Jump to content

J-J

Leden
 • Content Count

  461
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

J-J last won the day on June 1 2012

J-J had the most liked content!

Community Reputation

19 Goed

About J-J

 • Rank
  Gevorderd Lid
 • Birthday 04/30/1984

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Almere
 • Auto
  Kia Sportage 1.6 GDI X-clusive 2011

Recent Profile Visitors

1,329 profile views
 1. Dit heb ik toevallig vandaag laten vervangen bij de dealer omdat bij mijn auto ook 1 van de 2 glaasjes was gebroken. Helaas vervangen ze niet alleen het glaasje en moet de hele "unit" vervangen worden, daarbovenop doen ze dit alleen per set, dus vervangen ze direct beide units. Dit kost 114,- euro, en i.v.m. de APK keuring heb ik het maar laten vervangen, maar als ik dit van te voren wist had ik dit zelf gedaan want ik vind dit echt belachelijk duur voor zoiets kleins.
 2. Ik ben inmiddels voorzien van een mooie Sportage met alle opties erop en eraan, dus ik hoefde de lijsten niet door te spitten met welke opties er wel of niet opzitten.
 3. Hartstikke bedankt voor het delen!
 4. Heeft iemand toevallig nog de digitale brochure van de KIA Sportage? Ik kan hem op dit moment helaas nergens meer vinden.
 5. Verkeerde topic.
 6. Toevallig heb ik hier van de week ook naar gevraagd bij de dealer omdat ik een aantal weken geleden ook condens in mijn achterlamp constateerde. Echter werd aangegeven dat ze dit hoogstwaarschijnlijk niet zullen vergoeden en het "normaal" wordt gevonden. Er werd tevens nog aangegeven dat de door mij ingebouwde xenon verlichting dit ook kan veroorzaken omdat het mogelijk niet helemaal luchtdicht meer is hierdoor, echter rijdt ik hier al 4 jaar mee rond en heb ik in de koplampen nooit last gehad van condens. Dit probleem speelt zich bij mij overigens alleen links achter af en rechts achter is
 7. Ik zie dat de Duitsers dit al hebben gedaan en beschreven: http://www.sportage-driver.com/_downloads/eba/EBA-LED_Rueckleuchten_Model_2014.pdf
 8. Oké, dat komt dan neer op ongeveer hetzelfde bedrag dat ik nu moet betalen maar vreemd van die 93 euro die ik vorig jaar te horen kreeg. Ik ga het nu lig via de verzekering laten lopen, zij vergoeden deze kosten en mijn no-claim beschermer zorgt ervoor dat ik niet in premie stijg. Bij aanschaf heb ik inderdaad ook 899,- moeten betalen voor de velgen, maar daar komen ook de velgen bij die je ervoor inlevert bovenop.
 9. Dat is mooi voor jou, maar volgens mij ligt het aan het type schade dat je hebt. Een klein krasje kan dan geaccepteerd worden en een diepere kras niet. Ik weet dat ik op mijn velg een redelijk diepe kras heb van 5cm. Maar ik ben wel benieuwd naar je garage, ik heb nog een vraag open staan bij KIA Amersfoort hierover ook.
 10. Ik ben van de week bij de dealer geweest om mijn velgen met oxidatie te laten vervangen. Uit foto's is gebleken dat ik 1 velg voor de helft zelf moet betalen i.v.m. parkeerschade, de prijs hiervan is echter wel opeens verhoogd van 93,- naar 134,-. Weten jullie nog de prijs die je per velg moest betalen? En heeft iemand toevallig nog een prijslijst van de Rio accessoires uit het jaar 2011? Bij mijn dealer weet spontaan niemand meer iets van de toezegging van 93,- en daarom moest ik maar bewijs aanleveren, mogelijk kan ik met jullie input wat.
 11. Tja KIA denkt er blijkbaar toch echt anders over, dus dan houdt het op. Onderhoud dan ook maar bij een andere Bovag garage doen...
 12. Dit is de reactie van KIA Nederland: Ik weet niet wanneer Karel deze problemen met z'n velgen had, maar ik ga ervan uit dat dit niet heel recentelijk is geweest en dat ze voorheen coulanter waren.
 13. J-J

  Even langs de dealer

  Na een beurt van mijn Rio werd ook gemeld dat de banden cuppen, ik heb hier niks over gezegd en maar geaccepteerd omdat ik dacht dat dat door het te hard oppompen van de banden is gekomen o.i.d. Maar dit is dus ook een bekend probleem met de Phantom velgen, dat zeggen ze er niet even bij.
 14. Zo dat is wel erg prijzig, is het materiaal bij deze versie trouwens niet glimmend? Dat vind ik persoonlijk wel een pluspunt dan.
 15. Vandaag met de dealer gesproken, maar het kwam erop neer dat daar niks te regelen viel. Volgens hen is het altijd zo geweest dat een beschadigde velg zelf betaald moest worden door de klant, ik mag 93,- euro betalen en dan wordt de beschadigde velg vervangen. Er werd aangegeven dat ik een klacht kon indienen bij KIA via het contact formulier op de website. Dat heb ik vandaag gedaan met de argumenten dat dit door een productiefout is ontstaan en niet door de schade en daarnaast dat er in het verleden wel velgen met schade gratis zijn vervangen. Er zal wel niks uitkomen, maar dan doen we
×
×
 • Create New...