Jump to content

Niebu

Leden
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Goed

About Niebu

 • Rank
  Lid
 1. Niebu

  Werking ISG systeem

  Een paar maanden geleden heb ik al aangegeven dat de accu in de cee'd is vervangen door een Varta Start Stop Plus. Sinds deze vervanging geen enkel probleem meer gehad, nu al 5 maanden. Daarvoor continu Zelfs in de winter blijft het systeem functioneren, bij temperaturen net rond en onder het nulpunt niet. Mijn advies, vraag om een nieuwe accu bij je dealer, de standaard accu in mijn Cee'd (feb. 2009) was volgens de dealer niet goed (recall fabrikant).
 2. Niebu

  Werking ISG systeem

  Sinds de accu wisseling afgelopen oktober werk het systeem zonder problemen. Nu zo'n 5 maanden. Daarvoor werkte het systeem eigenlijk niet. De accu wisseling heeft bij mij geholpen.
 3. Maak er maar een foto van in Nederland zit het er niet bij. 16 inch ET 38 velgen gaan niet passen zonder aanpassingen aan de auto, dit stond in het TUV certificaat van de velg. Waarschijnlijk gaat het deze velg worden in de maat 7x16 ET 48. Volgens het TUV certificaat moet het passen, alleen mijn duits is niet zo goed dat ik het helemaal snap. http://alutec.de/alutec_2007/alutec_felgen/en/alutec_grip.htm TUV Certificaat http://gutachten.bmf-application.com/alutec/grip/00156351.pdf
 4. Net de Kia dealer gebeld zij zeggen ET 42. Welke waarde is het nu???
 5. Waar kun je deze waardes vinden, ze staan niet in het instructieboekje.
 6. Hallo allemaal, Ik wil binnenkort 16 inch velgen op mijn Ceed SW leggen en deze wilde ik via internet bestellen, alleen weet ik niet welke breedte en ET-waarde ik het beste kan nemen. Volgens steekmaat.nl heeft de Ceed een ET waarde van 40. De banden maat gaat 205/55R16 worden. De onderstaande opties heb ik: 6,5x16 ET 38 6,5x16 ET 45 7x16 ET 48 Wie kan me helpen? Wat kan ik het beste kiezen of maken deze ET-waarden en velgbreedtes niet zo veel uit.
 7. Niebu

  Werking ISG systeem

  Het ISG OFF lampje gaat bij nieuwe software ook branden als de accu temperatuur te laag is. Bij temperaturen onder ca. 2 gr. brand het ISG OFF lampje bij een start. Na bv. 15 min rijden, stop ik, zet de motor af. Het ISG OFF lampje brande nog steeds. Wil ik na ca. 15 min weer wegrijden is het ISG OFF lampje uit. De warme motor verwarmt de accu als je stil staat.
 8. Niebu

  Werking ISG systeem

  Heeft er al iemand een accu wisseling gehad net zoals mij een maand geleden???? Of ben ik de enige???? Er is een nieuwe Varta Start Stop Plus accu in gekomen omdat de vorige accu volgens de fabrikant niet goed was.
 9. Niebu

  Werking ISG systeem

  Het ISG OFF lampje blijft branden en is niet uit te zetten door er op te drukken bij een niet functionerend ISG systeem. Dit kan komen door een storing in het systeem of een te lage acculading. Waarschijnlijk is het een te lage acculading. Ik weet niet of het ISG OFF lampje gaat branden bij een te lage buitentemperatuur, hier heb ik nog geen ervaring mee. Vorige winter had mijn cee'd de oude ISG software, daarbij ging het lampje niet branden bij een storing o.d.. Sinds dit voorjaar heeft mijn cee'd de nieuwe ISG software, hierbij gaat het ISG OFF lampje branden bij een storing waaronder een te lage acculading. Als je een keer gaat vriezen kan ik zien of het lampje gaat branden bij lage buitentemperaturen. Ik zal het eens in de gaten houden. Mijn ISG-systeem werkt tot nu toe nog steeds, na de accuwisseling (nu 1 maand geleden).
 10. Niebu

  Teer verwijderen

  De recencies onder op de site van carclean.nl zijn niet denderend. Heb jij er wel goede ervaring mee? Poets je met wasbenzine niet de standaard waxoyl behandeling er af??
 11. Niebu

  Teer verwijderen

  Heeft er iemand tips om teer aan de zijkant van de auto te verwijderen. Bij mijn auto zit er vaak teer aan de zijkanten net voorbij de voorste wielkasten. Op internet zag ik met Diesel of met Lampenolie, misschien heeft iemand betere tips.
 12. Niebu

  Werking ISG systeem

  De cee'd 1.4 ecodynamics is zuiniger als een Venga 1.4. Kijk maar op http://www.werkelijkverbruik.nl/. Deze site geeft een gemiddelde van travelcard gebruikers. Een auto is pas zuinig als je er zuinig mee rijdt. Ceed 5 deurs 1.4 ecodynmics 7,48 ltr/100 Venga 1.4 7,65 ltr/100 Echter een oudere Ceed 5 deurs 1.4 ISG (2009) doet 7,8 ltr/100. En een Ceed SW 1.4 ISG (2009) doet 7,64 ltr/100. De ecodynamics zijn iets zuiniger gemaakt om nog in een A label te vallen ze hebben 90 PK ipv 109 PK. De ISG versies zijn uitgebracht als A label maar zijn inmiddels B label. Iets mider PK betekent ook iets minder hard optrekken = zuiniger. Ik rij zelf 7,2 ltr / 100 met mijn Ceed SW 1.4 ISG.
 13. Niebu

  Werking ISG systeem

  De accu zal bij een goed werkend systeem niet veel onder de 79% lading komen. Onder de 79% werkt de autostop van het ISG systeem niet meer. Als de acculading te laag wordt, zal de motor tijdens een stop automatisch moeten starten om de accu bij te laden. Heb je misschien een mega goede geluidsinstallatie er in liggen die niet standaard is er zeer veel stroom gebruikt??? Misschien hebben de eerste ceeds met isg wel een niet helemaal juist type accu gekregen wat goed om kan gaan met het isg systeem. Varta heeft globaal 3 type accu's. Een standaard accu, een start-stop accu en een start-stop plus accu. Varta zegt in het filpje zelfs dat het toepassen van een verkeerde accu zelfs de co2 uitstoot (verbruik) omhoog gaat. Welke accu er af fabriek in mijn cee'd is gegaan weet ik niet precies, alleen deze week is er de start-stop plus voor in de plaats gekomen. Misschien weet iemand die bij een dealer werkt er meer over, mijn dealer liet er niet veel over los.
 14. Niebu

  Werking ISG systeem

  plaatje was alleen bedoeld voor het laten zien start-stop plus logo dat te zien is op de accu, is niet een foto die ik zelf heb gemaakt. specs zijn zoals ik heb genoemd. http://www.varta-automotive.com/index.php?id=360&L=13 Interessant filmpje waarin uitgelegd wordt hoe start stop systemen werken en welke type accu's er voor zijn.
 15. Niebu

  Werking ISG systeem

  Een Varta Start-stop plus 12V 60Ah en 680A (EN) Accu heeft dezelfde specificatie als de vorige accu, maar nu staat er ipv "Varta" / "Varta Start-stop plus". http://www.varta-automotive.com/uploads/tx_sbdownloader/logo-start-stop-plus_03.jpg
×
×
 • Create New...