Jump to content

Kia opent de aanval op Passat CC


AJ Mol

Recommended Posts

Kia opent de aanval op Passat CC

vrijdag 5 september 2008

893166148_.jpg

Kia verricht testwerk met een nieuwe auto die luistert naar de naam ?VG? en verdacht veel trekjes heeft van de Volkswagen Passat CC.

Overal ter wereld duikt deze Kia op. Onze fotograaf kwam dit prototype in de omgeving van een snikhete woestijn in de Verenigde Staten. De nieuwe auto gaat op dit moment nog gebukt onder de codenaam ?VG?, maar zal bij de presentatie een geheel andere naam krijgen.

Concurrent Passat CC?

Het testmodel is nog flink voorzien van allerlei camouflage materiaal. Kijken we echter naar z?n vorm, afmetingen en enkele details zoals het relatief lage dak met sterk aflopende daklijn, dan lijkt het erop dat Kia de aanval wil openen op de Volkswagen Passat CC. Op dit moment heeft de Duister een monopoliepositie in het vierdeurs coup?-segment van de middenklasse auto?s. De Mercedes-Benz CLS bevindt zich alweer een aantal treden hoger.

V8 en 4x4

De Kia VG is nauw verwant aan de Hyundai Grandeur en zal waarschijnlijk ook z?n motorrange gaan gebruiken. Dat betekent dat we een V6-motor kunnen verwachten met een cilinderinhoud van tussen de 3.3 en 3.8 liter. Volgens onze bron is de komst van een 4.6 liter V8 in combinatie met vierwielaandrijving ook niet ondenkbaar. Standaard is de VG voorzien van twee aangedreven wielen, evenals LED-verlichting in de achterlichtunits en speciale koplampen.

893166687_.jpg

August 2009

De nieuwe Kia zal vermoedelijk medio 2009 worden gepresenteerd. Maar als deze Passat CC-killer zo regelmatig opduikt zal voor die tijd vast meer informatie beschikbaar zijn.

8931668195_.jpg

autowereld_com_titel.gif

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...