Ga naar inhoud

elmerblues

Leden
 • Aantal items

  768
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

elmerblues won de laatste dag op 24 november 2015

elmerblues had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

102 Excellent

Over elmerblues

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Auto
  Sportage 3

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. elmerblues

  vraagje ,gaarne een antwoord

  Ik bedoelde de toenmalige eigenaars, niet de huidige. De ellende bij een okkasie is dat je nooit weet of alle recalls zijn uitgevoerd. Zijn ze nu wel mee bezig geloof ik.
 2. elmerblues

  vraagje ,gaarne een antwoord

  Er was toentertijd idd een recall voor de remlichtschakelaar van de SP3. Iedereen kreeg een brief thuis, maar er zijn altijd mensen die het niet laten uitvoeren.
 3. elmerblues

  water op deurdrempel

  Het gaat er om of het op de binnendorpel (dus plastic gedeelte aan de binnenzijde van het rubber in de deuropening) of op de buitendorpel zit (aan de linkerkant van het deuropening rubber). Op de buitendorpel is normaal, op de binnendorpel niet. Toch schijnen sportages chronisch te lekken op de binnendorpels, ik heb het ook gehad en ben 3-4 keer hiermee terug geweest, maar ze hebben het nooit goed kunnen oplossen. Het water lekt tussen de deur en de deurbekleding naar beneden.
 4. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Ik zie dat de foto's het weer doen, dus verdere actie is niet nodig.
 5. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Hier de auteur. De laatste link werkt ook niet meer. Ik heb de betreffende pdf van 44 mb. Weet iemand een locatie waar ik deze neer kan zetten?
 6. elmerblues

  Fluittoon in zesde versnelling

  Ik heb hetzelfde gehad, fluittoon tussen 80-120 km/u. Bij mij is de 6e versnelling vervangen. Volgens mij kan je beter een andere dealer gaan zoeken, schijnt een bekend probleem te zijn. Het gefluit zal steeds erger worden, vooral na lange snelle ritten in de 6.
 7. Je kunt mij bereiken via PB want ik ben hier niet vaak meer. Vwb inbouw de picanto: ik kan je dat niet garanderen. Het wordt tussen de bestaande raambediening geklikt. Als het niet werkt kun je altijd weer opnieuw te koop aanbieden natuurlijk.
 8. Normaal gaat op een sportage alleen het raam van de bestuurderskant met een druk op de knop naar beneden maar met deze module gaan alle 4 ramen met een druk op de knop open EN dicht. Je hoeft de knop dus niet meer vast te houden. Ook gaan alle ramen elektrisch dicht als de auto wordt afgesloten. Wordt tussen de bestaande bedrading geklikt. Slechts 3 draden aan te sluiten: 12 volt, draad deur open en draad deur dicht. Inclusief installatie handleiding, is heel simpel aan te sluiten. Geschikt voor kia sportage en hyundai ix35 van 2010-2015 Ik ruil mijn sportage in en heb deze module over. Als nieuw! Prijs 25 euro en kan ook verzonden worden.
 9. elmerblues

  riem of ketting

  Ja de 1.6 ook.
 10. elmerblues

  ervaring met dakrails

  Die dakrails waren standaard op de x-ecutive plus pack uitvoering en hoger. De gewone x-cutive en x-tra hadden deze niet standaard. Behalve de x-ecutive met schuifdak, die weer wel. Alle sportages met schuifdak hebben sowieso dakrails. Op je kenteken staat je uitvoering.
 11. elmerblues

  Sportage 3 strepen/deuken in deuren

  Yep is bekend. Ik heb ze ook (schadevrije sp3 2011). Alleen zichtbaar onder bepaalde omstandigheden en als je op je hurken langs de flanken kijkt. Aan de binnenkant van de portieren zit een anti dreun mat geplakt, daar zie je contouren van.
 12. elmerblues

  Bonk bij optrekken AWD

  Je dealer loopt uit zijn nek te lullen en probeert je af te schepen. Dit is een bekend probleem en wordt veroorzaakt door je stabilisatorstang. Zie http://www.kiaclub.nl/topic/17706-metaalachtig-geluid-achterin-mijn-sportage/?hl=stabilisatorstang#entry179059 Hier is ook een servicebulletin van.
 13. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Graag gedaan! Leuk om positieve terugkoppeling te krijgen, dan weet ik dat niet alle moeite (foto's maken, verhaaltje) niet voor niks is
 14. elmerblues

  dubbele uitlaat

  Denk er om dat je nog wel eens in de knoei kunt komen met een reeds gemonteerde trekhaak. Er kan wat additioneel hak en zaagwerk nodig zijn.
 15. elmerblues

  Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Sorry Xtra40 bedoelde ik natuurlijk
×