Jump to content

wimkia

Leden
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
 • Country

  Netherlands

wimkia last won the day on December 23 2019

wimkia had the most liked content!

Community Reputation

41 Excellent

About wimkia

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Woonplaats
  Oisterwijk
 • Hobby's
  honden
 • Auto
  IK: Niro 2020 Dynamic Plusline Horizon Blue
  mijn Vrouw: Kia Picanto (speiale portugese uitvoering)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Carplay moet het beste werken met een usb kabel. korte usb kabel halen van Belkin: https://www.amac.nl/belkin-lightning-naar-usb-kabel-15-cm Maar ik lees hier een review: https://appleinsider.com/articles/20/01/28/this-dongle-can-upgrade-you-to-wireless-carplay-for-cheap
 2. Zijn de originele van de Dynamicplusline 2020..... Morgen even een foto maken....
 3. Ach mijn Weims heb ik verblijft met alleen het Travall rek en de bodemverhoging er uit te halen. kofferbak zeil tegen de achterwand van de stoel en rubbermat op de bodem met vetbed. Je kunt ook een autobench op maat laten maken bij https://www.hondenauto.nl/ kun je zelf aangeven wat je wil hebben.
 4. wimkia

  Home knop multimedia

  Eigenlijk mis ik bij de favoriet knop de mogelijkheid om meteen naar apple carplay te kunnen (of google auto). Nu moet ik via een omweg er naar toe.
 5. Ik kon alleen vinden dat ik met het knopje alleen de achteruit sensoren kon uitzetten. Maar heb nu getest als je langzaamer rijdt, dan kun je wel de knop indrukken en gaan de voorsensoren aan. Vreemd is wel dat dit geen weergave op de Multimedia-navigatie is maar alleen in de display unit. Terwijl bij R de camera aangaat en de sensoren in beeld staan.
 6. Na twee maanden (en wat minder kilometers dan normaal ivm corona) ben ik toch aan het kijken hoe de parkeersensoren werken die aan de voorzijde zitten. Voor mijn gevoel schakelen deze pas in als ik de de auto in R heb gezet. Ik parkeer namelijk direct voor mijn huis op de oprit en als ik weg wil rijden in achteruit dan waarschuwen die voor aan voorzijde. Ik sta dan 30-40 cm van het huis af. Dus dat is goed. Maar als ik thuis kom dan werken ze niet op het benaderen van het huis. Zet ik eerst de auto in R en dan weer terug in P dan weer wel. Is dit zoals ik bij Nissan lees: Als je originele vooruitrijsensoren via Nissan hebt dan werken deze alleen als je de auto in de acheruit zet. Ze blijven dan werken zolang de achteruit ingeschakeld is. Schakel je terug naar Neutraal of de vooruit versnelling dan blijven ze nog 20 seconde aan.
 7. Ik heb sinds 1 1/2 maand en nieuwe Kia Niro Dynamicplus. Er staat nu 2000 km op de teller, doordat ik minder gereden heb met de Corona crisis. maar nu begint het gemiddelde te bewegen richting 1 op 17,5 als ik 100 km per uur rij op de snelweg. Maar mijn vorige Niro Bussines was toch zuiniger voor mijn gevoel. is dat nu echt de 18 inch banden die het verbruik zo negatief beinvloeden? Voor mijn gevoel scheelt dat ongeveer 2 km per liter.
 8. Ik heb nu het idee dat mijn Iphone ziet dat er een blutooth audio connectie is met de navgigatie voordat ik hem aan de kabel leg...
 9. Hoi Specialmade: waar vind ik deze instelling. Kan bij carplay instellingen op de iphone namelijk alleen niet storen instellen. Of staat dit bij instellingen op de navigatie?
 10. In mijn nieuwe Niro Dynamic Plusline heb ik net als in de vorige niro mijn iphone aangesloten. Alleen na insteken kabel start meteen Apple music met een nummer, terwijl dat voorheen nooit plaats vond. Dan bleef de radio gewoon actief maar kon ik wel carplay starten, Heeft iemand hier een remedie tegen.
 11. Mooie kleur hé Robert de Niro...... LKAs wil ik standaard uit hebben en niet elke keer moeten uitschakelen. Dat kon bij de vorige editie. Nu moet ik en LKAS uitzetten en Auto-hold aanzetten steeds omdat deze mijn voorkeur hebben.
 12. Vrijdag mijn nieuwe Niro Dynamic plus line opgehaald in Horizon Blue. Nu alleen de noviteiten eigen worden t.o.v. het 2016 model dat meteen buiten in de regen mocht blijven staan Ik ben op zoek naar het uit zetten van de LKA, maar dat valt niet mee. Volgens een eerder draadje lukt dat niet. Wel kan ik toch bij de instelingen ergns LKA uitvinken. Maar na een herstart staat deze weer aan. dat was niet in mijn vorig model.....
 13. Mijn Dynamic plus in Horizon Blue komt deze week binnen. Geen LED lampen besteld, omdat ik zo geen prijs zag. Wat zijn de kosten? Wel net als in mijn oude Niro een rubber matten set. Blijft veel mooier dan de stoffen versies.
 14. Top die link.... Navigatie moet je overwegen om met waze te gaan werken. Vele malen beter dan Kia zelf. In mijn huidige Kia niro bussiness line gebruik ik waze via carplay. Mijn nieuwe kia niro dynamic line plus komt deze week binnen bij de dealer na enkele maanden wachten. Dit ook via private lease. Ik begreep van de delaer dat levering tegenwoordig ook te maken heeft met CO2 aantallen die men per maand mag afleveren. Dus niet meer zomaar onbeperkt auto's verkopen, maar op voorf gestelde CO2 aantallen leveren.
 15. De te halen lage verbruikscijfers zijn al langer hier een discussiepunt geweest, Na 3 1/2 jaar en 125.000 km op de teller kan ik redelijk wat ervaringen delen met mijn Niro bussinesline met 16 inch velgen. In de zomer rij je met de beste cijfers. Warmte zorgt voor een optimale motor, wel zal de airco wat wegsnoepen. Gemiddelde met autosnelweg 130 km/u kom je dan rond de 1 op 18 uit som 1 op 19. Neem de je de A2 bijvoorbeeld in de files, dan ga je naar 1 op 22 of 23. Blijf je korte afstanden rijden van enkele kilometers dan ga je meer verbuiken. In de winter zijn de cijfers anders. Winterbanden en koude zorgen ervoor dat je richting 1 op 16 of 17 gaat. Soms nog lager. Hoe kouder hoe slechter het rendement. Alle automerken geven ook optimaal verbruik door in de folder, de realiteit zul je bij een goede dealer horen. Voor wat betreft de achterbak is het aan te radenom de verhogingen eruit te halebn. dat scheelt heel veel diepte en is door enkele schroeven te realiseren. Mogelijk bied dat voldoende voor de golftassen. mijn honden kunnen zo wel rechtop zitten. In de nieuwe Dynamic Plus, welke ik half februari verwacht, lat ik de achterbak wederom demonteren.
×
×
 • Create New...