Ga naar inhoud

Fred K

Leden
  • Aantal Items

    84
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Fred K

  1. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Dank voor de info. Gaat de reis rond de kaap toch sneller dan ik dacht. Alleen maar goed om te horen. We gaan het wel zien hoelang de morning concert er over doet.
  2. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:188903/mmsi:441866000/imo:9312822/vessel:MORNING_CONCERT
  3. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Inderdaad worden de KIA's soms ook met Glovis vervoerd. Echter daar is het niet zo makkelijk om het schedule te zien. 8 juni lossen lijkt op dit moment erg ambitieus. Reken op ongeveer 7- 8 weken voor vervoer over zee en dan zit je dus nu al op eind half tot eind juni voordat de auto gelost wordt in een haven (Antwerpen of Rotterdam. De eerste die ik in Eukor zie is de Grand Uranus die op 18/6 aankomt in Antwerpen. Maar zoals je zelf ook aangeeft, wees blij dat je auto geproduceerd is. Het einde van het wachten is in zicht. En waarschijnlijk betekent dit ook dat je de auto nog met 141Pk en 1300kg trekgewicht krijgen. Mijn blauwe HEV DPL is onderweg sinds 9/4 en heeft als losdatum 6/6. (Dit om je een beetje een idee te geven van de transporttijd over zee).
  4. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Nu eindelijk onderweg naar Bristol met een ETA van 26-05 12/30 utc. (lijkt mij een beetje snel maar goed dat is wel wat de Stuurman blijkbaar in de AIS heeft geprogrammeerd en die is er voor opgeleid)
  5. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    HaHa, ja blijkbaar was de boot nog niet vol met Kia's en heeft hij in Ulsan nog wat Hyundai's ingeladen. Boot is nu onderweg met een tussenstop weer in Shanghai
  6. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Oei, dan is het nog even afwachten wanneer die dan op transport gaat. Ik zie niet direct directe reizen op ROtterdam meer maar op 27/4 vertrek de grand uranus naar Antwerpen Hopelijk staat die van jou dan die boot. (PS ik gok ook maar dat die van mij op de morning concert staat overigens. Dealer ziet alleen at sea, en dus niet op welk schip de auto staat)
  7. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Yep, gecheckt bij mijn dealer (die tot op heden eerlijk informeerde) en die gaf aan dat losdatum datum lossen in de haven is. Daarna moet auto nog op transport naar dealer en dat gaat minder lastig als zes maanden geleden maar is nog steeds soms langer dan twee wekeen.
  8. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    dat is dezelfde losdatum als die van mij. Ik denk dus dat uw auto ook op de Morning Concert staat
  9. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    gisteren te horen gekregen dat mijn op 2/4 gefabriceerde NIro HEV DPL mineral blue de status at sea heeft. Dus ik denk dat hij op de Morning Concert staat
  10. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    ik zal maandag (om de systemen de tijd te geven te synchroniseren) bij mijn dealer checken en hier terug koppelen. Overigens hoeft antwerpen niet de eindbestemming te zijn van de Morning Concert, Heel goed mogelijk dat ze van Antwerpen naar Rotterdam vaart. Je ziet vaker dat die autoboten meerdere havens in europa aandoen en alleen de eerste haven staat dan op EUKOR vermeld
  11. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Ik kan me je frustratie goed voorstellen. Ik herhaal even de tip dat je je dealer moet vragen om de VIN. Zolang er geen VIN bekend is, is elke toezegging van een leverdatum een loze belofte omdat je dealer geen enkel inzicht heeft in productiedatum in Korea. Zodra de VIN bekend is en de status P.Alloc is dan is je Kia gefabriceerd en staat op de kade in Korea. Daarna krijgt de auto de status AT Sea en weet je dat hij in een boot zit en onderweg is naar NL. Daarna moet hij nog getransporteerd van de loskade naar je dealer en die moet hem dan nog klaar maken voor afleveren. Reken voor tijd tussen geproduceerd zijn en aflevering voor de veiligheid maar even 3 maanden (kan iets korter worden maar veel korter dan 2 maanden niet omdat dat alleen al de tijd is voor de boot om de trip via de kaap te maken). Dus eind juni is nu al spannend maar kan nog net als er een VIN is. Zo niet (en vraag daar bij je dealer dus goed op door), dan is eind juni waarschijnlijk ook al niet meer haalbaar. Voor wat het waard is. Ik heb maart 2023 een mineral blue HEV DPL besteld en kreeg op 2 april een VIN door van mijn dealer. Hopelijk gaat hij morgen op de Morning Concert naar NL en dan kan ik hem waarschijnlijk half juni in ontvangst nemen (losdatum bij dealer staat nu op 7/6)
  12. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Veel veilige en plezierige kilometers toegewenst. Zag dat het een DPL was maar niet welk type, maar ik zie geen laadpoort dus een HEV? ZO ja, wat is vermogen in PK's en trekgewicht? (ik verwacht 141/1300)
  13. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Kan nog steeds zijn dat NL auto's in Antwerpen gelost worden hoor. Maar zeker is er niets.
  14. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Geen idee, Ik zie alleen ook een R in mijn VIN, en mijn dealer heeft mij bevestigd dat de auto met de MY2023 specs (1300kg/`141PK) zou worden geleverd. Of de R daar wat mee te maken heeft is onduidelijk maar ik verwacht dat ook uw auto inderdaad dus met "oude" specs wordt geleverd. PS: Waarschijnlijk staan onze auto's straks op de Morning Concert. (Leuk om te volgen in marinetraffic.com)
  15. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Dat kan je niet zien en dat kan de dealer ook niet zien De enige manier om, met redelijke zekerheid (dat wil dus zeggen niet eens absolute zekerheid) is om via EUKOR.com te kijken wanneer welke boot vanuit Pyeongtaek naar Rotterdam vaart en aan de dealer te vragen wanneer de status verandert van P.Alloc (dwz hij staat op de kade) naar At Sea. Dat is wat de dealer in zijn systeem kan zien. BV: als je auto nu P.Alloc is en na 12 april at sea dan is de kans groot dat hij op de Morning Concert staat.
  16. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Zojuist bericht van de dealer dat mijn, in maart 2023, bestelde Niro HEV DPL Mineral Blue, geproduceerd is. Verwachte losdatum 7/6, dus ik denk dat die met de Morning Concert naar NL komt. Kan in ieder geval nu ergens naar uitkijken. UItgaande van levering mid juni hebben we het dan over net iets meer dan 15 maanden levertijd.
  17. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    oei, dat is inderdaad wel heel zuur. hopelijk is he snel genezen. Hoe lang zat er in uw geval nu precies tussen bestelling en levering?
  18. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    voor wat het waard is, maar mijn dealer bevestigde het verhaal van de heer Groeneveld. Auto besteld "rond deze periode" kunnen niet meer gebouwd worden met de 2024 specs (141pk/1300kg trekgewicht) en dus moest hij ook een aantal klanten benaderen met dezelfde vraag als de heer groeneveld kreeg. Ljikt mij handig om, in uw geval, met deze info uw dealer nog eens te benaderen.
  19. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    IN principe laten de bovag voorwaarden dat niet toe. (heb even niet de precieze tekst bij de hand maar de bovag stelt dat leverdata niet bindend zijn) Wat de meeste dealers echter wel doen (in ieder geval die van mij en ook gelezen bij enkele anderen in dit of andere draadjes) is dat ze kosteloos annuleren accepteren NA het verstrijken van de origineel geplande levertermijn. Dus als de dealer in eerste instantie twaalf maanden bijvoorbeeld bij u heeft aangegeven dan zin die nu nog niet verstreken en kunt u dus nog niet kosteloos annuleren. Omdat er grotere vraag dan beschikbaarheid van NIRO's is raakt KIA Nederland die auto natuurlijk toch wel kwijt. Maar voor de specifieke dealer is het wel pech want ik heb vernomen van mijn dealer dat toewijzing van geannuleerde auto's op niveau NL gaat. De dealer raakt zijn deal (en daarmee marge) dus kwijt. Mijn tip is om gewoon het gesprek met de dealer rustig en open aan te gaan en aan te geven dat de lange wachtperiode u irriteert. Misschien komt de dealer zelf wel met een goed voorstel. (In mijn geval kreeg ik een bijna nieuwe XCeed als tijdelijke voorloopauto voor heel weinig tot mijn beschikking tot het moment dat mijn blauwe Niro HEV DPL geleverd gaat worden). Was voor mij in ieder geval een acceptabele oplossing omdat ik in de (mijn inziens) veel te kleine Picanto van mijn vrouw al een jaar reed
  20. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Dit snap ik niet helemaal. Bij de 1300 kg hoort een vermogen van 104 Kw (141PK). (de nieuwe NIRO's komen met 95KW/129PK. Dus waar komt dit getal precies vandaan? Het feit dat het 1300 kg geremd trekgewicht is doet mij vermoeden dat het 104/141 zou moeten zijn.
  21. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    gefeliciteerd en vele fijne en veilige kilometers gewenst. Wat is het aantal PK's en trekgewicht van deze HEV?
  22. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Yep, ze vaart weer de goede kant op dus jullie NIRO's komen eraan. Als ex-zeeman moet ik wel je calculatie verbeteren, een knoop is 1.852 km/uur dus 16 knopen is 29.6 Km/uur.. Dat is dus niet bijna 20 maar bijna 30 km/uur)
  23. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Voor diegene wiens auto op de morning carina staat is er weer wat vertraging zo te zien. De morning carina is nu al een dag met lage snelheid (2 knopen) een soort wachtpatroon onder Faro (west van Gibraltar) aan het maken. https://www.marinetraffic...-7.7/centery:36.8/zoom:11 Geen idee wat het betekent maar de geplande aankomstdatum van 9/3 in Rotterdam heeft ze alvast niet gehaald.
  24. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Veel veilige en fijne kilometers gewenst en bedankt voor het melden van trekgewicht. Geeft de mens weer wat hoop.
  25. Fred K

    Levertijd Niro HEV

    Mooi, vraag nog even naar de VIN voor de zekerheid maar dit klinkt wel betrouwbaar. wil je tzt nog even laten weten welke specs jouw HEV heeft? (PK's/trekgewicht)
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...