Ga naar inhoud

RoyB90

Leden
  • Aantal Items

    7
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door RoyB90

  1. Wij hebben deze ochtend een Kia Ceed Sportswagon 1.0 gekocht uit 2019, 54k op de teller en met Kia Certified Used verklaring :). Daar moeten we toch weer een hele tijd rijplezier aan hebben :). We konden eigenlijk niks aanmerken op de auto op wat lichte steenslag op de motorkap na.
  2. RoyB90

    Verschil in verbruik

    Ik kijk niet meer naar de getallen die de fabrikant publiceert. De AutoWeek verbruiksmonitor geeft wel inzicht van reëel gebruik: https://www.autoweek.nl/verbruiksmonitor/kia/rio/?bouwjaar=2017--2022 Daar is het verschil verwaarloosbaar.
  3. Zo staan wij er ook in. Wij kijken verder. De algemene indruk van de Ceed als auto was wel positief. Prima gezinsauto. Dit exemplaar not so much.
  4. Bedankt voor de tips! We hebben vandaag een proefrit gemaakt in de wagen uit 2019. De garantie is niet meer van toepassing. Alle beurten gedaan binnen 1 jaar of binnen 15.000 km, behalve de allerlaatste. Daar zat 40.000 km tussen. Met de wielen in een neutrale positie stond het stuur scheef. Dit kan wellicht opgelost met een nieuwe uitlijning, maar heb hier ook gelezen dat het wel vaker voorkomt bij bepaalde Kia modellen. Klopt dat? Auto trok vrij sterk naar rechts (gerelateerd aan bovenstaande?) Versnellingspook trilde merkbaar bij in 3e versnelling zetten. Dit heb ik niet eerder ervaren bij andere auto's die ik heb gereden. Ging ook af en toe door een soort resonantie heen als we tussen de 50-60 km/u reden. Kofferruimte is wel meer dan groot genoeg. Kinderwagen + bak + logeerbedje paste prima met wat kofferbaktetris, en er bleef ruimte over voor een boodschappentas of 2. Qua aandachtspunten die je noemde: Geen rammel uit de kofferbak Geen storende bandenruis Schakelen was niet echt hakerig
  5. Oef, dat is wel zuur en goed om te weten dat iedere stempel telt. Een ANWB lidmaatschap kan nooit kwaad. Met een echt jonge auto misschien minder relevant, maar wij hebben het in het verleden altijd prettig gevonden om op de wegenwacht te kunnen rekenen.
  6. Goedenavond! Zoals te lezen in mijn voorsteltopic, zijn wij momenteel op zoek naar een betrouwbare gezinsauto. Bij een lokale autohandelaar (niet een Kia-dealer), hebben wij twee Kia Ceed Sportswagons gevonden: Kia Cee'd Sportswagon 1.6 GDI Sport uit 2015 met krap 89.000 km op de teller Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDI DynamicLine uit 2019 met krap 118.000 km op de teller Hier gaan we morgen kijken en proefrijden. Omdat ik graag goed beslagen ten ijs ga, probeer ik een lijstje te maken met aandachtspunten. Wat zijn de specifieke aandachtspunten voor deze twee wagens? Op het model uit 2019 zit in principe nog fabrieksgarantie lijkt me (7 jaar, < 150.000 km?). Ik begreep uit een ander recent topic hier dat de onderhoudshistorie hier extra belangrijk is en dat als één van de beurten om de 15.000 km niet is uitgevoerd de garantie al vervalt. Het onderhoudsboekje krijgt dan ook extra aandacht. Wij komen van een Ford Focus 1.0 EcoBoost, dus ik maak me om weinig zorgen om het gebrek aan vermogen. We zijn geen sportieve chauffeurs en eigenlijk best burgerlijk. We zoeken gewoon een betrouwbare gezinswagen die ons comfortabel van A naar B brengt en als we de 130 km/u gewoon kunnen halen, maakt het me niet uit of we daarbij wel of niet significant in de stoel worden gedrukt ;-). We wonen in een van de grote steden in de randstad en rijden voornamelijk snelweg voor woon/werkverkeer en bezoeken aan familie en vrienden. We rijden niet veel en komen meestal uit op zo'n 10.000 - 15.000 km per jaar. Op basis van de papieren exercitie neigen we momenteel naar het jongere model. Deze heeft nog garantie, is prima uitgerust en is wat ruimer. Dat laatste vinden wij in ieder geval gunstig, gezien de hoeveelheid spullen die je met jonge kinderen mee zeult. Wat zouden jullie overwegingen zijn om voor de wagen uit 2015 of die uit 2019 te kiezen?
  7. Goedenavond! Even voorstellen. De naam is Roy en ik ben op advies van mijn vader (hier bekend als DeDoper) lid geworden van dit forum. Ik ben getrouwd en heb een dochtertje van een krap 8 maanden oud. Als autorijder ben ik dus vaak bepakt en bezakt op pad met een volle kofferbak. Ik heb een achtergrond als luchtvaart- en ruimtevaartingenieur en ben werkzaam als system engineer/system architect bij een system supplier. In die hoedanigheid geef ik leiding aan de ontwikkeling van producten voor de semiconductormaakindustrie, medische apparaten en lab/analysemarkt. Hoewel ik echte affiniteit heb met techniek, ben ik niet zo van het sleutelen en heb ik geen echte passie voor auto's. Wat brengt je dan hier? In ons geval heeft Murphy toegeslagen. Tot afgelopen maandag reden wij met plezier een Ford Focus 1.0 EcoBoost uit 2013. Helaas is deze koelvloeistof gaan lekken, en waren we er te laat bij. De reparatie is der mate duur dat de auto financieel is afgeschreven. Hoewel ik goede dingen had gehoord en gelezen over de Focus, bleek het motorisch een minder groot succes. We hebben er veel duur onderhoud aan gehad in de 3 jaar dat we de auto in bezit hebben gehad. En daarom zijn we hier: we zijn op zoek naar een betrouwbare gezinsauto van Aziatische makelij. Want laten we wel zijn: daar lees je eigenlijk nooit over dat ze onbetrouwbaar zijn. Momenteel hebben wij enkele modellen op oog, waaronder de Kia Ceed Sportswagon en de Sportage. Ik ga graag goed beslagen ten ijs, en heb nog wat vragen voor dat we de proefrit in gaan. Hopelijk kunnen jullie ons met jullie wijsheid en ervaringen op weg helpen
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...