Jump to content
 • Sign Up

Ceedlight

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Goed

About Ceedlight

 • Rank
  Junior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Niet Opgegeven
 • Auto
  Niro Business Line 2018 (Deep Cerulean Blue)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De dealer heeft mij gemeld dat hij een compleet nieuw scherm besteld heeft. Dus afwachten maar. Met vriendelijke groet, Ceedlight
 2. In oktober 2016 hebben we onze KIA Ceed SW verruild voor de Niro First Edition en hebben er nu ruim 11.000 km met veel genoegen mee gereden. Er is echter een probleem met het navigatie/radiosysteem : gedurende de eerste maanden is het systeem een enkele keer uitgevallen , scherm op zwart , reageert nergens op en start na plm. 45 minuten stilstand weer normaal op. Na de laatste kaart/software/firmware update (bij ons uitgevoerd 5 april 2017) lijkt het probleem sterk verergerd. Als voorbeeld neem ik een ritje van gisteren, ongeveer 40 km , waarbij het scherm 3 keer "bevroor" en weer spontaan opstartte. Vaak heb je het niet in de gaten want als je naar de radio luistert valt het geluid niet weg. Het volume kan wel op het stuur bediend worden, maar niet meer met de draaiknop. Je merkt het wel direct wanneer je naar een andere zender of naar de navigatie wilt overschakelen, dan gebeurt er n.l. niets , geen enkele knop werkt meer. Na enige tijd (gisteren de 1e keer na 10 minuten, 2e keer na 8 minuten , 3e keer bij stistand na 1 minuut) gaat het geluid uit en het scherm op zwart en herstart het systeem spontaan , net als bij het starten van de motor. Het "bevriezen" kan gebeuren tijdens het rijden , maar ook tijdens stilstand. Is er iemand die dit probleem herkend ? Mijn dealer had tot nu toe geen oplossing en dacht dat de laatste software-update een verbetering zou geven. Met vriendelijke groet, Ceedlight
 3. Bij het maken van het antwoord bedacht ik opeens dat we misschien over 2 verschillende radio's praten, ik heb nl. geen SW Seven en ook geen navigatie (mijn discussie hoort hier misschien niet thuis). In onze SW zit een radio met de knop "RDM" (Random), deze kan op 2 manieren worden gebruikt: 1) Kort indrukken activeert de functie "Willekeurige map". Alle bestanden binnen een map (album) worden in willekeurige volgorde afgespeeld. 2) Lang indrukken (hier klinkt dan de piep) activeert de functie "Alles willekeurig afspelen". Mijn opmerking was dat in die laatste functie het er op lijkt dat de volgorde niet echt willekeurig is. De random functie wordt ook bij mij iedere keer uitgeschakeld wanneer ik de radio uit zet en ook als ik b.v. schakel van USBstick naar FM en terug.
 4. We hebben onze Ceed SW nu 3 maanden in gebruik. Muziek spelen we meestal vanaf een 16 Gb USB stick met zo'n 1300 files. Na een aantal keren de random functie (lang vasthouden tot de piep) te hebben gebruikt viel het me op dat ik toch wel vaak dezelfde nummers in dezelfde volgorde hoorde. Ik heb toen eens de "file" nummers genoteerd, wat bleek : de volgorde is helemaal niet willekeurig (random) !. Voorbeeld van een keer "willekeurig" afspelen is : nummer 176,251,83,90,99,387,511,164,110,275,393,356,264,.... en een volgende keer ietsje anders : nummer 177,252,83,90,99,388,512,165,110,276,394,357,265,..... Dit lijkt mij dus niet echt willekeurig. Heeft iemand anders ook deze ervaring ?
 5. Twee jaar na onze 1e proefrit in 2007 toch maar weer eens afgelopen December bij de Kia dealer in de buurt binnengelopen om "nieuwe folders" te halen van de Cee'd SW. Toen hebben we uiteindelijk toch weer een Suzuki Liana gekocht van 1,5 jaar oud met weinig kilometers. Op een van die weinige dagen eind vorig jaar zonder sneeuw hebben we weer een lange proefrit gemaakt over de snelweg en op landelijke weggetjes in de Kia SW 1.4 First Edition. Dat beviel erg goed. Nu was de keuze : een nieuwe Cee'd Se7en of deze demo. Uiteindelijk werd het deze jonge demo (van 1 october 2009 met 1700 km op de teller). Deze F.E. heeft namelijk een aantal extra's t.o.v. de Se7en, zoals de electrische ramen achter, de dual zone climate control en daarbij nog een aantrekkelijke korting op de nieuwprijs. Omdat we nog naar de wintersport gingen en er zo snel nog geen winterbanden voor onze Kia te krijgen waren hebben we met de dealer afgesproken om na onze vakantie de auto pas op te halen. Dus, op 12 februari j.l. onze nieuwe auto opgehaald. Hij stond weer glimmend in de showroom. Alweer enkele honderden km's gereden en het bevalt uitstekend.
×
×
 • Create New...