Ga naar inhoud

ChrisE

Leden
  • Aantal Items

    11
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ChrisE

  1. Op 19-12-2019 om 09:14, korsowito zei:

    even dit topic afstoffen... paar week terug veel file gereden en dit kunnen reproduceren. Ik heb voor mezelf ook een oplossing ervoor gevonden. Als ik de gaspedaal te snel loslaat (nadat je de melding krijgt dat je weer kunt gaan rijden) dan kan het gebeuren dat ie dan weer stopt om de 1 of andere reden. Als je het heel even wat langer indrukt gaat het altijd goed.

    Bedankt voor deze tip. Dat lijkt inderdaad te werken. Voelt wat tegenstrijdig om in een file het gaspedaal even flink in te trappen maar daarmee is het voorval niet meer voorgekomen. Bedankt voor de tip.

  2. De KIA dealer in Den Bosch is er uit! Gewoon de ACC niet gebruiken in de file want daar is die niet voor bedoeld...volgens hen.

    Dit zou blijken uit de aanwijzingen in het instructieboekje.

    Ik snap ook wel dat men daar bij de dealer niet veel aan kan doen, toch blijf ik het niet aanvaardbaar vinden. Ik ben het echt bij aan het houden en er zit geen enkele logica in, en kan dit ook niet rijmen met de aanwijzingen in het boekje eerlijk gezegd.

    Overigens....en dat heb ik de dealer ook gezegd ; verder een meer dan voortreffelijke auto. Je snapt niet waarom iedereen perse een Tesla 3 wil :-) 

     

    foto uit instructie boekje.jpg

  3. 8 uur geleden, Hippe lip zei:

    Ja, @jwv, dat is bekend. Maar TS @ChrisE zei: “[...] en dan meteen op de handrem schiet”.

    En dus is mijn vraag aan Chris of hij zeker weet dat het de handrem is of dat het misschien de gewone rem is die keihard remt. 

    ja het is de handrem. Het handrem lichtje op het dashboard gaat ook branden, En zoals JVW aangeeft het is echt irritant. Gsteren overigens weer eens geturfd, op de heenweg 3 keer voorgevallen (file A2), terugweg niet een keer. 

  4. 55 minuten geleden, Sigmasailor zei:

    Deels wel herkenbaar, maar eenvoudig op  lossen door een wat groter gat te laten ontstaan als je voorganger weer vertrekt. Ik heb nog niet gemerkt dat hij op de handrem schiet. Voelt mogelijk wel zo als je wat ongeduldig snel weer door wilt rijden. Vooral in het begin heb ik dit een paar keer meegemaakt, het laatste half jaar niet.

    Dat ga ik eens proberen. Bedankt

  5. ik heb het zelfs gefilmpt. Valt niet mee omdat de auto het soms doet, en dan weer een tijdje niet. Filmpje naar de dealer in Den Bosch gestuurd. Daar snappen ze overigens nog niet dat KIA inmiddels een serieus merk is. Ik had hiervoor een BMW, de KIA is minstens net zo'n fijne auto maar de klantviendelijkheid is er ver te zoeken.Maar dat is denk ik een ander onderwerp

     

  6. Ik heb een vraag/klacht over mijn KIA E-Niro 

    Het gaat om de adaptieve cruise control. Als deze is ingeschakeld, remt de auto vanzelf af tot stilstand als de auto voor mij remt en zelf ook stilstaat, bijvoorbeeld in de file. Wanneer de auto voor me weer rijdt, moet ik de KIA weer laten rijden door het rechter pedaal in te trappen, of door de tuimelschakelaar op de rechter stuurhelft te bedienen.

    Op het moment dat ik dat doe (dus pedaal of schakelaar) komt het regelmatig voor dat de auto een harde schok vooruit maakt en dan meteen op de handrem schiet. Dan staat de auto dus vast, in plaats van dat die gaat rijden. Dit gebeurd niet altijd, maar steeds op een willekeurig moment. Het is zeer vervelend (het is een vervelend gevoel wanneer je verwacht dat de auto gaat rijden, maar dat deze in plaats daarvan met een schok weer stilstaat), het is ook onveilig. Bovendien zit ik niet comfortabel in de auto omdat je op elke moment dat je moet wegrijden (vooral in de file, en die momenten heb ik nogal veel J ) je jezelf min of meer schrap zet voor de schok.

    Ik ben bij de dealer geweest en die vertelde dat dit zo hoort (niet zeuren dus) ; ik kan het me niet voorstellen. Mensen dit eerder meegemaakt?

  7. Op 10-11-2019 om 11:05, Bram E-Niro zei:

    Volgens mij een slecht advies . Je had nl 1 x 35 a of 1 x 40 a waardoor je 7.4 kw kon halen nu heb je per fase nog maar 25a dus haal je nog maar 5.7 kw .

    Waarschijnlijk heeft de leverancier je dit geadviseerd omdat de paal geen load balancing heeft en er het risico was dat je hooft zekering er uit ging als de laadpaal aan stond er er in huis ook nog stroom werd gebruikt . had je een laadpaal genomen met dynamic load balancing bv de zappi had je wel gewoon 7.2 kw kunnen laden en geen 250 euro hoeven betalen om de aansluiting te laten aanpassen. 

     

  8. Ik heb sinds 26-08 eindelijk mijn E-Niro. Heerlijke auto. Nu de eerste keer aan de lader gehad en de laadtijd valt erg tegen. Toen ik hem op de lader aansloot, was de accu 53% vol. Na ruim 9 uur laden was de accu 90% vol. Dat betekent een totale laadtijd van zo’n 18 uur. De lader is een Mennekes Amtron 3.7- 7.4kW, en op advies van de leverancier heb ik de aansluiting aan laten passen naar 3x25A en de groepenkast laten vervangen. Kostbaar grapje, en dus valt de laadtijd extra tegen. Klopt dit allemaal wel?

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...