Ga naar inhoud

SnelleGradje

Leden
 • Aantal items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over SnelleGradje

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Almere
 • Auto
  Kia Ceed Sportswagon 1.6GDI + Superpack 2012
 1. Sinds november 2012 ben ik eigenaar van een nieuw aangeschafte Cee'd Sportswagon 1.6GDI Wat betreft de algemene bouwkwaliteit van de Cee'd zit het wel goed, de afwerking is minder. Het eerste halfjaar had ik wel af en toe wat rare probleempjes : - Na het instappen besloten de buitenspiegels vaak om spontaan weer naar binnen te draaien. - Drie keer gehad dat de auto met een lege accu stond. Dealer dacht eerst dat kofferbak niet goed gesloten was, of dat er iets mis was met het kofferbak contact (dit was niet het geval) - Twee keer was het binnengedeelte van het dashboard display uitgevallen, alleen het buitenste deel met de snelheidsmeter werkte nog. - Een keer toen ik van de boot naar Texel wilde afrijden, wilde de auto niet starten. (de smartkey zou niet aanwezig zijn) Ik had hem toch echt in mijn zak. Heel vervelend, Ik stond bijna vooraan in de rij. De oorzaak van deze problemen zijn nooit gevonden, ze zijn spontaan verdwenen. Al meer dan 1 jaar geen last meer van gehad. De afwerking: Ik vind de afwerking van de KIA Cee'd onder de maat - Mijn hele (vrij lange) leven, steun ik terwijl ik rijdt altijd met mijn linker arm op de portierstijl. De kunstof van KIA kan daar niet tegen, al binnen vier maanden ik had nog geen 3000 Km gereden, ontstond er al een witte slijtplek. De dealer heeft er iets opgesmeerd, maar je blijft het zien als je goed kijkt. Bij mijn laatste auto een Ford focus station, was er na 10 jaar nog geen spoor van slijtage te zien. - Ook de bekleding in de kofferbak zag er na een 1/2 jaar slecht uit, het rult met lange plukken haar. Ook hier geld dat de bekleding van mijn oude Ford er na 10 jaar beter uitzag. De dealer heeft er een foto van genomen en naar KIA gestuurd, nooit meer iets van gehoord. - De voetensteun voorin is afgebroken. Toen ik me bij het instappen er op afzette hoorde ik het kraken. Het blijkt een zeer zwak goedkoop stuk plastic te zijn. - Kortgeleden gaf de achteruitrijcamera een wazig vervormd beeld. Ik dacht dat er condens of water op de de lens zat. Maar wrijven met een doekje hielp niet, het lensje is lek er zit water in. Dat is wel gauw na net 2 jaar. Ik hoop dat het hierbij blijft, het geeft een onprettig gevoel dat een praktisch nieuwe auto zo snel last heeft van ouderdomskwaaltjes. Ik hoop maar dat het hier voorlopig bij blijft. Ik had nog 1 dingetje vergeten: Sinds een maand - Het rolgordijntje van de kofferbak fladdert, het rolt niet meer volledig op. Een drupje siliconenolie helpt niet.
 2. SnelleGradje

  ISG en weinig kilometers

  Ik rij erg weinig, maar wel veel korte ritjes. Ook bij mijn cee'd uit 2012 werkt ISG eigenlijk nooit. Alleen als ik wat langere ritten maak begint hetsysteem weer te werken. Vorig jaar mei in de omgeving van Roermond gelogeerd, van daaruit een keertje naar Maastricht en Antwerpen geweest. Toen ik terug kwam in Almere merkte ik dat ISG weer werkte, voor minder dan een week dan. Ik denk te weten wat de oorzaak is. KIA heeft de laadstroom zoveel mogelijk afgeknepen, er gaat daardoor ook minder vermogen naar de accu. Waardoor er (marginaal) minder brandstof wordt gebruikt. De accu wordt daardoor maar beperkt opgeladen. Ook het afremmen op de motor (wat ik altijd doe) zorgt er niet voor dat de accu voldoende wordt opgeladen om ISG te laten werken.
 3. SnelleGradje

  Verbruik Kia Ceed Nieuw model 2012

  Ik heb de Ceed Sportswagen 1.6GDI + Superpack (Nov 2012) Standaard 16" banden/velgen Heb er pas ruim 3500km mee gereden. Veel korte stadsritten (70%) en snelweg (30%) Het verbruik valt me zwaar tegen 7.5 a 7.6 per ltr, volgens de boordcomputer, terwijl ik probeer zo zuinig mogelijk te rijden. Mijn oude Ford Focus van meer dan 10 jaar oud had hetzelfde verbruik (wel gemiddeld over wat langere afstanden) Ik had van de moderne techniek meer verwacht. Wel gereden terwijl het bijna voortdurend behoorlijk koud was. Ik hoop wel dat bij langere ritten komende zomer het verbruik drastisch zal verbeteren.
 4. SnelleGradje

  start/stop functie kia c'eed

  ISG werkt niet als de accu capaciteit onvoldoende is. Bij kou daalt de capaciteit van de accu. Dat is ook het geval bij korte ritten, met verbruik van veel stroom door verlichting, radio/navigatie, ruitverwarming enz. Om startproblemen te voorkomen wordt ISG dan automatisch uitgeschakeld. Vaak na een lange rit wanneer de accu weer voldoende is opgeladen treed ISG weer automatisch in werking. Dat is mijn ervaring met de Cee'd Sportswagen 1.6GDI + superpack 2012
 5. SnelleGradje

  Nieuwe Cee'd besteld.

  Ik heb de nieuwe Ceed SW 1.6GDI + superpack bestelt in augustus. De dealer verwachtte 19 september te kunnen leveren. Dat ging niet lukken hij staat nu voor 10 november op de agenda. Had eerst de kleur "Dark Gun Metal", of "Planet Blue" in gedachte. Maar toen ik de SW in "Black Pearl" (net aangekomen van de fabriek) bij de dealer zag staan, dacht ik meteen zo wil ik hem hebben. Straalt echt klasse uit, dat diepe glanzende zwart, met die chroom accenten, prachtig. Had nooit gedacht ooit in een Koreaantje te gaan rijden. Het belangrijkste voor mij, dat de keuze van een auto bepaald, zijn de stoelen. Ik heb mijn hele leven al rugproblemen dus vandaar. Ik was stomverbaasd hoe goed de stoelen van deze auto zitten, daar kan scheel een puntje aan zuigen!
 6. SnelleGradje

  17" velgen

  Heb jij ook de nieuwe Ceed van 2012? ik vond deze combinatie bar slecht. Ik snap niet dat een dealer het comfort van de auto zo om zeep gaat helpen. Hij zei ook dat na een tijd rijden door de opwarming, de vervorming van de banden zou verdwijnen, en deze ook soepeler zouden worden. Het was 5 a 6 graden, dus wel aan de koude kant. Ik zag wel dat er geen standaard velgen onder zaten, maar ging er vanuit dat de auto zelf onder de maat was, domme zet van de dealer dus. Heb wel inmiddels (bij andere dealer) een Ceed Sportswagen 1.6GDI met superpack besteld (standaard op "16 LM), en afgedwongen dat deze op continental banden word afgeleverd. Ik kreeg bij deze dealer een fors hogere inruil, kon hem dus uit de broek laten hangen!
 7. SnelleGradje

  17" velgen

  Ik heb een proefrit gemaakt in de Kia Ceed met plus pakket. Om de auto nog fraaier te maken had de dealer de auto op 17" lichtmetalen velgen met kumho banden gezet. Wat een afgang, het comfort was o,o. Op binnenwegen en op de snelwegen leek het wel of je op een wasbord reed. Op wegen met straatklinkers roffelden de banden van vanjewelste. Mijn vrouw was meteen afgeknapt op KIa. Helemaal omdat wij vlak daarvoor ook een proefrit in een Focus hadden gemaakt, die heerlijk stil en comfortabel reed. De Kia dealer vertelde mij dat de auto de hele dag had stil gestaan waardoor de banden waren vervormd (dit is normaal bij banden van 17" of groter) bovendien is het comfort zo wie zo een stuk minder op 17". Later heb ik nog gereden in de nieuwe Ceed Sportswagon met ordinaire 15" stalen velgen, en die reed top, en zeker zo stil en comfortabel als de Focus. Dus voor mij geen 17" wielen!
×