Jump to content

ChrisE

Leden
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ChrisE

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  KIA E-Niro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt voor deze tip. Dat lijkt inderdaad te werken. Voelt wat tegenstrijdig om in een file het gaspedaal even flink in te trappen maar daarmee is het voorval niet meer voorgekomen. Bedankt voor de tip.
 2. Door de feestdagen mocht ik de laatste tijd beduidend minder in de file staat. Dat is fijn natuurlijk, wellicht daardoor geen last meer gehad van het beschreven fenomeen. Na de jaarwisseling ga ik de bovenstaande tip eens uitproberen.
 3. De KIA dealer in Den Bosch is er uit! Gewoon de ACC niet gebruiken in de file want daar is die niet voor bedoeld...volgens hen. Dit zou blijken uit de aanwijzingen in het instructieboekje. Ik snap ook wel dat men daar bij de dealer niet veel aan kan doen, toch blijf ik het niet aanvaardbaar vinden. Ik ben het echt bij aan het houden en er zit geen enkele logica in, en kan dit ook niet rijmen met de aanwijzingen in het boekje eerlijk gezegd. Overigens....en dat heb ik de dealer ook gezegd ; verder een meer dan voortreffelijke auto. Je snapt niet waarom iedereen perse een Tesla 3 wil
 4. ja het is de handrem. Het handrem lichtje op het dashboard gaat ook branden, En zoals JVW aangeeft het is echt irritant. Gsteren overigens weer eens geturfd, op de heenweg 3 keer voorgevallen (file A2), terugweg niet een keer.
 5. Dat ga ik eens proberen. Bedankt
 6. Dag JWV : Grappig dat je noemt dat de auto aangeeft dat je voorligger vertrokken is. Toen mijn E-Niro bij de garage stond had ik een Niro Hybride als leenauto, en die gaf dat inderdaad aan. Mijn E-Niro geeft dat signaal niet.
 7. ik heb het zelfs gefilmpt. Valt niet mee omdat de auto het soms doet, en dan weer een tijdje niet. Filmpje naar de dealer in Den Bosch gestuurd. Daar snappen ze overigens nog niet dat KIA inmiddels een serieus merk is. Ik had hiervoor een BMW, de KIA is minstens net zo'n fijne auto maar de klantviendelijkheid is er ver te zoeken.Maar dat is denk ik een ander onderwerp
 8. Ik heb een vraag/klacht over mijn KIA E-Niro Het gaat om de adaptieve cruise control. Als deze is ingeschakeld, remt de auto vanzelf af tot stilstand als de auto voor mij remt en zelf ook stilstaat, bijvoorbeeld in de file. Wanneer de auto voor me weer rijdt, moet ik de KIA weer laten rijden door het rechter pedaal in te trappen, of door de tuimelschakelaar op de rechter stuurhelft te bedienen. Op het moment dat ik dat doe (dus pedaal of schakelaar) komt het regelmatig voor dat de auto een harde schok vooruit maakt en dan meteen op de handrem schiet. Dan staat de auto dus vast, in plaats van dat die gaat rijden. Dit gebeurd niet altijd, maar steeds op een willekeurig moment. Het is zeer vervelend (het is een vervelend gevoel wanneer je verwacht dat de auto gaat rijden, maar dat deze in plaats daarvan met een schok weer stilstaat), het is ook onveilig. Bovendien zit ik niet comfortabel in de auto omdat je op elke moment dat je moet wegrijden (vooral in de file, en die momenten heb ik nogal veel J ) je jezelf min of meer schrap zet voor de schok. Ik ben bij de dealer geweest en die vertelde dat dit zo hoort (niet zeuren dus) ; ik kan het me niet voorstellen. Mensen dit eerder meegemaakt?
 9. ChrisE

  Traag opladen

  Ik heb sinds 26-08 eindelijk mijn E-Niro. Heerlijke auto. Nu de eerste keer aan de lader gehad en de laadtijd valt erg tegen. Toen ik hem op de lader aansloot, was de accu 53% vol. Na ruim 9 uur laden was de accu 90% vol. Dat betekent een totale laadtijd van zo’n 18 uur. De lader is een Mennekes Amtron 3.7- 7.4kW, en op advies van de leverancier heb ik de aansluiting aan laten passen naar 3x25A en de groepenkast laten vervangen. Kostbaar grapje, en dus valt de laadtijd extra tegen. Klopt dit allemaal wel?
×
×
 • Create New...