Jump to content

pascalalphen

Leden
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About pascalalphen

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 12/04/1989

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amsterdam
 • Auto
  2014 Kio Rio 1.4 Benzine

Recent Profile Visitors

882 profile views
 1. Hoi Pascal, ik las je probleem m.b.t. de versnellingsbak en het fluitende geluid.

  Ik heb ook een 1.4 en het zelfde probleem, wat hebben ze er bij jou aan gedaan?

  Ik hoor graag.

 2. Ik heb een Rio 1.4 met standaard 109pk 137nm, maar moet zeggen dat ik weinig verschil merk met de standaard 1.2. Zal wel eens een paar x de premium benzine proberen, missschien merk ik het
 3. Hallo! Ik wil mijn Kia Rio 2014 naar een (BOVAG) garage brengen voor het onderhoud. Dit omdat dit wat goedkoper is dan de Kia dealer. Kan iemand mij vertellen wat de feiten zijn om de fabrieksgarantie te behouden als je de auto naar een niet Kia dealer brengt? Het is mij bekend dat je wel de onderdelen bij de dealer moet kopen. Graag hoor ik jullie antwoorden Pascal
 4. Nee ik denk het niet. Ooit eens gedaan bij een Opel dealer en deze wilde me dingen aansmeren als winterbanden en anti-vries ruitensproeier vloeistof voor 10 euro de liter.
 5. Hallo Hallo! Laatst zag ik op marktplaats een mooie (niet originele) trekhaak staan voor mijn Kia Rio. Mijn vraag is echter, geeft het op een enkele manier problemen met de algemene garantie van mijn auto als er ooit wat is? Een trekhaak van marktplaats is natuurlijk veel goedkoper, maar ik ben bang dat het garantieproblemen oplevert. Pascal
 6. Dat zou best een logische verklaring zijn inderdaad. Wel is het zo dat het alleen in de vijfde versnelling is. Ook heeft mijn auto geen start stop systeem en 3 verschillende kia monteurs konden het jankende geluid niet thuisbrengen. Als ik wat weet zal ik het posten hier. Bedankt voor de antwoorden!
 7. Ik hoop niet dat niemand reageert omdat ik een Duits kenteken heb, haha! Ben gewoon een NL'er hoor!
 8. Hello Hello! Sinds enige tijd zit er een fluitend geluid in de hangeschakelde versnellingsbak van mijn 1.4 Rio. Als ik de Rio laat uitrollen in de vijfde versnelling, dus gapedaal los, is er een fluitend geluid te horen vanaf 80kmh tot circa 60 kmh. Al naar de dealer geweest, maar deze weet niet echt wat er aan de hand is. Wel staat er een afspraak om de bak na te kijken. Zelf ben ik heel erg nieuwsgierig wat dit zou kunnen zijn. Model: Rio 1.4 109pk 6-versnellingen. BJ: 2014 KM: 8700 Dank!
 9. Ik dacht dat de garantie op de hele auto dan zou vervallen, maar dit is dus alleen op het stuur? De dealer in NL had het er ook over dat er een speed-puls op de motor ingebouwd moet worden?!?! En dat hij het daarom afraadde om het zelf te doen. Begrijp dat dit natuurlijk ook een verkooppraatje kan zijn. Maar het is dus alleen plug and play? Knoppen installeren, inpluggen en cruisen maar? Dan moet ik het nog eens bekijken denk ik...
 10. Vorige week mijn eigen dealer maar even gebeld en die doen het wel. Vaag verhaal, maar goed. Kost me 500 euro. Is wel een bak geld, maar dan weet ik zeker dat de garantie blijft... ben misschien een beetje n muts 10 maart afspraak bij de dealer. 2 uurtjes werk. Dit is trouwens wel 219 euro minder dan dat de NL'se dealer vraagt. Mocht iemand het in willen laten bouwen bij de dealer, neem even de moeite om naar Duitsland te rijden.
 11. Bedankt voor de leuke reacties! Inmiddels al 3000 km gereden en nog geen moment spijt van gehad. Moet wel bekennen dat ie best wel zuipt, maar daar valt mee te leven Volgende week laat ik cruise control inbouwen, ik ben namelijk veel te vinden op de autobahn en om een trombosevoetje te voorkomen lijkt het me toch wel makkelijk. Kost overigens aardig wat minder dan bij een Nederlandse dealer, 500 euro. Dus als je het in wilt láten bouwen, neem even de moeite om naar Duitsland te rijden.
 12. Net bij de Duitse Dealer (een andere dan waar ik mijn auto gekocht heb) en deze zeggen dat het niet mogelijk is om CC in te bouwen...?!?! Terwijl mijn eigen dealer, die helaas 150 naar het noorden zit, en dit mooie forum wel zeggen dat het mogelijk is. Wel weet ik nu dat, volgens deze dealer, de garantie vervalt met alles dat je zelf doet aan de auto, ook al gebeurt het correct. Maar niet zelf gaan doen dus. Als ik van de week weer naar NL ga zal ik bij mijn eigen dealer langs rijden of ik ga naar een dealer in NL. Ik laat nog weten hoe alles afloopt.
 13. Bedankt voor je snelle reactie. Sleutelen is voor ons inderdaad geen probleem dan, haha. Ik zal morgen even naar de dealer rijden om het te vragen. Zal je op de hoogte houden.
 14. Hey! Mijn naam is Pascal. Vorige week heb ik mijn nieuwe Rio opgehaald. Omdat ik als NL'er in Duitsland woon heeft deze witte platen, maar toch word ik graag lid van de Nederlandse Kia club Met een knipoog naar Nederland heb ik toch NL in mijn kenteken laten zetten.
 15. Hey! Bedankt voor de info. Ik heb net een week mijn Rio en nu al spijt dat ik er geen CC op heb laten zetten vanuit de fabriek. De Poolse sites zijn interessant. Echter rest mij nog een vraag die hier ook al eerder gegeven/gesteld is, maar nog even voor de duidelijkheid. Hoe zit het met de fabrieksgarantie als ik zelf mijn stuur vervang door eentje met CC knoppen? Zit zelf in de techniek, dus installeren is geen probleem, maar zit even met de garantie. Zou zonde zijn als deze met nog 6 jaar en 50 weken komt te vervallen
×
×
 • Create New...