Jump to content

Controlelampje 4WD gaat branden.


Girlpower

Recommended Posts

Beste Sorentorijders,

Sinds 1 jaar ben ik een hele tevreden berijdster van mijn Sorento, 2.4 uit 2004. Het is en blijft een feestje! Maar... sinds kort gaat het controlelampje van de 4WD na een tijdje rijden branden. Ben bij de dealer geweest, heeft geen idee, het advies was nieuwe banden. Trouw als ik ben heb ik het advies opgevolgd, maar jullie raden het al!! Het lampje gaat weer knipperen. De dealer heeft eigenlijk geen idee waar het aan kan liggen. Hebben jullie dit al eens ervaren en zo ja, hoe kan ik het oplossen en wat betekend het eigenlijk als het lampje gaan knipperen.

Groeten van Girlpower

Link to comment
Share on other sites


Grilpower,

Kijk eens bij http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?id=83907 . Hopelijk vind je hier een oplossing al hebben ze het wel over de automatische 4x4 en niet over de handmatig inschakelbare.

Ik weet niet of het echt kwaad kan of het lampje brandt, maar het duidt zeker ergens op een probleem.

Je kan nog 2 nieuwe banden kopen en hopen dat het probleem is opgelost. Voor alle zekerheid kan je KIA-dealer misschien eens 4 gelijke banden op jouw Sorento monteren van een stockwagen of tweedehandswagen. Als het probleem zich dan niet meer voordoet, hoef je gewoon 2 identieke banden bij te kopen. Als het lampje nog knippert, heb je tenminste geen onnodige kosten gedaan.

't Is wel een beetje werk, maar misschien loont het de moeite :wink:

Alex

Link to comment
Share on other sites


  • 2 weeks later...

Gaat het lampje altijd knipperen als je omschakeld naar LOW?

Heb net mijn sorento en dat doet ie als ik omschakel van auto naar low... Of gaat ie naar verloop van tijd constant branden?

ps. Bij aanschaf heb ik eerst twee nieuwe banden voor en na drie weken twee nieuwe achter erop laten zetten.

Link to comment
Share on other sites


Wat een onzin van de dealer met nieuwe banden. Erg slecht van hem. Ik zou het zoeken in de sensor die het lampje bedient. Op de tussen bak zit een sensor die aan geeft dat die in low staat. Misschien een kabel breukje daar in de buurt! In terrein gereden misschien is er iets geraakt door een steen of een tak? Sensor kampt?

Link to comment
Share on other sites


Ik heb dus ook een automaat. Dat flikkerend lampje bij mij wil zeggen dat je naar 4x4 low wil schakelen. Als je de versnelling nog in D hebt staan zal dat lampje flikkeren. Je moet namelijk naar low schakelen in N of R en even wachten op een duidelijke klik. Omgekeerd zal de low niet uitschakelen als je in D staat en dus blijven flikkeren.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...