Dedoper

Leden
 • Aantal bijdragen

  24
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over Dedoper

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto ('s)
  Kia Carens LX 2003

Recente profielbezoeken

526 profielweergaven
 1. Achterklep blijft op slot.

  Hey Paul55, ik wil wel met je meedenken maar ik ga er vanuit dat jouw probleem inmiddels al opgelost is. ben wel geïnteresseerd wat het probleem was en hoe je het opgelost hebt.
 2. Carens I of II

  Ik dacht meer aan de Carens I⅜
 3. Carens I of II

  Heb ik een Carens I of Carens II Mijn auto is van februari 2003. Volgens de indeling van dit forum Carens 1, 1999>2006 waar de registratie van mijn auto dus onder valt. Carens 2 = 2006>2013 Maar als ik mijn kenteken invul op diverse onderdelensites zoals Winpart dan krijg ik de toevoeging II. Op sommige draadjes onder de categorie Carens 1 staat ook de toevoeging II Kan iemand mij dat wat meer over uitleggen?
 4. piepgeluid bij aan- uitzetten voertuig

  Als de waterpomp piept geeft dat een karakteristiek geluid wat de dealer wel herkend. Is het geluid afkomstig uit een bepaalde hoek? Zelf heeft mijn auto ook soms een raar piepje als ik het contact aan of uit zet en ik heb ondekt dat het de verklikker is van de lampen die niet meer helemaal lekker is. Soms doet hij het goed en soms piept hij heel raar. Is het mogelijk om het geluidje op te nemen?
 5. Obd2 scanner

  Dash Command http://www.palmerperformance.com/products/dashcommand/iphone/index.php
 6. Obd2 scanner

  Ik gebruik het nu een paar dagen en werkt goed in mijn Carens Leuk hebbedingetje en handig om fault codes uit te lezen en te resetten.
 7. Obd2 scanner

  Die goedkope dingen werken niet op alle modellen maar werkt het, dan werkt het, niets mis mee.Of je er nu een koopt van €3,-- of van €10,-- zal weinig uitmaken. Nadeel bij die Chinesen is dat je er een paar weken op moet wachten. Ik ben in staat om een brood in China te bestellen, zovaak bestel ik daar dingen maar hier heb ik geen zin in om op te wachten. Naar het APKtje ga ik even zoeken
 8. Obd2 scanner

  Bedankt voor jullie antwoorden. Morgen eerst gewoon even in de winkels kijken of ze ergens op voorraad zijn. Anders bestel ik er de OBD2 met BT, binnen 24 uur in huis http://www.blueface.nl/bluetooth-obd2-can-bus-auto-uitlezen-uitlees-diagnostic-scanner.html?search=OBD In combinatie met Torque Pro lijkt mij dat interessant. Totaal voor €25,-- kan ik daar niet echt een bult aan vallen.
 9. Obd2 scanner

  Hoi, Voor mijn Carrens 2003 wil ik een goedkope OBD2 scanner kopen om zelf foutcodes te lezen. In China zijn die dingen te koop vanaf €6,-- maar daar verwacht ik weinig goeds van. Iemand ervaring en een aanschaftip voor een goedkope OBD scanner die werkt Bij een Carrens uit 2003?
 10. Achteruitrijcamera voor Carens 1

  Ik krijg een 404 pagina als ik op de link klik.Mijn Carens is uit 2003. Morgen even het een en ander vergelijken en opmeten. https://nl.aliexpress.com/store/product/Auto-Vehicle-Rear-view-Camera-for-Kia-k3-Sportage-Cerato-Forte-Ceed-Rio-Carens-Backup-Rearview/502336_508985062.html?detailNewVersion=&categoryId=200000201
 11. Achteruitrijcamera voor Carens 1

  Hoi, Ik heb een radio met een optie voor een achteruitrijcamera. Er zijn diverse universele camera's te koop voor bij de kentekenplaat maar veel auto's hebben ook de mogelijkheid om de camera te plaatsen bij de kentekenplaatverlichting. Op internet al gezocht maar voor de Carens 1 kan ik die niet vinden. Weet iemand of die speciaal voor de Carens 1 bestaat of is er een geschikt uit een ander model Kia?
 12. Lampjes van de kachel schakelaars op de middenconsole vervangen

  Nee het zijn geen ledjes.Zijn gewoon lampjes met ook 2 pootjes die om te buigen zijn en dan geklemd onder een koper dingetje. Die heb ik nu vervangen door lampjes van Philips maar die zijn dikker en langer en geven net iets teveel licht. Pasen ook niet goed in het voetje, de draadjes van het groene lampje heb ik zelfs moeten verlengen omdat ze te kort waren om om te buigen. Het is beter als niets maar zoek nog wel door naar de originele.
 13. Lampjes van de kachel schakelaars op de middenconsole vervangen

  Zijn gewoon lampjes met een speciaal voetje van het merk Neglin. Van een lampje weet ik ook het nummer N14279 De Kia dealer heeft ze niet en ben bij verschillende onderdelenleveranciers geweest. De lampjes hebben een gekleurd hoesje maar dat is over te plaatsen.
 14. Muziek op USB stick

  Iedereen zijn eigen fetish, er zijn ook mensen die de radio uit zetten voordat ze de contactsleutel omdraaien en pas inschakelen als de motor loopt. Natuurlijk nergens voor nodig.USB is juist uitgevonden voor hotplugging, (aansluiten en uitnemen zonder de pc te herstarten)
 15. Lampjes van de kachel schakelaars op de middenconsole vervangen

  Het donkere gedeelte van de middencosole voorzichtig losgewipt (is geklemd, niet geschroeft). Daardoor kon ik aan de achterzijde het hele knoppen ding los schroeven en uit elkaar halen. De lapjes waren een probleem, merk Neglin die bij mij in de buurt nergens tekoop zijn. Met een beetje verbouwen van andere lampjes is het gelukt.