Ga naar inhoud

2011-sportage

Leden
  • Aantal Items

    110
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door 2011-sportage

  1. Slechte kwaliteit materiaal (sluit ik me bij aan) We betalen voor leer en krijgen skai. Wat zal duurder zijn voor Kia Vol leer plaatsen of steeds maar weer garanties afwerken door skai te gebruiken in plaats van leer.
  2. Mijn bekleding wordt niet gerepareerd of vervangen door Kia dealer/importeur. Ben daarom afgelopen week eens langs geweest bij een autobekleder, en deze beste man verteld me dat dit probleem bij meerdere merken voorkomt. Vooral de hoger uitstap automerken en de oorzaak was volgens dit bedrijf dat er aan de zijkanten van de stoel skai wordt gebruikt. Deze beste man liet mij ook zien hoe de scheurtjes ontstaan en moet zeggen het heeft mij overtuigd dat de oorzaak in het materiaal zit. op het moment je in de stoel gaat zitten ontstaan er plooien aan de zijkant van het skai en op deze plooi naden komen op den duur scheurtjes. En als Kia steeds weer het zelfde materiaal gebruikt (skai) dan zal dit probleem blijven bestaan. Wat betreft scheuren op de plek van het kunststofdeel dat kan zeker een oorzaak hebben dat het frame . mijn Kia gaat eind deze week naar dit bedrijf en wordt het skai gedeelte vervangen door leer en ook gaan zij kijken wat er met het frame aan de hand kan zijn. Volgens het bedrijf zou ik dan geen last meer hebben van scheurende zijkanten.
  3. Ik heb dit probleem nu voor de derde keer. en nu krijg ik de melding van dealer dat het deze keer door een externe oorzaak komt. nou ben er best pisoff over 2 x netjes gerepareerd maar nu bij de derde keer is het een extern probleem en valt niet onder de garantie.
  4. Zo ziet het er nu uit. De eerste foto was van de vorige keer.
  5. Even het volgende de dealer heeft het probleem zover mij bekent is aangemeld bij de importeur en mijn dealer meldt dat de importeur deze garantieclaim afwijst. Maar het idee van aangetekende brief zal ik zeker richting importeur sturen en ook AS maandag ens mijn rechtsbijstand verzekering hierover bellen. In ieder geval bedankt voor jullie/jou reactie
  6. PS. Het probleem wat ik nu heb is op de foto het linker cirkeltje daar heb ik nu de beschadiging met daar ook twee kleine scheurtjes.
  7. Even een update betreffende dit probleem. Mijn sportage heeft 2 x dit probleem gehad,en okt 2012 de laatste reparatie gehad op de stoel. En afgelopen dinsdag voor de derde keer scheurtjes in de zijkant van de bestuurder stoel. En wat denk je nu krijg ik gisteren het bericht van kia valt niet onder de garantie. 2x netjes opgelost,en nu ineens bij de derde keer is het een externe beschadiging. Ben nu langzaam een beetje geïrriteerd bij dit probleem met de bestuurderstoel . Zat er aan te denken om volgend jaar weer een sportage te kopen , maar door dit probleem ben ik toch geneigd om van kia af te stapen. Vooral al je ineens te horen krijgt valt niet in de garantie.
  8. Graag zou ik jullie ervaringen lezen hoe de sportage zich gedraagt op winterbanden. ik heb deze week mijn winterbanden laten monteren en zodra ik er een aantal kilometers mee heb gereden zal ik mijn bevindingen hier melden. Het eerste wat mij wel opviel dat mijn banden meer geluid produceren maar ik moet er nog mee op de snelweg wordt vervolgd.
  9. Het heeft even geduurd maar nu ik de zwaardere veren eronder heb is het geluid niet meer aanwezig. heb er zins geplaatste bericht nu 4000 km mee gereden maar geen plionk meer vernomen .
  10. Vandaag bericht ontvangen van de dealer deze had contact gehad met KIA NEDERLAND daar waren 3 klachten bekent As Vrijdag gaat mijn auto er heen en zoals ik het begrepen heb wordt de stoel eruit gemonteerd en de zijkappen verwijderd en daarna wordt het geheel gefotografeerd . Deze foto's worden opgestuurd naar KIA NEDERLAND en daar gaan ze dit onderzoeken . gezien het kleine aantal aanmeldingen zou ik zeggen iedereen met dit probleem meldt het.
  11. Ik heb wat problemen met de bestuurders stoel quabekleding en ben benieuwd of er meer sportage rijders dit ervaren.? het probleem zit aan de zijkant van de stoel. 1. Zijkant stoel is gevoelig voor beschadigingen 2 zijkant achter het kunststof scheurt snel dit bijna aan de eind van de stoel. De dealer heeft het de eerste keer heel netjes opgelost door er een nieuwe zit gedeelte in te zetten. Maar nu naar 1100 km heb ik het weer. En de dealer meldt deze nu voor de tweede keer bij KIA Nederland
  12. Die is er al en 'Speach control' werkt. Enkel het commando 'lijst' zorgt er voor dat alles vastloopt. Dus zolang je dit niet zegt werkt het perfect. dus we kunnen commando's geven in het nederlands of lukt dit niet? wat gebeurd er mss als je 'lijst' zegt? mvg Clem Druk op het knopje en spreek MAP en je krijgt dan alle woorden die je noemen kunt te zien.
  13. ik ben met mijn kia naar zwolle geweest voor de software update en merkte direct het verschil , het was een verbetering maar geheel opgelost is het niet. de verbetering wil zeggen dat ik er minder last van heb en merkte dat als ik met caravan erachter een betere weg liging had dan leeg en niks erachter.
  14. Tectyl zorgt niet voor bijluiden, onmogelijk. Daar was de dealer nu ook wel van overtuigd en donderdag gaat hij een dagje zoeken naar het geploink. Het was inmiddels bij KIA NL bekend maar niemand had nog de oplossing. ik had dit geluid ook , maar naar montage verzwarde achterveren inverband met caravan heb ik het geluid niet meer .(tot nu toe)
  15. Achterlichten voorzien van extra lampjes Achterlichten modificatie Sportage III (met dank aan bowie97 ) http://www.kiaclub.n...lf-handleiding/
  16. Hier een howto voor vervangen van claxon en Grille http://www.kiaclub.n...on/page__st__20 (met dank aan bowie97 ) http://www.egclassic...Mesh_Grille.pdf
  17. 2011-sportage

    How to

    hier al de handleidingen die gemaakt zijn door leden. Heb je zelf ook een aantal plaats ze dan hier AUB 1. http://www.kiaclub.n...enon-in-de-sp3/ (Xenon inbouw sportage 3 ) met dank aan elmerblues 2. http://www.kiaclub.n...ak/page__st__20 (panoramadakafstelling) met dank aan elmerblues
  18. Net terug uit Italië gardameer via Duitsland en Oostenrijk en daarbij in totaal 2600 km gereden met onze Sportage3 2.0.Automaat Benzine Gemiddeld verbruik 11.2 liter/per 100km ( met caravan) De sportage heeft zich netjes gedragen op de Oostenrijkse Brenner Autobahn geen enkele moeite om deze Brenner op te komen . Had zelf het genoegen dat ik samen met een Mercedes sprinters de tol overgaan verliet en naast elkaar rijdend de Brenner op ging en de eerste 300 meter ging het gelijk op maar naar deze 300 meter moest de benz netjes de achterkant van mijn caravan bekijken, lang kon deze hem niet bekijken want .De kia Sportage 2.0 automaat ging lekker vlot de heuvel op.. Het viel me 100% mee hoe we de Brenner over gingen . Ook het zit comfort op de lange weg is zeer goed te noemen. Wel is het even wennen als men met automaat in Duitsland op Cruisecontrol rijd schakelt snel twee versnellingen terug .Als je zonder de Cruisecontrol rijd dan kan je dit in de hand houden door met het gaspedaal een beetje te spelen. Voor de rest viel me wel op dat de wegligging bepakt en caravan er achter beter is dan leeg . En nog een puntje zag meer sportage aan het gardameer dan hier in mijn woonplaats .Bijna alle sportage die ik gezien heb waren met Nederlands kenteken en 1 duits kenteken. Voor de rest een heerlijke reis auto.
  19. 2011-sportage

    navigatie

    lijkt sterk op een System Back Door<li>Worm Virus mischien via de usb in het stysteem gekomen . Ik zou zeggen ga even bij je deal langs.
  20. Gezien de ervaring die ik heb met elmerblues dan kun je erop vertrouwen Herman dat Elmerblues er boven op zit. En we moeten daarom even geduld hebben kom tijd komt raad .
  21. Gelukkig ben ik niet alleen met dit vervelende geluid. De dealer heeft er ook al na gekeken maar alles was oke. Morgen krijg ik de vervangende veren eronder (in verband met doorzakken bij rijden met caravan) en ben benieuwd of de ploink hiermee ook kwijt ben. Zoja dan is het wel iets met de veren. Ik hou je op de hoogte (zal wel 2 weken duren voordat ik dit meldt )
  22. Ik heb dit misschien het zelfde zie : http://www.kiaclub.n...7001-hulpveren/ Ik heb het volgende met mijn kia heeft even niks met hulpveren te maken maar ben toch benieuwd of er meer rijders zijn die dit ervaren. Als ik over remdrempels rij dan is het net of ik de veren hoor springen. ik bedoel er mee als ik van de drempel af rij hoor je de veer (pong) en het lijkt erop dat het de achterveren zijn. zijn er sportage eigenaren die dit ook hebben (het pong geluid is er niet altijd)
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...