Jump to content

MrMaster

Leden
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About MrMaster

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Kia SP III (2.0Crdi Aut)

Recent Profile Visitors

1,031 profile views
 1. Nice ! ! ! Wat was je hiervoor kwijt (incl. of excl. bandjes) als ik vragen mag?
 2. 2.0Crdi AWD met ca 80k kms. Geen issues tot zover behalve een platte batterij (had eea per ongeluk aan laten staan door de nacht. ).
 3. Heb het nog nooit gezien en mijn google vriend kan er ook niet direct op komen.
 4. Als je verbruik een belangrijke aankoopparameter is, dan zou ik de 2.0 Crdi AWD (184pk) toch linsk laten liggen. Ik kan me niet uitspreken over de andere diesels.
 5. Klopt, maar die dopjes zijn wel erg goedkoop.
 6. Hi, Ik kocht m'n SPIII 2e hands en er zaten toen op alle bouten van de velgen mooie chrome dopjes op geklemd. Na mijn laatste onderhoudsbeurt merkte ik pas erg laat dat er enkele "verdwenen" zijn. Gezien dit uiterst goedkope spullen zijn, wil ik er best nieuwe op zetten (zitten gewoon over de bouten heen geklemd). Er zijn echter wel wat types voor te vinden, doch dien ik de juiste afmeting te kennen van de moeren (google maar eens 'wheel nut covers'). Kan iemand me zeggen of deze 16mm, 17mm, 19mm, 21mm, ...? zijn opdat ik het juiste formaat kan bestellen? Thanks! Greetings,
 7. Dacht volgende even met jullie te delen. Zonet terug van de garage waar m'n SP III (2.0 Crdi - 184pk) een groot onderhoud heeft gekregen. Was best een pittige rekening, maar er werd ook wel eea voor gedaan. Volgende zaken werden aangepakt: Alle Filters (poll, olie, brandstof) vervangen Injectoren reiniger motorolie vervangen Carterdichting vervangen allerhande kleine materialen Ruitensproeier vloeistof aangevuld remvloeistof vervangen 4 remschoenen vervangen (voor -en achteraan) & remmen ontluchten Werkuren Reflectoren o
 8. Dan is het een definitieve 'Njet'. Thanks Specialmade.
 9. Thanks! Vreemd wel dat op de optieljist van Kia zelf dan staat dat deze optie niet voor de dit model bestaat. Ook heb ik geen enkele StartStop actie van de auto ervaren toen ik er ca 1 jaar mee rondreed (zou verwachten dat ik toch minstens enkele malen aan alle voorwaarden voldeed)... Bij een volgende onderhoud bij de garage toch maar even navragen dan.
 10. Thx, gaat jouw uitleg over het startstop systeem? Zoja, dan kan ik het ondanks dat ik even door het boekje gegaan ben, toch niet vinden hoor. Kan je me hierzo toch even uitleggen hoe het dan precies zit aub? Thanks!
 11. Nog even het besluit/ Nieuwe batterij en ook batterijtjes ni m'n sleutels (had zelf de batterijtjes er omgekeerd in gepropt...:-s). Anyways, niemand die weet hoe het nu echt zit met de StartStop op een 2.0 Crdi met 184pk?
 12. batterij in sleutels was het probleem niet (heb tot 2 x toe nieuwe batterijen geprobeerd). Auto is nu bij de garage en haal hem straks op. Auto werd gestart doordat pechverhelping een batterijbooster aansloot op m'n batterij waarna de sleutel in de middenconsolegleuf (3 x woordwaarde in scrabble. :-p) de auto deed starten. Iemans een idee mbt mijn StartStop vraag alsook hoe ik m'n auto de sleutels weer laat herkennen? Grtz
 13. Hoi, Heeft een SP III met 2.0 CRDI van 2013 met 184pk (automaat) volgens jullie een StartStop systeem of niet? De uitvoering is een Sense+ (Belgiche wagen). Toen ik de wagen 2e hands kocht zei de verkoper dat deze dat wel had (na 1 jaar te rijden met het knopje ECO aan) heeft de auto echter nooit StartStop techniek gebruikt. Dat boeide me eerlijk gezegd verder ook niet veel. Op de optielijst van KIA zie ik echter niet staan dat deze optie ooit bestaan heeft op deze uitvoering (enkel als optie op de 1.6 benzine en 1.7 CRDI). Echter toen vandaag mjin auto niet startte omwille van
 14. Nope, probleem was opgelost door nieuwe blokjes te monteren. De garagist wilde te hard mjin centen sparen en bleef maar op de oude remblokken hoekjes afschuren, rechten, etc... maar die dienden eigenlijk gewoon vervangen te worden. Een rem die bleef hangen was het niet (bij mij althans).
×
×
 • Create New...