Jump to content

Roak

Leden
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Roak

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  NL centraal
 • Werk
  Inkoper
 • Auto
  Proceed 1.4DCT GT-plus full options Deluxe white.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat Rammelende achterste vak heeft iedereen lijkt het wel. Als iedereen dat nou meldt bij z'n dealer komt er misschien een verbeterd exemplaar ooit.
 2. Mijn Ventilatie unit doet dat ook af-en-toe: ineens komt er een koude stroom uit die dan langzaam weer wat warmer wordt. Alsof er een sensor ineens een hoge temperatuur meet of zo. Bandengeluid LIJKT nu iets minder te worden (net de 10.000 overschreden), maar ik denk dat het ook aan de banden (pilot Sport 4) ligt; onder mijn vorige auto (golf 7) lagen exact dezelfde 18" banden en die maakten dezelfde herrie.
 3. heb ze op 2.4 staan, zoals aanbevolen.
 4. Het gaat om de klep van het achterste bagagevak, daar lopen geen kabels door.
 5. @ Sanderw1974: Ben bij de dealer geweest maar die heeft al aangegeven dat KIA er waarschijnlijk niets mee kan. Zelf heb ik geprobeerd om het rammelen weg te krijgen maar is nog niet gelukt. het lijkt erop dat de 2 plastic lagen waar de klep uit opgebouwd is, niet tegen elkaar aan liggen en dat veroorzaakt de rammel. Als ik de boven en onderkant tegen elkaar aan druk is het minder cq weg. Misschien ga ik op een later tijdstip nog eens proberen om de holle ruimtes te vullen met Purschuim . Kijken of dat helpt. Bandengeluid heb ik ook maar is sterk afhankelijk van het type asfalt. Ik rij veel op de A9 en daar is het asfalt erg grof en daar vind ik het ook hinderlijk, verder niet. Maar misschien het lijkt ook zo aanwezig omdat de motor zo afwezig is.
 6. gisteren ook nog even bezig geweest met allerlei geluiden en kraakjes: bleek o.a dat het middendeel van de achterbank niet goed in zijn lock zat. Ik dacht dat ik hem wel goed op zijn plek deed elke keer maar blijkt dat er best veel kracht voor nodig is om hem echt in zijn lock te laten klikken. Ook had ik elke keer dat ik de voordeur dicht deed dat de armsteun kraakte / bewoog. Achter de deurhendel aan de binnenkant zit een plastic kapje dat er heel makkelijk uit te klikken is, en daarachter zit een grote kruiskop. Even aandraaien en dat was ook weer strak/stevig.
 7. Roak

  Krak !

  Nieuw ruitje zit erin, alles OK, ook de Lane keeping werkt naar behoren, ondanks dat de kalibratie software er nog niet is. Tzt nog maar eens bij de dealer laten checken maar vooralsnog werkt alles als vanouds. Auto ook mooi schoon opgeleverd, zoals het hoort eigenlijk. Maar goed dat er een lage eigen bijdrage is, want erg blij had ik niet geworden van het totale kostenplaatje
 8. Mijn Proceed 1.4 DCT is ook geen zuinigheidswonder maar toch wel zuiniger ! Als ik een beetje mijn best doe en niet hoger kom dan 110/115 op mijn route woon-werk, (ook 45 KM) zit ik toch altijd wel in de lage 6L/100 of er net onder. Totaal tot nu toe gemiddeld net iets zuiniger dan 1:14 gereden (3600 KM) Valt me niet heel erg tegen. Maar 1:11.4 is wel te veel.
 9. Roak

  Krak !

  Dat is de bedoeling, maar ik het een pest hekel aan garages ! Mijn ervaring is dat er altijd wel iets scheef/verkeerd zit.
 10. Roak

  Krak !

  Balen ! Gisteren steen op de voorruit. 1,5 maand oud Net op de verkeerde plek uiteraard. Wordt vrijdag vervangen. Ruit komt nog via KIA omdat de Aftermarket ruiten er nog niet zijn. Misschien maar beter ook dan.
 11. Netjes ! Ik zit nu langdurig (nou ja langdurig, 3600 KM ) op net onder de 7 liter gemiddeld (reeel verbruik), met een ongunstige vakantie inclusief. Woon-werk, vrijwel uitsluitend 100KM/H snelweg haal ik 5.5-6 op de BC, waarbij ik denk dat het praktijkverbruik toch eerder naar de 6.5 gaat. Ik rij dan altijd 110-115. Maar overall ben ik ook wel tevreden, hopende dat het verbruik nog wel wat zal dalen. maar een zuinigheidswonder zal het nooit worden, mijn vorige auto (Golf7 1.5 TSI ST) was duidelijk zuiniger. maar VEEEEL minder leuk .
 12. Tankbeurt vandaag ø 6,45, gaat de goede kant op
 13. Exact mijn rijstijl , niet te suf maar ook niet planken. En ik laat hem ook vaak uitrollen, vooral als ik verderop een rood stoplicht zie. Meestal knallen andere auto's mij dan voorbij om als een gek te gaan remmen vlak voor het stoplicht.
×
×
 • Create New...