wimkia

Leden
 • Aantal bijdragen

  136
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

39 Excellent

Over wimkia

 • Rang
  Lid

Algemeen

 • Woonplaats
  Oisterwijk
 • Hobby's
  honden
 • Auto ('s)
  Kia Niro Bussiness line kleur:Metal stream
 • Auto ('s)
  Vrouw: Kia Picanto (speiale portugese uitvoering)
 1. Adaptive cruise control

  De fileassistent leek me heel hele mooie oplossing die met inzet van de ACC mogelijk lijkt. Dat zag ik graag als compensatie omdat de guided coast niet in Niro van voor 2018 zal komen (wat wel beloofd is bij de introductie).
 2. Verbruik Niro

  Ik ben voor de toekomst wel benieuwd naar haalbare verbruiksgegevens van de PHEV en de volledig electrische Niro. Wat zijn de kosten voor electrisch opladen. Wat is dan de kilometerprijs? Als ik nu kijk naar de PHEV is de vraag of de extra investering bij aanschaf afweegt tegen de verbruikskosten. De volledig eelctrische Niro zal dan nog duurder uitvallen..... Voor de Niro reken ik nu een gemiddelde van 1 op 18 tot 19. Dat tegen een benzineprijs van € 1,55 levert gemiddeld € 0,085 per km brandstofkosten. Volledig electrisch rijden scheelt dan 59 euro wegenbelasting per maand. Heeft er iemand al rekenvoorbeelden?
 3. Andriod Auto

  Gewoon bij apkmirror.com downloaden en bij instellingen de optie onbekende bronnen installeren aanzetten...
 4. AppleCar Play

  Alaaf
 5. AppleCar Play

  Ja, de tekst word voorgelezen en je kunt net als android auto tekst oplezen als bericht... Soms gaat dat niet geheel goed, maar dat is bij AA niet anders... Dan kies je voor verwijderen, wijzigen of verzenden.
 6. AppleCar Play

  Omdat mijn IOS al bij was en Whatsapp uptodate heb ik uiteindelijk Whatsapp verwijderd. Alle data staat toch in Icloud. Na herinstallatie en restore data staat Whatsapp nu wel in Carplay. Dus het kan zijn dat je deze handeling moet uitproberen. Nu afwachten in hoeverre Whatsapp verder ontwikkeld.
 7. AppleCar Play

  Brat: Ik heb toch echt IOS 11.2.5 als laatste versie draaien...... en de laatste Whatsapp. Herstart wijzigd ook niets. Raar.. Carplay instelling op Iphone 6S laten ook alles zien zonder Whatsapp.
 8. AppleCar Play

  Ik heb nu Whatsapp 2.18.20 versie maar die komt niet voor in carplay bij me???
 9. Software updates

  Afgelopen week de 45.000 km beurt gehad maar geen update van software. Deze is zoals hierboven beschreven nog steeds de actuele voor bestaande klanten!
 10. Automatisch uitklappen spiegels FE?

  Ik deed na een jaar een paar keer de niro door de wasstraat. nu lijkt de antenne gebroken, want hij staat niet meer strak op het dak. Net alsof er in het midden van het rubber een golfje zit. Wordt gemaakt door de dealer.... Dus wasstraatproof is de antennevleugel ook niet.
 11. Mijn Kia Connect

  Carplay onthoud de laatste parkeerplaats ... Android auto idem. Dus die functionaliteit kun je gratis integreren. Voor de rest zie ik geen meerwaarde in de connect systemen van KIA. Misschien zou je bij een auto van meer dan 30.000 euro zoiets gratis kunnen bieden
 12. Dubbele bodem in kofferruimte

  Ik heb de dealer de dubble bodem laten verwijderen. vrij eenvoudig. En ik gebruik de rubber schaal die als optie staat voor de stevigheid. Scheelt bijna 15 cm in hoogte.
 13. navigatie

  Een korte kabel is de oplossing. Bij kabelexpert 20 cm usb kabel besteld (zelfs 3 voor de prijs van 2). En dat werkt goed, je gsm gebruikt meer batterij, dus word meteen bijgeladen. Voor carplay nu ook de 20 cm lightning kabel besteld en ook dat werkt super. Je telefoon ligt mooi in het bakje voorin met een klein stukje kabel......
 14. Vrijloopbegeleiding

  Laat ik zeggen dat we dan feitelijk misleid zijn bij de aanschaf van de Niro in 2016! Lijkt een beetje op het Volkswagen schandaal. In de pers werd duidelijk met deze feature geadverteerd, maar nu het uiteindelijk beschikbaar is kan het niet op de "oudere modellen".. Ik zal het mogelijk niet missen maar zie dit als een vorm van misleiding bij aanschaf. Misschien is dat mijn emotie omdat we dit al eerder benoemd hebben op dit forum als missende feature...... Dus wat bied KIA als compensatie? Voor mij mag een file assistent als software update komen om mijn ACC beter in te zetten Android Auto ligt niet aan KIA, dat komt door Benelux regelgeving t.o.v. Google. Maar via een omweg te instaleren.
 15. AppleCar Play

  Nee voor siri moet je overstappen naar apple music. je kunt dat eerst 3 maanden proberen voor 0,99 euro.... Ik heb nu Spotify voor 3 maanden voor 0,99 euro, maar ga toch naar apple denk ik. Thuis hebben we beide een iphone en ipads. En een Apple Tv 3 gen in woonkamer en slaapkamer. Dan is het totaal concept wel heelm goed...