Jump to content
 • Sign Up

jvdpol

Leden
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jvdpol last won the day on February 20 2012

jvdpol had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About jvdpol

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Oisterwijk
 • Auto
  Kia Rio Graphite 1.2 Super Pack
 1. Bedankt voor je reactie. Ik ben toch even aan de slag gegaan om te kijken voor een (tijdelijke) oplossing. Met de was van de laminaat reparatie set krijg ik een best aardig resultaat, ik moet eea nog gladder afwerken.
 2. Beide handvatten aan de binnenzijde van mij Rio zijn 'beschadigd'. Zie de foto. Heeft iemand een tip hoe ik dit eenvoudig kan herstellen of bijwerken?
 3. Ik ben even geleden terug geweest naar de dealer voor een onderhoudsbeurt. Er is toen gekeken naar het probleem, maar ze konden niets vinden. Het enige wat ze gedaan hebben is de banden op spanning gebracht. Ik had vooraf aangegeven dat ik ze expres wat minder hard had staan om het wegligging probleem te verminderen, maar dat waren ze klaarblijkelijk vergeten. Omdat ik beu was heb een paar dagen geleden de banden omgewisseld, voorbanden achter en achterbanden voor. Het probleem is nu helemaal weg!
 4. Ik heb de achtervering gecontroleerd, maar niet veel kunnen vinden. In september moet de auto voor een beurtje naar de garage, ik zal het probleem dan ook melden. @xtra40: wat zou ik aan de schokdempers kunnen merken?
 5. Bedankt voor je reactie! Ga ik even testen.
 6. Sinds enkele maanden merk ik als ik door een kuil of oneffenheid rijdt dat de achterkant van mijn Rio 'tegen wringt' . Het voelt een beetje als een tegenbeweging te op zichte van de rijrichting. Het voelt een beetje als wringen. Ik weet dat de Rio een starre achteras heeft, wat het comfort niet optimaal ten goede komt, maar dit heb ik nog niet eerder ervaren Iemand tips of een oplossing?
 7. Bij mij is vorige week de remklauw vervangen onder garantie. Verder is Kia Nederland bezig om te proberen om de garantie claim bij kia Duitsland neer te leggen. Onderhoudstarieven in Duitsland zijn beduidend hoger dan in Nederland. Mijn eis is de volledige factuur vergoed krijgen. Verstuurd vanaf mijn A0001 met Tapatalk
 8. Vandaag bij mij exact hetzelfde geconstateerd! Ben momenteel op vakantie in Duitsland, en hoorde heel af en toe een schavend geluid achter tijdens het remmen. Uit voorzorg even langs een Kia dealer gereden. Wat blijkt? Remblokken linksachter volledig tot op het metaal op! De remschijf was dermate beschadigd dat deze ook vervangen diende te worden. Rechtsachter totaal geen problemen met de remblokken of de schijf! Ook voor vrijwel geen slijtage, Mijn Rio heeft slechts 54.000km gelopen en het verschil in slijtage links en rechts lijkt mij abnormaal. Heb daarom de vervangen onderdelen retour gevraagd zodat dit evt in Nederland onderzocht kan worden. Heb een mail naar de dealer gestuurd, ben benieuwd naar de reactie! Op de foto zie je de blokken van la en ra en de slijtage op de remschijf.
 9. jvdpol

  Service bulletins Rio

  Dit is dus idd precies waar ik op doelde.
 10. Is er een plek waar ik de beschikbare service bulletins voor de Rio kan vinden. Heb op google enkele sites gevonden maar daarop zijn niet de tsb's te vinden die hier gepost zijn. Mocht er geen online optie zijn is het dan een idee om de tsb's in dit draadje te verzamelen?
 11. Een los contact was het bij mij ook. Is door de dealer vastgezet.
 12. jvdpol

  Verbruik Rio 2011

  Mijn verbruik op de bc na 5000 km:
 13. jvdpol

  Verbruik Rio 2011

  Ik zit nu na ruim 4000 km op een gemiddelde van 16,8 km/l. De boordcomputer staat op 5.4 l/100km maar begint te twijfelen tussen 5.4 en 5.3.
 14. Zojuist al een update ontvangen mbt de cruise control: Op korte termijn wordt voor de cruise control een software update verwacht. Uw Kia-dealer kan u hierover, wanneer hij beschikbaar is als u voor onderhoud of zulks langskomt, verder informeren. De update zal de rekenvoorwaarden veranderen, waardoor de cruise control verbeterd zal werken.
 15. Vandaag maar eens even een nieuw mailtje naar Kia NL verstuurd met de vraag om een statusupdate mbt de automatische ontwaseming. Verder ook een melding gedaan over het vage gedrag van de cruise control: Het systeem werkt op lagere snelheden (circa 60-70 km/h) niet vloeiend. Je voelt een opbouw en afname in snelheid rond de ingestelde snelheid. Voorbeeld: de cruise control is ingesteld op 60 km/h. Je voelt de auto in snelheid fluctueren tussen 58 en 62 km/h. Verder valt bij het inschakelen van de cruise control de snelheid standaard enkele km/h terug. Wanneer de cruise control bij een snelheid van 80 km/h ingeschakeld wordt valt de snelheid terug naar 77 km/h en dien je middels de + knop op het stuur de snelheid weer op de eerder gekozen snelheid te verhogen.
×
×
 • Create New...