Jump to content

wimkia

Leden
 • Posts

  190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

wimkia last won the day on December 23 2019

wimkia had the most liked content!

Algemeen

 • Woonplaats
  Oisterwijk
 • Hobby's
  honden
 • Auto
  IK: Niro 2020 Dynamic Plusline Horizon Blue
  mijn Vrouw: Kia Picanto (speiale portugese uitvoering)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wimkia's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

41

Reputation

 1. Misschien eerst zelf ervaren wat de verschillen zijn. De navigatie was een half jaar geleden al revolutionair veranderd, dus degene die deze overgeslagen hebben treffen nu een ander beeld in in Navigatie. Maar bijvoorbeeld adres ingeven doe je niet meer met toetsen maar gewoon inspreken. Dat werkt veel veiliger en beter. Ik moet zeggen dat ik nog niet ontevreden ben....
 2. UVO werkt wel. Op de app zie ik de actuele status. In eerste instantie leek er geen connectie te zijn in mijn auto, maar na opstarten app op Iphone was er synchronisatie. Begin Scherm pagina 1 kan ik niet indelen, dat staat vast op klok en weer links, met aan de rechter kant afbeelding van Navigatie. Door daar te klikken start navigatiescherm. Maar pagina 2 en 3 die je met een veeg naar links tevoorschijn haalt kun je de iconen indelen. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld Apple Carplay vooraan staan. Mijn dealer had het zelfs al gedaan omdat ze weten dat ik graag de laatste versies heb.
 3. Afgelopen week 15.000 beurt en winterbanden erop. Hadden ze mijn software bijgewerkt. Het is even wennen de navigatie maar valt best mee. De kleur is paars, misschien kunnen we die ooit nog wijzigen. Je kunt met 2 bestuurders voorkeuren vastleggen of gast. Gast staat standaard, dus even een eigenprofiel gemaakt en mijn radio met DAB opnieuw ingesteld. Was snel gebeurd. Navigatie kan nu beter doordat stemgestuurd zoeken goed gaat. Wel blijf ik carplay met Waze beter vinden omdat ik daar tussendoor de alternatieve routes beter kan bekijken. E natuurlijk de meldingen in Waze... Bij Media zit er nu opeens ook natuurgeluiden.....Wat we daar mee moeten is mijn vraag. Dus schroom niet om te upgraden, wijzingen zijn wel groot...
 4. Je kunt de voorsensoren activeren door het knopje langs de pook te activeren als je langzaam rijd. Bij het achteruit rijden worden ze ook voor geactiveerd en dat kun je weer uitzetten door het knopje uit te zetten.
 5. Waze bevalt mij het beste. Even wennen, maar het zelf doorgeven van meldingen maakt hem actueel.
 6. Ik heb dezelfde ervaringen. Maar dan eens reset gedaan en de rit zelf bekeken. Als ik 100 km/u rij op de snelweg met ACC aan kom ik rond de 1 op 22 uit. Volgt daarna wat 50 of 70 km zone bij dean daal je naar 1 op 20. Maar na 19:00 u mag ik 130 km/u rijden. Dan stijgt het verbruik enorm. Na reset een rit van Den Bosch naar Hagestein gemaakt en terug. Gemiddeld 1 op 13,2. Dat is toch echt zwaar in verbruik lijkt mij. Als je tijdens het rijden kijkt zie je de weergave van verbruik zelfs net onder de 1 op 10 staan. Ik rij nu een Niro Dynamic plus met 18 inch banden. Tot eind januari reed ik de Niro Bussinesline met 16 inch banden. Het gemiddelde verbruik lag daar 2 km per liter zuiniger. Dus nu rij ik gemiddeld 1 op 17 wat voorheen 1 op 19 was. Dat valt mij tegen, en gemeld bij dealer. Die melde dat een andere klant dit ook zo ervaren heeft. Maar reden? Kan niet alleen aan de banden liggen. Druk van de banden staat op 3,2 Bar
 7. wimkia

  Kia update site

  Lijkt me een goed initiatief. Zal eerst wel beperkt uitgezet worden voor dat de rest van de wereld beschikbaar komt. Mogelijk zit men nog met rechten, want nu loopt alles via de KIA dealer. Maar waarom is er geen update mogelijk vanuit de navigatie zelf via Wifi, zodat je thuis voor de deur realtime een update doet zonder USB stick. Of denk ik dan te revolutionair. Blijven wel de updates over van motormanagement die blijven bij de dealer.
 8. Ik ben nu 6 maanden verder maar door de Corona is mijn kilometerverbruik sterk gedaald. Begin nu wel weer met ritten te maken, maar waar ik normaal op 17.500 km zou zitten staan er 8000 op de teller. En later met 1 of 2 dagen per week thuiswerken zal het constant lager blijven. Dus straks mogelijk 15.000 km op jaarbasis minder verreden. Als dit zo doorzet zal ik aan het einde van het contract voldoende terug krijgen. of is het mogelijk om tussentijds het contract aan te passen qua jaar verbruik.
 9. Ik heb net de laatste update gekregen deze week. Kaart inderdaad EUR 12.41.xxx Belangrijk voor sommige is dat de schermkleuren op een groot scherm heller/onduidelijker is geworden. DAB laat nu het logo van de zender zien. Maar ben wel op zoek naar de laatste update wijzigingen
 10. Carplay moet het beste werken met een usb kabel. korte usb kabel halen van Belkin: https://www.amac.nl/belkin-lightning-naar-usb-kabel-15-cm Maar ik lees hier een review: https://appleinsider.com/articles/20/01/28/this-dongle-can-upgrade-you-to-wireless-carplay-for-cheap
 11. Zijn de originele van de Dynamicplusline 2020..... Morgen even een foto maken....
 12. Ach mijn Weims heb ik verblijft met alleen het Travall rek en de bodemverhoging er uit te halen. kofferbak zeil tegen de achterwand van de stoel en rubbermat op de bodem met vetbed. Je kunt ook een autobench op maat laten maken bij https://www.hondenauto.nl/ kun je zelf aangeven wat je wil hebben.
 13. wimkia

  Home knop multimedia

  Eigenlijk mis ik bij de favoriet knop de mogelijkheid om meteen naar apple carplay te kunnen (of google auto). Nu moet ik via een omweg er naar toe.
 14. Ik kon alleen vinden dat ik met het knopje alleen de achteruit sensoren kon uitzetten. Maar heb nu getest als je langzaamer rijdt, dan kun je wel de knop indrukken en gaan de voorsensoren aan. Vreemd is wel dat dit geen weergave op de Multimedia-navigatie is maar alleen in de display unit. Terwijl bij R de camera aangaat en de sensoren in beeld staan.
 15. Na twee maanden (en wat minder kilometers dan normaal ivm corona) ben ik toch aan het kijken hoe de parkeersensoren werken die aan de voorzijde zitten. Voor mijn gevoel schakelen deze pas in als ik de de auto in R heb gezet. Ik parkeer namelijk direct voor mijn huis op de oprit en als ik weg wil rijden in achteruit dan waarschuwen die voor aan voorzijde. Ik sta dan 30-40 cm van het huis af. Dus dat is goed. Maar als ik thuis kom dan werken ze niet op het benaderen van het huis. Zet ik eerst de auto in R en dan weer terug in P dan weer wel. Is dit zoals ik bij Nissan lees: Als je originele vooruitrijsensoren via Nissan hebt dan werken deze alleen als je de auto in de acheruit zet. Ze blijven dan werken zolang de achteruit ingeschakeld is. Schakel je terug naar Neutraal of de vooruit versnelling dan blijven ze nog 20 seconde aan.
×
×
 • Create New...