Jump to content

bianca2

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About bianca2

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Hobby's
  Auto's, Muziek, Film's/TV series (Thriller, detectives,SF)
 • Werk
  Senior Homologation Engineer, daarvoor Tekenaar Constructeur, beide bij een voertuigfabrikant.
 • Auto
  Kia Picanto

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mmm dit lijkt verdacht veel op loslatende blanke lak
 2. Ik neem aan je de armsteun in onze Picanto bedoelt, nou dan moet ik je teleurstellen, het ding zit niet in de weg, ook niet bij het schakelen en tijdens het niet schakelen verhoogd deze het comfort behoorlijk. Als ze er af fabriek niet inzitten, maar er zijn alternatieven dan heb ik bij al onze auto's een armsteun gekocht. De enige wijze waarop deze ooit in de weg zat was bijv. bij het bedienen van de handrem, bij de Picanto heeft het iig dan nog niet gestoord, maar die handrem gebruik ik in dit vlakke land zo goed als nooit (parkeer al decennia de auto in de versnelling, tenzij op een helling en dan klap je hem indien nodig even omhoog). In onze andere auto zit er 1 af fabriek, ook in hoogte, hoek en lengte te verstellen en ook daarin zit deze nooit in de weg tijdens schakelen (of zelfs tijdens bedienen vd handrem...elektronisch).
 3. De Picanto II 1.0 FE 2015 van mijn vrouw had een verbruik van ca 1:35,71 . Ze klaagde wel eens over het verbruik, ik zei dat ze niets moest mauwen, tenslotte gooi ik voor haar de tank om beurten vol , het werkelijk verbruik was dus 1:17,9 vlgs de bc en daarbij werd er door ons beide vlot gereden, niet laag in de toeren, gewoon doorrijden. De huidige JA/III 1.0 FE zit na ca 400 km in bezit te zijn, met een vergelijkbare rijstijl op 1:18,9 (hoge temperaturen, ac veel aan of ruiten open) en daarbij wordt er op de autoweg ook geregeld even ingehaald naar de 140. Hiervoor hebben we 3 C1's gehad , zaten ook altijd tussen de 1:17-18 en ook daarmee werd zeer vlot doorgereden, de eerste liep daarbij 185 op het tellertje, de teller uit dus.... Ik schat dat de verhouding Autoweg/80 km/u/stad bij ons ongeveer 40/40/20 is. NB. met ca 5500 km per jaar proberen we niet serieus zuiniger te rijden.
 4. Hallo forum leden, Ik wilde mij even voorstellen, ondanks dat mijn nickname anders doet vermoeden schrijf ik Jos (van het mannelijk geslacht) dit introductieberichtje. Mijn vrouw heeft in 2015 een Picanto TA 1.0 First Edition gekocht, een witte (Bianca=wit) en zij vond het tijd een Picanto JA te kopen na ruim 3 jaar plezier gehad te hebben van de TA. Het is nu geen nieuwe geworden maar een jonge tweedehands Picanto JA van januri 2018 met 5000 km op de teller, een First Edition weer, want ze wilde niet minder luxe hebben... (ca 1000 euro per jaar afgeschreven!) De auto hebben we nu, of eigenlijk zij, een 2,5 weken, maar doordat we met de andere auto een weekje op vakantie zijn geweest hebben we er maar een km of 500 met Bianca2 (ja weer een witte) mee gereden, maar dat waren veel plezierige km's, want tjonge wat stuurt de TA fijn en wat is het infotainmentsysteen veel beter. Verder is de bruikbaarheid van de koffer er ook op voorruit gegaan. Maar goed ik ga niet te veel op de details in, daartoe open ik binnenkort een eigen topic, behalve de middenarmsteun hebben we nl ook al parkeersensoren ingebouwd (dat terwijl er ook al een achteruitrijdcamera std aanwezig is..). Ik hoop hier op het forum meer informatie te kunnen vergaren. Groeten
 5. Hallo, ik heb mij zojuist aangemeld om informatie te vinden over de nieuwe tweedehands Picanto 3 FE van mijn vrouw (01-2018), toen ik deze vraag zag. Het eerste acc wat we voor de Picanto bijbesteld hebben is een middenarmsteun, nu een heel degelijke/mooie gevonden, maar idd moet je 4 gaatjes voorboren van 2 mm. Neem van mij echter aan dat je na verkoop vd auto die gaatjes niet eens ziet. Bij onze Picanto 2 hebben we ook een dergelijke bevestiging vd armsteun gehad, die 4 gaatjes zitten nl onderaan tussen de 2 stoelen. Maar goed, die van ons komt van de armsteunwinkel (ca 79 euro inkl. vzk, montage neemt 5 minuten in beslag) en het apparaat is in hoogte (traploos, dmv draaiknop en schijfje aan de onderzijde) als lengte verstelbaar en het binnenvak is zelfs met vilt bekleed, opdat de object in de bak niet rammelen. Oh en nu een steun welke wel op de juiste hoogte zit dus niet te laag! Uiteraard is hij ook tussen de stoelen omhoog te klappen.
×
×
 • Create New...