Ga naar inhoud

paulus30

Leden
  • Aantal Items

    56
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Over paulus30

  • Verjaardag 19-10-1969

Algemeen

  • Geslacht
    Man
  • Hobby's
    Voetbal
  • Auto
    Kia Rio 1.2 Super Pack
    FIESTA 1.3 CLASSIC

Recente Bezoekers van dit Profiel

744 profiel weergaven

paulus30's Prestaties

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recente Badges

18

Reputatie

  1. Had de topic gezien maar wilde ff zeker weten wat betreft de 1.2 motor in de rio. Beetje extra info kan nooit kwaad
  2. ok. bedankt voor je antwoord. Ga het eens proberen. Zag op de kia website dat E10 zelfs geadviseerd wordt ( http://www.kia.com/nl/kia-rijders/faq/milieu-en-techniek/e10-b7/ ). Maakt het uit als de euro 95 en E10 door elkaar komen. Bedoel dus als de tank met euro 95 nog niet helemaal leeg is, kan ik dan gewoon E10 aanvullen?
  3. Zijn er mensen hier die E10 als brandstof gebruiken voor de Kia rio1.2 laatste type? Wat is de ervaring met deze E10 benzine. Is de motor geschikt/zuiniger of is er überhaupt geen verschil te merken. Is het slecht voor de motor of kan het geen kwaad?
  4. paulus30

    Telefoonhouder

    ik heb mijn fotolijstje beschikbaar gesteld voor een telefoonhouder van xenos (7.95) voor alle mobiele telefoons. mocht je een lijstje hebben is het misschien een idee.
  5. Smaken verschillen, een dikke uitlaat onder een 1200 motor is misschien ook wel over de top, of een spoiler, sportvelgen enz. Persoonlijk vind ik het wel een meerwaarde hebben.
  6. Aluett type 10, 15 inch op de originele band. Helemaal happy
  7. Bij ATU www.atu.de/shop In Duitsland. Door gezondheid problemen kan ik momenteel niet lang staan en ATU zit dicht in de buurt bij ons zodat ik daar toevallig ben uitgekomen. Aluett http://aluett.eu/ is het huismerk van ATU en word veel verkocht met name in Duitsland. Wat ik zo gezien heb worden de meeste velgen in Duitsland geproduceerd voor ATU door bekende fabrikanten. Heb uitvoerig gezocht op internet en kan geen grote problemen ontdekken in gebruikers ervaringen op de Duitse websites. ATU zit ook in Nederland alleen is de prijs voor dezelfde velgen hoger.
  8. Iedereen bedankt voor de hulp. Inmiddels geslaagd. Vrijdag over een week zitten ze eronder. Moest echt op de prijs letten. Zag hier op het forum een mooie aanbieding voor phantom velgen maar dan weer 4 banden erbij dat word nu gewoon ff te duur allemaal. Nu gekozen voor Aluett 10 via ATU Duitsland. Mooie aanbieding. Vanaf woensdag 4 velgen voor de prijs van 3. Helemaal gemonteerd en al voor 260 Euro. De 15 inch standaard rio banden worden hier op overgezet. Velg voor de auto gezet...stond niet onaardig. Hopelijk als het eenmaal gemonteerd is ziet het er goed uit. Blijft toch moeilijk inschatten.
  9. Wij hebben voor de winterperiode winterbanden laten monteren op de originele stalen velgen die onder de rio zitten. De originele zomerbanden zijn opgeslagen en nu wordt het weer langzaam tijd voor de wissel. Het idee is nu dat er een set alu velgen onder de rio komt. Maar welke velgen zijn geschikt voor de orginele 15 inch zomerbanden van de Rio? Zit zelf te denken aan velgen waar iets zwart in zit. Niet al te duur (300 tot 400 euro). Graag advies waar op te letten zodat ik wat gericht kan zoeken op internet..
  10. Ter info Verschil zomer- en winterbanden Er zijn een tweetal belangrijke verschillen tussen zomerbanden en winterbanden, namelijk de materiaaleigenschappen en het profiel van de banden. Zoals gezegd zijn winterbanden gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling, waardoor het materiaal soepel blijft bij lagere temperaturen. Zomerbanden worden 'hard' bij lage temperaturen (onder de 7 °C), terwijl winterbanden ook bij deze temperaturen soepel en elastisch blijven en de grip behouden. Deze extra grip zorgt er voor dat de remweg afneemt en vergroot de veiligheid van u en uw medeweggebruikers. Een ander, duidelijk zichtbaar, verschil is het profiel van een winterband. Winterbanden hebben een lamellen in de profielblokken zitten die de afvoer van water en sneeuw versnellen. Het aantal dwarsprofielen (lamellen) in een winterband is 5 keer groter dan het aantal dwarsprofielen van een zomerband. Het is dan ook te verklaren dat een winterband meer water kan afvoeren dan een zomerband. Wanneer winterbanden gebruiken?Een groot misverstand over winterbanden is dat ze alleen nut hebben als het sneeuwt. Wanneer de temperatuur overdag minder dan 7 ºC bedraagt bieden winterbanden u meer grip dan zomerbanden. U kunt tijdens droog weer met temperaturen net boven het vriespunt dus beter met winterbanden rijden dan met zomerbanden. Winterbanden kunnen meer regen afvoeren dan zomerbanden, hierdoor zijn winterbanden uitermate geschikt voor in de herfst, wanneer de regen in Nederland wederom aanwezig zal zijn. Het is verstandig om de winterbanden te demonteren in het voorjaar, wanneer de gemiddelde temperaturen overdag weer boven de 7 ºC zijn gestegen. U kunt langer doorrijden met uw winterbanden, maar houd er rekening mee dat winterbanden harder zullen slijten tijdens hoge temperaturen vanwege de zachtere rubbersamenstelling. Bron: http://www.winterbandenland.nl/joomla/index.php/-over-winterbanden-/waarom-winterbanden.html
  11. Ik had dat ook bij mijn rio 2013. Dealer heeft de zijkanten met een soort tape behandeld met daarop een zachte stoflaag. Gekraak is bijna weg. Alleen met dikke hobbels wil rondom mijn klokken (toerenteller snelheidsmeter enz) nog wel het een en ander aan gekraak plaatsvinden. Denk dat dit ligt aan het plastic zelf want als er in geknepen wordt is het al duidelijk hoorbaar.
  12. Ik ga ook voor de kemo, denk dat het er vrijdag pas inzit dus tot die tijd ook maar ff een wc blokje, remspoor oplosser onder de kap hangen Onder Google staat er wel veel van het wcblokje onder de noemer broodje aap maar goed,.. misschien dat ik er beter op slaap. Tot nu toe geen schade alleen een bloedspoor en wat haren gevonden. Hopen dat het zo blijft. Atu Gronau was er geen marter-verjager meer te krijgen. Dealer gebeld,.. kost een 10tje meer,.. maar vrijdag pas aan de beurt.
  13. Bedankt. Had al zoiets gezien, maandag wil ik ff naar ATU gaan om te overleggen. Er zijn meerdere manieren maar geluid heeft mijn voorkeur. Er zijn ook van die plaatjes die onder zwakstroom staan en spuitbussen. Eens kijken welke ATU adviseert en de rede waarom natuurlijk.
  14. In Enschede was het rond 9 uur enorm druk, Was zeker wel de moeite waard, monteur vond sporen van een marter onder de motorkap. Nu aan het nadenken welke stappen te gaan nemen om het beestje te weren
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...