Jump to content

Jonit

Leden
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Netherlands

Community Reputation

2 Neutraal

About Jonit

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia rio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prijsverlaging! Nu €135,- Incl. verzendkosten.
 2. Jonit

  T-GDI 100pk naar 120

  Die externe tuningsbox kan je idd verwijderen als de auto naar de dealer gaat en daar gaan ze niks van merken als ze de auto uitlezen, maar..... mocht er iets mis gaan met de motor van je auto met de tuning er op dan kan die dealer/kia waarschijnlijk dit terug vinden in de log van motorcomputer. Ze zullen wel goed moeten zoeken maar het is mogelijk dat ze er achter komen. Je kan dus het beste een week van te voren als je naar de garage gaat de tuning van de auto verwijden dan logt de motorcomputer alle originele sensor waarden weer van de motor. De tuningsbox doet niets anders dan sensoren voor de gek houden, maar er is natuurlijk wel een verschil op welke manier dit gebeurd. Als je een goede box hebt dan leest die minimaal de inlaatdruk, turbodruk, nokkenassensor waarden anders krijg je gewoon een zeer matige tuning. Ik heb de tuningsbox van Ventura gebruikt omdat deze gewoon als één van de weinige meerdere sensoren aanpast, dit komt komt dan ook het dichtste in de buurt van chiptuning waarbij ze de software aanpassen. Momenteel heb ik mijn Ventura box hier ook op het forum te koop staan omdat ik mijn Kia verkocht heb. Mocht je geen risico willen lopen met tuning (i.v.m garantie) dan moet je er niet aan beginnen. Ik kan alleen zeggen dat mijn ervaring met de tuning prima was, de Kia liep er een stuk fijner en vlotter van. En als je een beetje met beleid met je auto om gaat zal ie ook niet zo snel slijten/kapot gaan van tuning.
 3. Is er niemand hier die zijn Kia sneller wil maken? Deze tuning werkt waarschijnlijk ook op de ceed 1.0 t-gdi, is dezelfde motor en zou dus ook moeten werken op een ceed. Prijsverlaging! Nu €195,- Excl. verzendkosten.
 4. Jonit

  T-GDI 100pk naar 120

  Nee, dat gaat niks worden. De 100pk t-gdi en 120pk t-gdi zijn op basis wel identiek aan elkaar maar de 120pk is uitgevoerd met een 6 bak en daar is ook de software op aangepast in de motorcomputer. Maar de vraag is meer wat je eigenlijk hier aan hebt, het koppel is bij beide versies gelijk aan elkaar (171nm) waardoor je niet veel verschil zal merken met accelereren. Trouwens een nieuwe motorcomputer kopen bij de Kia dealer voor een 120pk motor zal ook vrij prijzig gaan uitvallen, als je meer trekkracht wil kan je beter de auto tunen zodat je ook meer koppel hebt. Ik heb zelf de rio gt-line 120pk gehad en iemand die ik ken de 100pk versie, het enige verschil wat ik merkte was dat de 120pk versie die ik had iets betere trekkracht had hoger in het toeren bereik. Ik persoonlijk vond het vermogen al snel te weinig bij de rio en ben toen begonnen met het monteren van een pedalbox, deze verbeterd de reactie snelheid van het gaspedaal aanzienlijk waardoor de auto een stuk sneller aanvoelt (soort van sport stand). Helaas went dat naar een tijdje ook weer en ben ik de auto gaan tunen met een externe tuning-box, dit maak wel een behoorlijk verschil omdat het koppel ook een stuk meer word (ongeveer 220nm). Deze combinatie van pedalbox met tuning maakt van de rio een veel leukere auto om mee te rijden. Wat betreft de garantie bij de dealer dan, de pedalbox hadden ze geen problemen mee maar de tuning wel. Als je 100% zeker wil zijn van je garantie bij Kia dan kan je het beste alles origineel laten, maar dat is een keuze die ieder voor zich moet maken.
 5. Ik heb hem zelf op de 120pk variant gehad. Volgens mij werkt ie ook gewoon op een 100pk versie, als iemand echt geïnteresseerd is kan ik dit natuurlijk altijd even opvragen bij ventura.
 6. Ventura geavanceerde externe 3D ECU. Geschikt voor kia rio's met de 1.0 t-gdi motor Deze externe ecu die meet de turbodruk, nokkenas, brandstofdruk, inlaatdruk. Goed merkbaar verschil in vermogen en koppel, zou ongeveer +30pk en 50nm meer moeten geven. Er zit nog garantie op deze tuning. Meer info kan je vinden op de fabrikant zijn website. De reden van verkoop is dat ik mijn kia rio verkocht heb, ik heb nu een ander merk auto gekocht waardoor ik deze helaas niet meer kan gebruiken. Misschien dat er hier liefhebbers zijn die hier interesse in hebben. Graag wil ik er €285,- voor hebben.
×
×
 • Create New...