Jump to content

Kia zet nieuwe ontwerpchef aan het werk


AJ Mol

Recommended Posts

Auto-ontwerper Peter Schreyer, die een jaar geleden de overstap maakte van Volkswagen naar Kia, mag bij zijn nieuwe werkgever meteen vol aan de bak. Het Koreaanse automerk wil de komende twintig maanden liefst tien nieuwe of vernieuwde modellen introduceren.

En dan telt de vijfdeurs Cee?d nog niet eens mee. Die was, net als de Sporty Wagon, namelijk al klaar toen Schreyer aantrad. Op de driedeurs variant heeft de designer nog wel een kleine invloed gehad, waarna hij op basis daarvan de cabriolet op papier heeft gezet. Maar ook dat model valt niet onder de geplande tien nieuwe modellen voor de komende twee jaar.

De hoofdtaak van Schreyer is om meer eenheid te cre?ren in het gamma van Kia. Het modeloffensief van de komende tijd draait onder meer om facelifts van de Picanto, Sportage en Magentis. Van de Sorento verschijnt een fonkelnieuwe zevenpersoons versie. Bovendien zal de Soul concept car in productie gaan. De compacte SUV wordt vanaf eind 2008 in Europa verwacht. Begin 2009 staat het eerste volledig nieuwe model van de hand van Schreyer op de agenda, maar de ontwerper wil nog niet verklappen welke auto dat gaat worden.

Link to comment
Share on other sites


Die zeven persoons bestaat al een hele poos hoor, maar is hier nooit leverbaar geweest. Laatst keek ik op Kia.nl en daar staat een exemplaar te koop, onder de naam 1C

39PGBD_3.jpg

bij:

AutoArena De Jong Hardenberg B.V.

Kruiwiel 11

7773 NL HARDENBERG

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...