Ga naar inhoud

danny87

Leden
  • Aantal Items

    20
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door danny87

  1. klopt. voor schijven en achter trommel. ik ga morgen er uitgebreid naar kijken. op de snelweg was het echt extreem hoorbaar had ze het over. ik vond het bij 60 Km al een lawaai achter. echt zoon geluid dat er een spatlap tegen het wiel aanloopt BV
  2. ik zal even kijken Dinsdag. ik ben even Info rijker nu. ik zelf veel Renault. Kia is nieuw voor mij maar vaak kom ik er wel uit. heb nog nooit meegemaakt dat lawaai van achter wat aanloopt bij een bepaalde snelheid.
  3. bij stukkende wiellager zou het wiel toch ook los moeten zitten?. ik zet sowieso even de krik er Dinsdag onder zodat die van de weg af is en kijk of ik vinden kan. het is bij een bepaalde snelheid. densnoods haal ik het wiel er af en zet ik de boor machine er op full speed
  4. beste Leden, De Kia Rio van mijn Collega / Vriendin maakt een luidruchtig brom / trillend geluid achter. echt zoon geluid dat er een spatlap tegen het wiel aanloopt. dat is niet het geval. zij zelf dacht aan een lekke uitlaat. zodra ik het gas loslaat of koppeling intrap en door laat Rollen in zijn vrij blijf het geluid aanwezig. de motor loopt wel verder goed en mooi. PS: het is wel boven een bepaalde snelheid dat die dat geluid maakt. toen ik 60 a 70 KMh mee reed tijdens de proefrit. tevens trok de auto naar rechts terwijl het stuur iets naar links stond bij Rechtuit rijden. dat heb ik kunnen verhelpen door hem met de Spandraad uit te lijnen. De speling uit de k0ppeling heb ik ook kunnen verhelpen. alleen dat rammelende aanlopende geluid kan ik niet zo even uitsluiten waar dat inzit. de uitlaat zelf zit tegens gewoon goed vast een hoorde ik niks verdachts aan. ik hoop dat jullie het probleem erkennen en weten wat de mogelijke oorzaken kan zijn. Ik zou Dinsdag even een Video opnamen kunnen maken waar het geluid duidelijk in hoorbaar is.
  5. De laatste foto's zijn hoe het nu zit. Ziet er totaal niet uit nee. Het geluid klinkt wel goed, knalt er uit. Het gaat er binnenkort allemaal uit zodra ik de auto inruil. dan knap ik de Auto weer een beetje op na dat alles in de Originele staat gebouwd is. De bagage ruimte is ernstig vol en kan niks meer in. Ik ben 1 meter 90 en merk met lange afstanden dat ik er stok stijf uit kom De afwerking is te plekken beschadigd gelukkig niet door alleen na mijn bouw werk. toen ik de auto kochten zag het er al zo uit. hoefde ook de hoofd prijs er niet voor te betalen. Het blijft niet nieuw helaas. Net wat ik al zij dat ik het ga proberen beetje op te knappen. Het was een leuk project de upgrade. wel heel veel veranderingen gedaan. andere subwoofer er in, andere versterkers, speakers vervangen en later weer door een Compo set er in te zetten voor zo als achter waar niks in zat.
  6. Ik verander er nu niks meer aan tot dat mijn andere auto er is.
  7. Zo zit het nu. net gemaakt. Onder de Kist zit het blok die de stroom verdeelt en de Relay zit daar en de Condensator zit daar onder verstopt. Ik ben een alleen staande man en heb die ruimte achter in echter niet Nodig. Ik ga echter in het voorjaar wel afscheid nemen van deze Pica. Want de been ruimte komt niet tot mijn recht en met lange afstanden maken is het niet voor mijn lente gemaakt. Ik heb de Picanto inruilen voor een Renault Megane II uit 2005 die model. Blijf tevens wel open voor alle vragen over audio gebied.
  8. Ja maar wel 1 scheiding plaat gemaakt zodat ze elkaar niet in de weg zitten. maar deze is inmiddels al vervangen. ik ga nu de Foto's er op zetten hoe het nu zit. zit nu tevens ook 1 110 Ah accu achterin.
  9. Als het niet past, maak ik het maar passend. doet het lekker. heb in middels een 2e versterker onder de stoel voor mijn voor en achter deur speakers. daar zit nu in elk deur een JBL achter van 60 watt RMS.
  10. in het nieuw Model in het Dashboard 10,5CM. Dat is een hele aparte maat waar bijna tot zo goed als niet vervangende speakers voor te krijgen zijn. Je zou nog eens kunnen kijken bij http://www.retrosoundusa.com/ die maken de meest verschillende en gekste maten.
  11. heb het gemerkt tijdens de proefrit. ik heb zelf een LXE uit 2005. wel met een goed installatie er in! 2 versterkers en subwoofer en hoedenplank speakers. ik wou ze ook achter in de deur hebben. eerst hier rond gevraagd of dat mogelijk was. maar heb de hele uit zowat gedemonteert. de bedrading gaat niet verder dan de connector die de achterdeur ingaat. ben wel tevreden hoe het nu zit. met de tijd wil ik voor zoon nieuwe gaan. Ik ben 24 jaar en rij ook picanto en met plezier ook. ben het helemaal met jou eens dat er goed geluid in mag zitten. wat er in zit kan ik niks van verwachten. ze ploffen ook snel. die voormalige die in mijn voordeur zaten ook hoor. Hier liet ik ze even goed tekeer gaan. wil ze nog niet opblazen. ze moeten nog terug. ze begonnen wel te smoken.
  12. zitten die speakers er standaard in of heb je die zelf vervangen. Vind het al meevallen dat je daar de roostertjes maar hoeft te verwijderen voor. bij mijn LXE moest die hele deur paneel er uit. heb ik al zovaak gedaan dat ik het zo bijna met mijn ogen dicht kan doen! Danny
  13. Beste leden, zo als ik beloofd heb wat foto`s van mijn upgrade. die zijn op deze Forum onderwerp te vinden. het best passende onderwerp en daar ook wat informatief nieuws over de deurpanelen. http://www.kiaclub.nl/topic/486-speakers-vervangen-in-de-kia-picanto/page__st__20__gopid__63147#entry63147
  14. even een terug blik bij Sjors met het panelen verwijderen. Prima uitgelegd. op die manier ook gedaan. echter wel geconstateerd dat er onder het zwarte kapje (deur stijl) ook een schroefje zat die niet omcirkeld was maar ja geeft niets. Ik heb een LXE model en daar zit nog het hendeltje waar mee je de buitenspiegels kan verstellen. ik heb dat kapje gewoon laten zitten was echter niet nodig die te verwijderen. Ik heb alle schroeven losgehaald en met een beetje kracht de paneel geheel aan de onderkant naar voren getrokken en de rechte bovenkant de zijkant bij dat bovenste schroefje krachtig met mijn duim naar voren gehaald. er zit een lipje die klem tegen het witte schroef blokje zit. toen aan de onderkant de rechterzijde linksom opgetild en de deur hendel naar binnen de paneel gehaald en elektrische raam connector los gehaald. en walla en was helemaal verwijderd. echter had ik van te voren de ramen wel helemaal opgezet zo da tik meer ruimte had om de paneel weer te bevestigen. hier wat foto`s van mijn Upgrade. Achter is het een groot probleem * GEEN BEDRADING * GEEN PASRING NIKS 1 GROOT GAT * RAAM SLINGERS LASTIG TE VERWIJDEREN!! Heb met een zelf gemaakt plak klein haaks staafje aan de onderkant van de raamslinger die borg veer weten te verwijderen. (Foto`s worden vervolgt) Paneel dan net als voor verwijderd gaat dan even makkelijk. Bedrading heb ik getrokken door die rubbers heen gaat niet geheel gemakkelijk. is wel prima te doen. Pas ringen ben ik nu aan het maken met plaat MDF. daar ga ik ringen mee maken met een decoupeerzaag die cirkels te zagen en 2 a 3 lagen op elkaar met passende gat er in van de speaker. dan is uitproberen of het werkt en past. Foto`s van dat project komen er aan zo dra het allemaal succes vol afgerond is. Zal even wat duidelijkere Foto`s maken van het verwijderen van de LXE deurpanelen. Gelijk aan als de EX maar was echter niet nodig die zwarte kapje naast te verwijderen. De LX en de L modellen is het raamslinger voor. dan gewoon met een haaks staafje met het slinger naar beneden. da boven aan het midden stuk zit die borg veer. die er uit trekken dan kan het zo als de LXE en EX die paneel verwijderd worden. lukt mij al binnen 2 minuten per deur. Ik sta open voor jullie vragen daar over. Danny PS. Deze speakers zijn Inmiddels vervangen voor 1 Composet.
  15. Uw heb helemaal gelijk. na veel moeite de deur panelen weten te verwijderen. de bekabeling licht er nog niet eens. alles word nu goed aangepakt! de ringen worden na gemaakt met MDF Platen en ik trek van het weekend de kabels door die goten en rubberen buizen naar de deur toe waar ook de centraal deurvergrendeling bedradingen doorheen lopen. De ringen zijn niet los verkrijgbaar bij de kia garage. ik moet dan ene hele complete speaker set kopen voor 79 euro. daarom die Ringen die met MDF word nagemaakt. De kabels voor de versterker en Subwoofer worden ook getrokken. ben echter de hele dag er mee bezig. voor zijn ze vervangen. dat was binnen 10 minuten gelukt. Ik zal even wat Foto`s en uitleg voor de gene die het niet snappen op de server zetten en Publiceren! danny
  16. JIJ rijd dan zeker in een hele nieuwe model toch? Bij mijn zitten zo als voor en achter de speakers in de portieren gebouwd. in dat nieuwe model zitten ze inderdaad in de dashboard gemonteerd. al hoe wel ik dat geluid nog beroerder vind klinken dan dat ze bij mijn in de deuren gemonteerd zitten. mijn de vraag is of die polystrieen ring in de achter deuren er zitten of niet. niet dat ik de paneel verwijderd heeft en dan een gat van 16 CM in het blik zit en dat ik daar pas ringen voor moet halen bij de dealer om er gewoon net als voor de zelfde speakers van 13 CM er in te kunnen bouwen. Voor is alles al voorbereid met standaard speaker van 10 a 20 watt met een pasring er achter. daarom wil ik ook weten of die ring er achter al zitten of niet. Danny
  17. Heb ik ook een vraagje.. Ik rij sinds kort in een model LXE Xtra de voor speakers vervangen is een makkie. hoor je mij niet over. voor dat ik die panelen achter verwijder wil ik even weten of die adapter ring bevestig is om direct die 13 CM speakers te installeren of dat ik die aan moet schaffen via de dealer. ik wil net als voor ook achter de zelfde speakers gebruiken en die manier hoer het voor zit. als iemand mij kan vertellen dat die adapter ringen er standaard zitten of niet scheelt mij al ene heel uit zoek klus! wacht graag op een antwoord.. Oja, voor de gene die willen weten welke speakers er komen zijn van het merk Fusion. groen van kleur. heb 2 setje gehaald voor voor en achter! Worden direct op de radio aangesloten. achterin de kofferbak komt een versterkertje met een Subwoofer van het merk kicker 10 Inge 600 Watt RMS. versterker 150 watt gebrugt. Doe ik expres die vermogen. liever 6Dba minder geluid dan dat ik mijn accu moet aanpassen. heb het al getest. bij 30 watt dreun ik al mijn auto uit! vind dat wel zat. ben niet van dat extreem overdreven harde gebonk.
  18. Hoil, Ik heb even een vraagje over de Speakers die in de kia Picanto zitten. Mijn nicht rijd in een Model EX, de meest luuxte model die er is, alles er op en er aan en ook standaard 4 speakers. Ik vind die speakers echt geen aanhoren. Het lijkt net Donald duck die zit op te treden. Ik ben zo als voor tot achter ver gekomen om de deur panelen te demonteren om bij de speakers te komen. er zitten zo als voor tot achter 1 weg 13 CM 20 watt achter op en adapter gemonteerd. Ik blaas zo die rot speaker zo op als ik hem even te hard zet. Ik wil die speakers gaan vervangen voor betere. Ik heb aan deze gedacht onderstaande plaatje gedacht ten eerste. Als ik 16 Centimeter er achter wil hebben zijn daar andere adapters voor of moet ik daar zelf iets creatiefs voor bedenken. Ik hoor graag wat er mogelijk is om op een makkelijk manier 16 CM achter de deur paneel te verstoppen. Groetjes Danny Oja, er zit een Pioneer Radio in die 4x20 RMS in en 4x50 Max. leverd. In de toekoms wil ik ook een hoedeplank maken van MDF met 9x6 Inche Ovaal in bouwen met een versterker en een Subwoofer er in. dat doe ik van de zomer dat projeckt.
  19. Ik had dat probleem ook en ik zoeken of er iets te vinden was op het Forum en ik kwam toen hier uit. Ik heb de gele en de rooie omgedraait en super echt vervelend was dat ik had de zenders, EQQ volledig afgesteld en alles weg. Dat probleem is nu opgelost! Thanks!
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...