Jump to content

Guenevere

Leden
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Guenevere

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Cee'd Sporty Wagon

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sorry voor het late antwoord, de wifi op de camping was niet om over naar huis te schrijven. Mijn Kip is een ukje, beladen weegt hij max. 800 kg, normaal gesproken daar ruim onder omdat ik de bagage liever in de auto heb i.v.m. gewichtsverdeling. Op de terugweg (vandaag) ging het een stuk beter, zowel qua rijden als verbruik. Op de heenweg had ik ook tegenwind van windkracht 5/6, dus dat zal ook niet meegeholpen hebben... Ik weet niet eens wat dat betekent, een atmosferische motor... Ik mis mijn Outlander over het algemeen niet, behalve dus met het trekken van de caravan!
 2. Hoi! Ik schrijf dit vanaf de zonnige camping, voor mijn mooie opgeleukte Kipje. Hier komen was nog wel een dingetje met de Cee'd. Eerste, tweede, derde en vierde versnelling ging op zich oké (niet snel, maar dat verwachtte ik ook niet). Zodra ik naar vijf schakelde, of dat nu bij 85, 90 of 100 km/u was (dat laatste alleen om uit te proberen, ondergetekende is een brave burger), zakte de auto terug in snelheid en toeren, ook al had ik het gaspedaal tot op de bodem (en dan dat stukje extra) ingedrukt. Is dit normaal? Ik heb altijd met een Outlander (2.4) voor de caravan gereden en dat was een eitje. Ik heb dus geen ervaring met minder sterke motoren en als dit een probleem met de auto is, moet hij binnen de garantie aangeboden worden ter reparatie Uiteindelijk ben ik wel op de camping gearriveerd, de hele weg 90 in z'n vier. En de ene slok benzine na de andere... Mijn heel grove schatting is 1:6. Vind ik behoorlijk wat. Weet iemand meer? Cee'd Sporty Wagon eigenaren die ook caravans trekken? Bij voorbaat dank!
 3. Hallo allemaal, Ik ben Guenevere en woon in het noorden des lands. Sinds twee weken heb ik mijn Mitsubishi Outlander (2009) ingeruild voor een Kia Cee'd Sporty Wagon uit 2011. De Outlander was mijn vierde Mitsubishi en ik had ooit gezworen nooit over te stappen naar een ander merk. Het was een fijne, krachtige auto, maar er kwam een dure reparatie aan (versnellingsbak). Bovendien was hij niet bepaald milieuvriendelijk (1:9 en flinke uitstoot), en het is voor mijn honden gewoon geen makkelijke auto. Hoog en bedrieglijk weinig ruimte. De Outlander vond een goed tehuis bij een techneut die hem zelf wilde repareren en daarna voor de paardentrailer zou spannen, en ik ging op zoek naar iets ruimers. Helaas zet Mitsubishi op dit moment erg in op SUV's en niet zozeer op stationwagons of MPV's. Ik kon geen model naar mijn zin vinden. Vroegâh, toen Kia net op de Nederlandse markt kwam kijken, had mijn moeder een Pride-je en mijn broer een Sephia. Ik had toen net mijn rijbewijs en geen eigen auto, maar ik herinner me nog goed hoe verrassend comfortabel vooral de Sephia was. Ik besloot eens te kijken wat voor modellen Kia tegenwoordig in de aanbieding had. Vanwege mijn honden koop ik geen nieuwe auto's, dat vind ik zonde. Ik heb geen zin om te flippen als er God verhoede eens een nagel over een deur krast, en zowel de honden als ik lopen nogal wat zand naar binnen. Al snel viel mijn oog op de Cee'd Sporty Wagon. Ik vond er eentje, een zwarte met 120.000 op de teller, uit 2011, en de rest is geschiedenis, zoals ze dat zeggen. Ik ben erg blij met mijn Cee'dje. Ik vind het qua model een mooie stationwagon, hij is superruim en rijdt lekker. Dit weekend ga ik zien of hij veel moeite heeft met mijn retro-Kipje. Die is 750 kilo volgeladen, dus met de 1200 kilo die de Cee'd mag trekken, zou dat geen probleem mogen opleveren. Maar het kan even wennen zijn, de Outlander voelde hem niet eens. Hoe dan ook, leuk jullie te ontmoeten!
×
×
 • Create New...