem bericht dat we de koopovereenkomst wilden ontbinden. We hebben hem tot 1 november de gelegenheid gegeven te reageren. Tot deze datum wachten wij dus netjes af of hij met een voorstel komt (en niet Kia NL, want onze dealer is contractpartij in wettelijke zin). Pas na 1 november zullen we de volgende stap zetten. De juridische brief daarvoor ligt uiteraard wel al klaar, maar we hopen dat we nu eens eerst bij hem aan tafel worden uitgenodigd.
  5. Zijn er mensen hier lid van de ANWB of hebben we die allemaal opgezegd omdat we toch 7 jaar Kia garantie en 24h pechhulp hebben?
  6. Ik zou nooit akkoord gaan met zo'n bon, en dan nog te besteden bij Kia: dan kan je de helft er al vanaf trekken qua inkoop-verkoopmarge. Maar, als jij er tevreden mee bent...
  7. Ik vind dat je niet kunt spreken over een ""pretpakket"", daarmee bagatelliseer je het vehicle stability management tot een leuke gadget, terwijl het veel en veel meer is dan dat, en dat weet je best. In ieder geval wat betreft ons, is dit een zéér belangrijke overweging is geweest om onze veilige Volvo eindelijk te durven inruilen voor een veilige kleinere auto die niet zo zou slurpen. We hebben ons enorm goed voorbereid op de koop van onze nieuwe kleine auto, na veel onderzoek op allerlei merken, lezen van internet, sites, autobladen enz. die juist wezen op de VEILIGHEID van de Kia Rio door het veiligheidspakket. Door de angst van mijzelf om in een slip te raken op de polderweggetjes waar ik op moet rijden, is juist DIT waarom ik me nu gewoon niet meer veilig voel in de auto en niet meer blij ben met mijn auto, en daarom de koopovereenkomst wil laten ontbinden, en hiervoor ga ik echt tot aan de rechter. Jij kunt niet voor mij bepalen hoe belangrijk dat is. Ik heb op basis daarvan deze auto gekocht, en wil op basis daarvan dan ook gewoon een andere Kia Rio mét dit pakket wel erop. Ik rijd mijn auto altijd zeker 7 jaar, dus heb helemaal geen boodschap aan een afschrijving nu al van 3000,-, bovendien héb ik dat geld niet en ben ik toch niet uit op voordeel maar op de auto die ik dacht te hebben gekocht! Volgens de rechtsbijstand staat het recht volledig aan onze kant, en ligt het risico toch echt bij de verkoper. Verder begin ook ik nu wel te twijfelen of we op de onderhandelingen met de KCG moeten wachten, want hoe meer mensen jullie gaan vertegenwoordigen, hoe kleiner de kans op inruil voor een nieuwe Kia mét pakket. Het is denk ik toch verstandiger voor de individuen om je eigen rechtsbijstand in te schakelen en de verkoper in gebreke te stellen. Dit is nl. wel jouw contractpartij. Hoe deze het vervolgens met de importeur oplost is aan hem. Ik wil wel iedereen op dit forum oproepen om op een normale manier met elkaar te communiceren, ofschoon ik best begrijp dat je boos bent, want dat zijn wij ook. Ik wil Dealers oproepen om maandag 22 oktober contact op te nemen met de mensen die zich gemeld hebben met dit probleem van een bij hen gekochte Rio, en een afspraak met hen te maken om aan tafel te gaan zitten en te inventariseren wat de wensen zijn, en daar vandaan te gaan kijken in hoeverre hieraan tegemoet gekomen kan worden. En ik wil ook niet dan mensen Kia via de media aan de schandpaal nagelen, maar pappen en nathouden dat hebben we de afgelopen weken nu wel gehad, tijd voor actie c.q. reactie!
  8. Sorry, , maar bij vernietiging van de koopovereenkomst op grond van DWALING is er geen sprake van onrechtmatige verrijking, dus je hebt ongelijk.
  9. Wij hebben het uit laten zoeken: Artikel 7:10 lid 3 BW bepaalt dat als de koper op goede gronden het recht op ontbinding van de koopovereenkomst van een zaak inroept, deze voor risico van de verkoper blijft. Ingevolge lid 4 van deze bepaling is de achteruitgang van de zaak door toedoen van de koper eveneens voor rekening van de verkoper. Artikel 6:78 BW is van overeenkomstige toepassing. Dit betekent dat de koper slechts tot schadevergoeding is gehouden voor zover hij - met inachtneming van de regels van ongerechtvaardigde verrijking - voordeel heeft genoten. Niemand vraagt er om om weer een x bedrag neer te tellen (3 tot 4000 is belachelijk op de aankoopprijs als afschrijving) want die spaarpot was al leeggemaakt voor de koop van deze auto toch? Je hebt het recht echt aan je kant, maar het gaat erom dat je een voorstel krijgt wat voor JOU acceptabel is.
  10. Ik denk niet dat we Kia aan de schandpaal moeten nagelen, is een prima bedrijf verder toch? Gewoon zorgen dat er individueel afspraken komen waar jij of ik tevreden mee zijn. Dat is voor de één een cruisecontrol en voor de ander lederen bekleding, en voor een ander gewoon een andere Rio mét het pakket wel erop....
  11. Wij hebben ook zo'n brief gehad. Wachten ook verder af, maar balen echt ontzettend dat het Vehicle Stability Management er niet op zit, dus beraden ons ook nog.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...