elmerblues

Leden
 • Aantal items

  764
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

elmerblues won de laatste dag op 24 november 2015

elmerblues had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

102 Excellent

Over elmerblues

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Hier de auteur. De laatste link werkt ook niet meer. Ik heb de betreffende pdf van 44 mb. Weet iemand een locatie waar ik deze neer kan zetten?
 2. elmerblues

  Fluittoon in zesde versnelling

  Ik heb hetzelfde gehad, fluittoon tussen 80-120 km/u. Bij mij is de 6e versnelling vervangen. Volgens mij kan je beter een andere dealer gaan zoeken, schijnt een bekend probleem te zijn. Het gefluit zal steeds erger worden, vooral na lange snelle ritten in de 6.
 3. Set splinternieuwe remblokken van het kwaliteitsmerk Textar. Voor de vooras van Sportage 1.6GDI van 2010-2015. Ik ruil de auto in en kwam er niet meer aan toe om ze te installeren. Prijs 25 euro
 4. Je kunt mij bereiken via PB want ik ben hier niet vaak meer. Vwb inbouw de picanto: ik kan je dat niet garanderen. Het wordt tussen de bestaande raambediening geklikt. Als het niet werkt kun je altijd weer opnieuw te koop aanbieden natuurlijk.
 5. Normaal gaat op een sportage alleen het raam van de bestuurderskant met een druk op de knop naar beneden maar met deze module gaan alle 4 ramen met een druk op de knop open EN dicht. Je hoeft de knop dus niet meer vast te houden. Ook gaan alle ramen elektrisch dicht als de auto wordt afgesloten. Wordt tussen de bestaande bedrading geklikt. Slechts 3 draden aan te sluiten: 12 volt, draad deur open en draad deur dicht. Inclusief installatie handleiding, is heel simpel aan te sluiten. Geschikt voor kia sportage en hyundai ix35 van 2010-2015 Ik ruil mijn sportage in en heb deze module over. Als nieuw! Prijs 25 euro en kan ook verzonden worden.
 6. elmerblues

  riem of ketting

  Ja de 1.6 ook.
 7. elmerblues

  ervaring met dakrails

  Die dakrails waren standaard op de x-ecutive plus pack uitvoering en hoger. De gewone x-cutive en x-tra hadden deze niet standaard. Behalve de x-ecutive met schuifdak, die weer wel. Alle sportages met schuifdak hebben sowieso dakrails. Op je kenteken staat je uitvoering.
 8. elmerblues

  Sportage 3 strepen/deuken in deuren

  Yep is bekend. Ik heb ze ook (schadevrije sp3 2011). Alleen zichtbaar onder bepaalde omstandigheden en als je op je hurken langs de flanken kijkt. Aan de binnenkant van de portieren zit een anti dreun mat geplakt, daar zie je contouren van.
 9. elmerblues

  Bonk bij optrekken AWD

  Je dealer loopt uit zijn nek te lullen en probeert je af te schepen. Dit is een bekend probleem en wordt veroorzaakt door je stabilisatorstang. Zie http://www.kiaclub.nl/topic/17706-metaalachtig-geluid-achterin-mijn-sportage/?hl=stabilisatorstang#entry179059 Hier is ook een servicebulletin van.
 10. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Graag gedaan! Leuk om positieve terugkoppeling te krijgen, dan weet ik dat niet alle moeite (foto's maken, verhaaltje) niet voor niks is
 11. elmerblues

  dubbele uitlaat

  Denk er om dat je nog wel eens in de knoei kunt komen met een reeds gemonteerde trekhaak. Er kan wat additioneel hak en zaagwerk nodig zijn.
 12. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Sorry Xtra40 bedoelde ik natuurlijk
 13. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Zoals je in mijn uitleg kunt lezen redt je het wel met een stekkerdoos en wat draad als je dan voor de richtingaanwijzers maar 2 relais er bij gebruikt. Dit zijn gewone goedkope verlichtingrelais, verkrijgbaar in een automaterialenzaak. Als je niet weet hoe je een relais moet aansluiten of er tussen moet zetten kan je beter een voertuigspecifieke kabelset aanschaffen zoals WD40 voorsteld. In het kort: op de + draden van de richtingaanwijzers (rechts en links draad) van de achterlichten van de auto maak je een aftakking die naast het achterlicht van de auto ook een los relais aanstuurt. Het relais stuurt dan een geschakelde plus naar de stekkerdoos van de trekhaak.
 14. elmerblues

  Toplaag achterlichten laat los

  Ik had begrepen dat er twee verschillende types achterlichten voor in de bumper bestaan: het oude type achterlichten (waarbij de laklaag dus op een gegeven moment loslaat) en het nieuwe gemodificeerde type waarbij dit probleem niet meer optreedt. Die laatste hebben ook andere onderdeelnummers. Het nieuwe type stond in backorder en het oude type was gewoon nog leverbaar. Dus bij de mensen waarbij deze tot nu toe is vervangen treedt het probleem waarschijnlijk na een aantal jaren weer op (ik wilde persé niet het oude type). Inmiddels heb ik de nieuwe. Let wel: dit is wat de dealer mij vertelde.
 15. elmerblues

  Cruisecontrol hapert

  Hier ook af en toe probleem met cc: bij drukken op + of resume valt de cc soms uit. Soms kon ik de cc ook niet aanzetten (dit staat los van het rempedaal). Stuurschakelaar is vervangen en probleem opgelost. Ik moest er wel meerdere keren voor terug want het probleem trad nooit op als de auto bij de garage was.