Jump to content

Dashboard Verlichting Rio 2003


Url

Recommended Posts

Goedendag Heren en Dames

Tussen al die mooie fancy nieuwe Rio's zijn er ook ook nog jongtimers onder ons :D! En soms krijgen die wat kleine "Mankementjes" al mag ik het nieteens zo noemen. Nou mijn ouders hebben een Rio van 2003, je weet wel ter opfrissing:

kia_rio_2003_01.jpg

Nu rijd ik er ook regelmatig in, want deze student kan nog geen eigen auto onderhouden (maarja kan wel maar houd dan niks over), dus zo nu en dan tanken vind ik prima. Nu is het probleem dat steeds meer lampjes het gaan begeven in het dashboard, dus zijn me pa en ik op het idee gekomen om die verlichting maar eens te willen gaan vervangen.

Nu is mijn eerste vraag: Heeft iemand op dit forum daar al enige ervaring mee met deze auto (of iemand die je kent) en is het heel moeilijk. Mijn pa is monteur geweest dus dat het allemaal goed gaat vertrouw ik wel op. Maar toch ervaring lezen/opdoen kan nooit kwaad.

Mijn pa zegt ook en vertrouw dat ook 100% dat het allemaal één geheel is, maar mijn idee was om het dashboard met blauwe verlichting te doen en achter de tellers gewoon mooi wit licht (lijkt mij en me pa wel mooi), maar omdat het 1 geheel is zou je dan dat blauwe nog zien in je tellers zegmaar dat het doorloopt? Een vriend van mij zegt nog ledjes over te hebben (blauw) die gebundeld licht geven, dus als je die goed richt en ze ook in wit neemt je het niet kan zien. Nu kan dit best, maar heb geen idee hoe dit achter zo dash eruit ziet en google op Rio 2003 vind ik persoonlijk ook niet veel.

Denk dat het nu wel beetje duidelijk is haha, dus mijn vraag: Heeft iemand hier al ervaring mee bij dit model (of andere auto ofc) of nog tips voor ons?

Dank jullie wel alvast!

Groetjes

Mede Kia Rijder.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...