Jump to content

Zwarte doos voor in de auto


AJ Mol

Recommended Posts

Zwarte doos voor in de auto

De aan Hyundai en Kia gelieerde elektronicafabrikant PLK heeft een zwarte doos ontwikkeld voor in de auto, die de momenten vlak voor en na een eventuele botsing vastlegt.

33uu0mazsn0vb.jpg

Het Koreaanse PLK heeft een zwarte doos voor in de auto ontwikkeld. De uit de vliegerij bekende vinding, die de momenten voor en na een eventuele botsing vastlegt, werd vlak voor de jaarwisseling gepresenteerd op een grote Koreaanse elektronicabeurs. De BlackboX ziet er uit als een achteruitkijkspiegel en dient ook op een soortgelijke wijze aan de voorruit te worden bevestigd. Het apparaat registreert wanneer de auto accelereert en welke snelheid ermee wordt gereden en bepaalt op die manier of er een ongeluk gebeurt of niet. Zo ja, dan springt de camera aan en neemt de 14 seconden voor en de 6 seconden na het ongeval op. De camera kan ook handmatig worden bediend middels een enkele aan en uit-knop aan de achterkant van de BlackboX. Producent PLK, gelieerd aan Hyundai en Kia, zegt de vinding voor een lage prijs te kunnen leveren. De kosten lopen echter aanzienlijk op wanneer je verzekerd wilt zijn van bewijsmateriaal aan iedere zijde van de auto. De BlackboX kijkt, gemonteerd aan het voorraam, natuurlijk enkel vooruit.

Bron: www.autovisie.nl

Link to comment
Share on other sites


Heel leuk bedacht, zo'n apparaat.

Maar als hij, zelfs 14 seconden VOOR dat een ongeluk gebeurt al gaat registreren, kan hij beter de bestuurder waarschuwen dat een ongeluk KAN plaatsvinden, beter iets te vaak een waarschuwing, maar dan blijf je alert.

Dat hoeft dan zelfs geen 14 seconden te zijn, mag zelfs ook nog "maar" 10 seconden zijn, en standaard in elke nieuwe auto bouwen, zou een hoop ellende kunnen besparen.

Philip

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...